Tintin, The Thing och Ålesund v.s. Brann

Igår var det stora kinodagen i Norge, halva priset på alla kinos - bio.

Såg först Tintin i 3D. Den var bra, fantasifull och bäst var andy serkis som haddock, milou och de fantasifulla lösningarna på vissa jakter, m.m.
MEN... samtidigt saknades något, ibland gick det lite på tomgång och den kändes lång men när den tog slut... då kändes den kort, ja det var ju då den på ett sätt började, att de skulle ge sig ut på havet på jakt efter den riktiga skatten... men då tog det slut... det var ju då det börlade kändes det som!
Men men... money... det är upplagt för fler filmer... ja... finns ju många serieböcker så... snygg inledning med hyllningar till andra berättelser i tintinserien. Bästa scen: När milou springer över å under korna!!! Skrattade högt!
Betyg: 3 +

Såg sen The Thing med massa norska skådisar, bra skådisar men njae... den var verkligen sådär, ingen höjdare, för dåligt med raffinerade överraskningar å lite långtråkig, bäst de få sekunder det blir osäkert vem som är vem... men i stort - en inte bra film.
Betyg: 2 -

Idag fick jag med mig lite norsk kulturhistoria, var på puben The Scotsman och såg norges största idrottsevenemang - cupfinalen i fotboll!!! Ålesund - Brann.
Puben var full av folk, mest Bergensare (Brann är fra Bergen) som blev besvikna å tysta... Ålesund vann med 2-1! Kul å vara där, tänk va mycket känslor det finns.
Norrmännen å norskorna är galna i fotboll.
Och folk fra Bergen är väldigt stolta å bestämda folk. De ser Bergen som huvudstad i Norge nästan. En dam i tvstudion berättade att hennes son i första klass hade svarat såhär på frågan om vilket land som gränsade till Norge: "Stolt og Kry, Det är Bergen By!"
Ja... Bergen - ett eget land..?! :-)

Dagens låt: Noel Gallagher - AKA... What a Life.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0