En dörr som knarrade, lät och slog... och namnsdag

Först å främst: Det gick kjempebra på den första skolan vi var på idag.
På den andra gick det oxo bra... i början. Sen började ett evinnerligt spring in och ut genom en dörr bredvid publikplatserna i gymsalen. Dörren lät mycket och barnen längst fram tittade bort å det tog fokus å koncentration, det blev oroligt. Helt i onödan! Barn OCH Vuxna sprang ut å in ut å in, å det slutade inte!!! Hela föreställningen igenom. Det sjuka dock var att det stod en lärare vid dörren hela tiden som INTE dämpade dörrens ljud när den stängdes...!!! Helt sjukt, det hade krävts en liten fot som dämpade dörren å sen stänga den försiktigt så det inte skulle låta så mycket...!
Jag blev sur å lite arg ska erkännas å försökte t.o.m. genom spelet (!!!) titta bort mot dörren så de skulle fatta å ha lite känsla!!! Men nej då... men må tänka på de 95 % som ändå följde med fint. En vaktis kom å tackade efteråt å tyckte det var väldigt fint skådespeleri. Han gillade rasmushistorien å berättade om hur han läst den som liten å hört radioföljetongen. Fint.
Men frustrerande å jag sa till kulturkontakten efter lite vad jag tyckte om det. Man KAN lära barnen bättre att sitta ned under en teaterföreställning men framförallt kan man vara smidigare med en dörr!!!

Idag har jag namnsdag - det är min, Anders dag. Firade med att gå på Bacchus igen - 3e gången å det har vart lika gott varje gång. Ikväll Sej med musslor i vittvin- å gräddsås... mmmmmmums!

Postade grattiskort till farfar som fyller 90 på fredag! Gick inom folk og film oxo - castingbyrå - å tog några foton. Träna PT.

Dagens låt: Guns n Roses - Paradise City

I en källare i Svelvik

Ny kommun idag - SVELVIK!

Gick finfint i en källarlokal på Ebbestad skola vi var på idag. De ville först att vi skulle spela i den stora handbollshallen men när jag ringer skolorna en vecka innan frågade jag då om det fanns ett mindre rum på skolan där rasmus kunde passa in och där publiken får plats. Och jag är glad att jag stod på mig för det blev verkligen så mycket bättre och koseligare stämning, intimare - i en källarlokal en en megastor hall... ja det säger väl sig själv...! Så det blev lite plocka runt alla stolar å bänkar å scen men vi fick bra plats. Bosse fick dock sätta sig på andra sidan scenen med musiken - för att vi skulle få bättre plats - men det funka. Lite lite annorlunda dock - nån gång tänkte jag under spelets gång... men vart är han - här ska han ju vara... eftersom jag alltid ser/anar han i ögonvrån på "rätt" sida annars...

Var till musikbutiken igen å bytte stativ - bosse ville ha ett annat. Köpte plektrum till han oxo. Pt - träning på det å sen stor pastaportion vid oslo s med massa parmesan.

Nu sova!

Dagens låt: TSOOL - Thrill Me. - igen, den fastna...  
med den underbara textraden:
Less is more, more or less they say.
BRA!

Fin och flott omtale om Rasmus!

Først å fræmst: må berætta att i fredagens andra førestællning så blev det hærlig alla-klappar-med taktfast till Tænk jag drømde inatt... Helt sjukt kul å hærligt. Glømde næstan av mig å hoppade runt som en tok, men blev peppad samtidigt, hæftigt nær det hænder! De - publiken var verkligen med!
Idag måndag - lite trøtt må sægas - kroppen var sliten så det var lite trøgt idag men ændå... jag har en høg lægstanivå må sægas, førestællningen fungerar så fint i sæg sjælv nu.
Lærare sa att det var fantastiskt bra nær de gick ut och elever sa den fina kommentaren: Du var fliiink..!
Fint.
Flott artikel om Rasmus och bilder dærtill hittas på:
www.dksvestfold.no
Det var sista i Nøtterøy før denna gången.
Imorrn ny kommune: Svelvik.
Var till musikaffæren igen å køpte nytt gitarrstativ å dito strængar till Bosse.
Vart å spist precis på Villa Paradiso på løkka. Helt okej tunna biffskivor med svamp och puré av nåt slag.
Dagens låt: Soundtrack of our lives - Thrill Me. (show me what you´ve got...!)

Verkligheten øvertræffar dikten

Verkligheten kom å knackade på.
Blev berørd.
På en skola vi spelade på nyligen sa en lærare såhær till mig efteråt: "Ni ser pojken dær som vill hjælpa er å rigga ihop... han ÆR Rasmus..."
Det handlade alltså om ett barn som ær førældraløst och bott på barnhem å som nu ær på væg in i en ny familj. De var lite oroliga før hur han skulle reagera nær han såg min førestællning men det gick fint. Han føljde med. Han vet ju om detta så mycket mer æn alla andra små i hans ålder, han kænner igen sig.
Och så øvertræffar Verkligheten dikten, som så många gånger førr.
Mycket fina førestællningar i fredags, otroligt varma applåder efter som gjorde mig næstan tårøgd. Stolt.
Blev hembjuden till Bosse å familj på tacos sen på fredagen, umgicks me barnen. Sov øver dær.
Trøg lørdag, tog två øl ute på revolver å mono. Bra musik som djn spelade.
Idag førsta advent, tog en promenad i ekeberg, 15 min me trikken fr oslo s. Åt tre-rætters på ekeberg restaurang - fin restaurang. Huvudrætten var en nedtur men førrætten å desserten var fantastiskt goda!
Væntans tider - bror bengt å pea ska bli pappor alldeles snart. Jag ska bli farbror, spænnande ær førnamnet!
1a advent ja... i sthlm hade de idag surf-SM!!!
Dagens låt: Brainpool - Bandstarter

Nya røda byxor

Idag två førest. igen med flytt. Hade på mig mina nysydda gamla tjejbyxor som rasmusbeklædnad. Gick fint. Dom ær lite varmare æn dom gamla.
På e.m. gick jag in på vestfold fylkeskommune å hælsade på min arbetsgivare Anna B Jørgensen. Alltid kul å træffa Anna å snacka om dels produktionen men også om annat. Hon ær kalasbra å samarbeta med.
Førhandlar nu om priset med Folkets hus å parker i sverige ang. sverigeturné. Vi hoppas komma øverrens - jag vill spela rasmus i sverige!!!
Dagens låt: Europe - Carrie

Det är inga fönster här inne

Onsdag. Två föreställningar med flytt. Den förste kl 9. När vi går utanför gymsalen letandes efter en dörr in ser jag in genom några fönster in i gymsalen å säger: "Bra, det är inga fönster här inne..." Näe... inga fler än dom jag ser in igenom... det värsta är att jag kan inte bara skylla på den arla morgonstunden...

Bra föreställningar och väldigt fina flinke duktiga kulturverter i 5e, 6e å 7e klass på båda skolorna! Tusen takk!

På kvällen körd jag lite gym - PT kom aldrig.

Sen var det systuga - sydde upp mina gamla röda byxor till nya rasmusbyxor - de gamla börjar bli slitna i baken... Blev nog rätt bra, kanske använder dom imorgon. Tog en fotbollsmatch att sy - såg Zlatans Milan mot Barcelona, 2-3.

Dagens låt: Oasis - Live Forever 

Klockan FEM...!!!

Igår kändes benen som cementblock, sega... när jag springer i föreställningen på stället så... kändes det som om de inte ville röra på sig. Gick bra ändå.
På kvällen gick jag på Bachus restaurang igen, åt megagod älg innerfilé med bl.a. sötpotatispuré... Mmm...

Idag flytt å den andre på steinerskolan - speciellt med olika vinklar å vrår. Gick fint. Fina kommentarer efteråt...
Tränade PT nu på kvällen. Hårt. Trött.

Går upp klockan 5!!! Tisdag, Onsdag, Torsdag denna veckan... riktigt tidigt... mörkt ute, sömniga ögon... grus i dom... tar tåget till Tönsberg... sover lite på tåget... läser tidningen... gäspar... tar lite te ur termosen som jag lånar av hotellet.
Ja, en morgon på tåget.

Dagens låt: Blur - Country House
 

30-års fest och spänning i skidspåren

Igår var jag på Lisbeths 30års fest på lilla stället bushwick vid rockefeller, två trappor ned via en sliten dörr ligger det "hemliga" stället, mysig liten pub. 30-tals tema på festen med fint klätt folk, hade på mig pappas 70-tals kostym som är jättesnygg på mig! Så det så! Var en koselig (mysig) fest med trevligt folk men blev kvar lite för länge, var allt lite trött sista timmen. Hemma kl 3...

Slödag idag söndag, kollade på vinterstudion å stafetterna - spännande på herrsidan... mycket norge men ändock en bra svensk insats tyckte jag.

Måste berätta om ett citat jag hörde på skavlan i fredags. De frågade människor på stan om deras värsta lögn de sagt. En man säger att det var när han ljög om när han var otrogen. Sen säger han "men vi hade vart gifta i 35 år så det var befogat". (!!!) Skrattade högt.

Åt entrecote på EGON restaurant på kvällen idag, helt okej.
Pratade med bror Bengt i telefon. Det var fint. Saknar han. Fick mms på hans fru Sara å magen. Fint. Spännande. Snart sker det.

Imorrn ny rasmusvecka!

Dagens låt: Dave Brubeck - Take 5 (5/8-dels takt om du vill checka upp)

"Jag böjjer mig i stövet"

Så sa en kvinnlig lärare till mig efter den enda föreställningen vi hade idag - på hillestad skole. Alltså "Jag böjjer mig ner i dammet för dig"... hon tyckte det var helt fantastiskt, hon kom in en bit efteråt. Hjärtevärmande å höra! gav henne en kram. Det gick mycket bra idag. Fick skriva autografer igen till elever, fina långa innerliga applåder efteråt. Nöjd. Mycket nöjd.
Vi hade finbesök från huvudstan, stockholm, Bodil - chef för folkets hus å parker hade flugit till oslo igår å kom å såg föreställningen, de är intresserade av att ta ut den på turné i sverige! Men först må jag få rättigheterna... eller få, det kostar. Hon tyckte den var "kjempegott" som hon sa - skämt åsido - hon gillade det.

Ännu gladare blev jag när jag kom till hotellet och frågade om min kostym hade kommit - NEJ - det hade den inte... aaarrrrggghhhh.... MEN - sen träffade jag på en av cheferna på hotellet, hon gick in å kollade igen på kontoret å hittade den lilla avin.... som hade kommit i torsdags (!) som man må ha för å hämta ut paketet på posten - 100 meter från hotellet...!!! Hurra! Hämtade ut den! TACK mamma å pappa - ni är så snälla! Kostymen ska jag ha imorrn lördag på Lisebeths 30års fest. Blir kul.

Slöade på rummet hela kvällen. Såg what happens in vegas - småkul å slutet av public enemies. Nu sova, kalastrött.

Dagens låt. Foo Fighters - Walk

Wow... en uggla!

Idag föll den första snön... gick längs perrongen i Drammen i väntan på tåget in till Oslo och jo... nog var det ett tunt tunt lager puder som låg där... vackert.

I Rasmus så spelar jag bl.a. en ko i en kort scen som Rasmus träffar på å mjölkar under sin flykt från barnhemmet. Jag ställer mig bredbent och "muuuar" högt å slickar mig om munnen å tuggar å försöker så gott jag kan efterlikna å spela en ko.
Idag på den andre föreställningen skrattade barnen högt när kon kom... ett barn reagerade som de andra å hajjade till å skrattade som alla andra men sa sen: "Wow...! En uggla!"
Ja... här spelar man teater å märker vad vissa saker man försöker föreställa ter sig ut. Något helt annat! Iallafall för den pojken på 6 år...! Helt underbart! Skrattade högt efteråt när Bosse berättade det. Fantasi är bra å ha!

Åt middag på Mogador på lökka - lammgryta - gott lamm.

Imorrn kommer Bodil Palm från Folkets hus å parker i Stockholm å ser föreställningen!

Dagens låt: Neil Young - Heart of gold

Montessori, Döva och Micetro

Idag spelade vi den första föreställningen för den internationella montessoriskolan som kom till ekeberg skola. Gick väldigt fint. Har ju jobbat på montessori mycket förrut i livet.
Den andre föreställningen var för klass 5, 6, 7 på ekeberg - det kom fler än vi trott, det blev nåt fel från skolans sida med antalet så det var säkert över 150 st där...! Men det gick otroligt fint.
Fina komments från lärare å elever efteråt. På den andre kom sex döva elever som jag hade pratat med lite innan, de hade drama då å hjälpte oss rigga å sen" slog jag av en prat" som man säger på norsk. Väldigt hyggeliga ungdomar. Föreställning nr 2 idag var oxo teckenspråkstolkad av en tjej som hette Monika som stod precis bredvid spelmattan och tolkade. Lärt mig säga tusen tack nu på teckenspråk.
Imorrn spelar vi igen på ekeberg.

Sen körde jag PT å efter det begav jag mig till micetron på det andre teatret - var med lite kort på scen på workshop å spelade sen i micetron inför publik. Det var riktigt roligt! Hade mer kul denna gången - än förra - gick in med en mer avslappnad attityd å körde å bara hade sköj! Fick göra en stumfilmsscen som ju passa mig otroligt bra, väldigt kul! 5 i betyg! Men åkte ut bland de fyra första då första scenen gav en 3a. Men ja... det är inte alltid kvalité belönas av publiken i micetro... lika mycket en scen som funkar sisådär får ibland lite konstigt höga betyg å de snackades det om efteråt oxo. Men men det var kul å det var ju viktigast.

Dagens låt: Oasis - Live Forever.
 

100 autografer

Två spelningar på Kleiverud skole idag. Gick bra, fick jobba lite mer för det idag. Väldigt fint bemötande på skolan. Sådärbra akustik i gymsalen. Fina kulturvärdar i 6e å 7e klass å Hege kulturkontakt.

Ibland blir jag bara så trött på min egen röst... pratar så mycket i föreställningen så efter vill jag bara vara tyst. Fick en tupp i halsen på fröken hök idag på andra förest.! Blev lite falsett...

Men det är ett gott betyg efteråt när hur många elever som helst vill ha hur många autografer som helst..! Det var inte 100 men det kändes som det.
Fint å otroligt sött när de minsta på 6 år kommer å säger:

elev - jag vill oxo ha autograf!
jag - Ja, men då behöver du penna å papper.
(oförstående blick från eleven)
jag - Vet du vad autograf är för nåt?
elev - nej.

Fantastiskt. De ser att några vill ha eller hör det och vill ha det, men alla vet ej vad det är. Vart med om det i kristiansund en gång oxo för nåt år sen. Väldigt sött å roligt.

På em tränade jag med PT igen på hotellet - gruppträning men det var bara en till så det blir ju som PT - gratis. Magnus heter han som pushar - väldigt bra. Han ville jag skulle komma imorrn igen så jag ska försöka.

Sett på England - Sverige nu. 1-0 till England. Ääähhh...

Dagens låt: Foo Fighters - February Stars

Dimman låg tät - Påt igen!

Rasmus igång igen... igår hade jag knappt en tanke på det, nu stod jag där igen. På mattan, redo att rasmusifiera mig själv å publiken...!

Vi spelade i Holmestrand där dimman låg tät åh så tät imorse... som på en engelsk hed... det var bara ulvens yl som saknades, in i dimman, ut ur dimman.

Föreställningarna gick verkligen jättefint! Jag är otroligt nöjd å glad, det var 5 veckor sen vi spelade å det är alltid lite "komma-igång-känsla" då - speciellt måndagmorgon. Mitt huvud har vart i Selskapet - Och just därför är jag så nöjd. Vi spelade i en liten källarstuga på skolan, intimt å fint. Fantastisk stämning å jag å Bo spelade bra. Bo på nytt dragspel dagen till ära. Funkade fint men den här veckan blir lite pröva-sig-fram med det, det låter lite högre så kanske mörkare å fylligare, så Bosse får testa sig fram å hitta tex det svaga fina i början av stycket. Det var redan bra idag å kommer bli ännu bättre!
Påt igen som vi säger. Skönt å vara igång igen med Rasmus - back in business - tyckte både jag å Bo. det är en enkel föreställning med lite rigg ändå, man får plocka å plicka (?!) å tejpa å höjja stativ å fixa innan, skönt pill (det tycker nog Bosse ännu mer!) liksom.
Nåt jag är väldigt nöjd med oxo är att jag lyckades ta det lugnt å inte stressa på, vi spelade på ett litet ställe oxo å jag tog ner rösten rejält vilket var bra. Å det allmänna lugna spelet, tryggheten i det att det funkar - det ska jag ta med mig.

På kvällen nu har jag kontorsjobbat, betalat fakturor, skrivit ut och kopierat ting och pratade precis med bror Pea å hans fru Maria i telefon. Det var trevligt. Blir väl kvällsmat nånstans ute nu.

Dagens låt: Bob Marley - Redemption Song (...cause all i ever had...)

Lecoqflashback

Idag træffade jag Martha Kjørven som jag gick lecoq med, vældigt kul å træffa Martha igen! Det blev en fika å prat om allt møjligt mellan himmel å jord. Om livet, kærlek, teater, sjukhusclowneri å lecoq førstås.

Ringde å grattade pappa på fars dag, hela familjen var dær utom pea så fick snackat med alla før øvrigt.

Sen tåg ut till Ås å middag hos Torgunn å Bosse, lite avslutning før ISES men det var bara jag å Hen dær från oss som spelat. Mycket god køttbullsgryta! Spelade Guitarhero med Oskar å Tiril. Kul! Prat vid brasan.

Sover øver hær inatt å imorrn drar jag å Bosse tidigt (kl 6) sammen till Holmestrand i vestfold - RASMUS on tour fortsætter. Har knappt hunnit tænka tanken - nu børjar/fortsætter rasmus igen, bara å køra...! Två førestællningar væntar kl 10 og 12. Vi ska vara dær kl 8.

Dagens låt: Bob Dylan - Subterranean Homesick Blues

Flytthjälp

Idag lördag har jag vart flytthjälp till Mike å hans tjej.
De ska flytta till fina St Hans Haugen.
Bara för att ta ett exempel på prisskillnad Norge-Sverige: Deras trea på 80 kvm kostar 13000 nok å hyra i månaden...!!! Lite skillnad... Min etta i frölunda kostar 4000 sek i gbg, här i oslo kan du få hyra en etta för 7000 nok eller 9000 nok... Ja... för en svensk som inte är van så himlar man ju med ögonen när man hör priserna...
Blev en tur till IKEA och bar sängar och en kyl å frys 4 trappor upp... lite stel nu i musklerna... softar på hotellrummet med en te... får se om jag tar mig ut en sväng sen ikväll.

Dagens låt: The soundtrack of our lives - In Your Veins (en klassiker...) 

Antiklimax-slut...

Idag spelade vi de sista två föreställningarna av I SITT EGET SELSKAP.

Den förste gick kjempefint, jag var otroligt nöjd må jag säga. Allt gick i stort sett fint, bra spel, fin koncentration och allt flöt på bra, vi ägde verkligen föreställningen! :-)

Den andre... där fick jag vara med om nåt jag aldrig vart med om i mina 15 år i teaterbranschen... vi fick avbryta föreställningen mot slutet...!!!
Redan i första halvan av föreställningen började nån eller några få kasta in godis på scen...! Det har hänt en gång tidigare på turnén men nu blev det värre... godis, papper och även mynt (!!!) kastades in och tillslut stoppade Bosse musiken och sa att "vi får avbryta där"... Vi stoppade upp på scenen i det vi höll på med. Bosse sa åt publiken och frågade oss sen om det var okej att fortsätta, vi tog bort godiset från scenen så gott vi kunde och fortsatte spela sen nån minut senare.
Det kändes... trist. Det är 80 - 90 % (kanske ännu fler) som gillar det och följer med fint å sen är det några få som förstör för alla andra. Vi spelade klart å publiken applåderade mycket, de skämdes väl oxo förmodligen... Grejen är att det kan bli riktigt farligt när folk slänger saker på oss. Henriette fick det rakt på sig och Lisebeth gör senare en svår grej, hon faller från skuldrorna på Hen och hade hon fått nåt på sig då hade det kunde slutat riktigt illa...! Ja... att få ett mynt på sig, tex i ögat är ju inte så kul. Frustrerande å man blir arg å lessen.
Vi spelade klart så vi var proffsiga i stunden ändå tycker jag. Efter kom två lärare fram och sa förlåt, de visste ej om det var deras elever (det var flera skolor där) som gjort det men de ursäktade sig iaf å det var fint å berättade att det var flera i deras klass som hade gillat det.

Men det kändes som ett antiklimax att avsluta så. Lite trist. Och konstigt. Ja, det kändes konstigt efteråt...

Men det har i stort vart en fin bra turné, tack till alla i ensemblen: Hen, Lisbeth, Martha, Mike, Gilda och teknik-Bo och mig själv. Och Torgunn.

Nu väntar Rasmus igen med nystart på måndag i Vestfold!

Ja just det... jag flyttar till Oslo i januari... Hum, det känns lite konstigt i skrivande stund när jag tänker på det men det blir bra, det blir det. En nystart i livet.

Dagens låt: Oasis - Live Forever (spelades i hotellets högtalare på frukosten)

Smink och åter smink... och Norge.

Smink... mitt ansikte är fyllt av smink. Hudfärgat, svart, blågrått, rouge, kladd. Puder. Speciellt. Det är kul med smink. Första gången jag hade det i en cabarét i Falun tyckte jag att jag såg så snygg ut!!! Coolt! Liksom.
Nu - efter 15 år i branschen så tycker jag det är mest bara skönt att slippa det. För det mesta. Sliter mindre på huden.

Två fina föreställningar idag. Mest fina ungdomar. Kulaste kommentaren från en 14 årig tjej på första rad innan showen: "jag hoppas detta är bra, annars blir det..." (klappar ihop händerna som ni-får-spö-annars-gest) :-)

Handlade tejp och tre (!!!) nya väskor till rasmus på biltema. Lika bra, tre färgglada, en röd, en blå å en grön i olika storlekar. Får jag testa å se. FF håller den gamla väskan men den sjunger på sista versen... trots att det är en väska...

På kvällen var jag till Wilhelms (vän) lgh. Funderar starkt på hans erbjudande att hyra hans rum januari - april nästa år... Ändringens tid är här. Norge. Jag ska flytta till Norge.

Dagens låt: Bob Dylan - Blowin´ in the wind.
Time of change... the answer my friend is blowin in the wind the answer is blowin in the wind...  


Myrna Vep

Sista veckan med ISES... tiden har gått fort. Det tycker vi allihop. Intensiv sista vecka i Lörenskog kulturhus - helt nytt hus med nya scener, byggdes i april i år. 8 föreställningar på 4 dagar.
Bra igår, fin lugn publik - otroligt lugn mot vad det brukar vara.
På kvällen var jag på Contagion på bio. Den var bra, i dokumentär stil, välspelad men lite lite på tomgång oxo, tempot var lite för lika hela tiden.
Betyg: 3

Idag gick det oxo bra, lite mer rocknroll-publik men bra föreställningar.
På kvällen var jag på skräckfarsen MYSTERIET MYRNA VEP på Centralteatret med Lisbeth (från ISES) å hennes mor. En speciell föreställning. 2 skådisar spelar 8 roller. Går i å ur roller å kostymer - ibland på häpnadsväckande sätt. Lite trög (som ofta) första akt. I andra tar det fart å blir bättre. De lekte mycket med att saker går fel å jag pratade med ljuskillen efter som berättade att manuset är öppet å att mycket hittades på repen å att alla "felen" i föreställningen är inrepade... inklusive när sufflösen (!!!) kommer in på scen när de tappat text... roligt må jag säga å jag började tänka att detta kunde jag ju göra själv (kanske ännu bättre?!) med nån (brorsan kanske...?!). Men det ska sägas: de var skickliga! Det var åt clownhållet ibland, spelade mycket med publiken å improviserade. Men det är en tekniksk apparat bakom det oxo. MEN - bara en enda påklädare bakom scenen vilket är ganska remarkabelt!
Se den!

Ringt skolor nu oxo för rasmus - börjar igen på måndag... ingen rast ingen ro.
Imorrn ska jag titta på en lgh i oslo!

Dagens låt: Weird al yankowich - Star wars cantina


Tintin, The Thing och Ålesund v.s. Brann

Igår var det stora kinodagen i Norge, halva priset på alla kinos - bio.

Såg först Tintin i 3D. Den var bra, fantasifull och bäst var andy serkis som haddock, milou och de fantasifulla lösningarna på vissa jakter, m.m.
MEN... samtidigt saknades något, ibland gick det lite på tomgång och den kändes lång men när den tog slut... då kändes den kort, ja det var ju då den på ett sätt började, att de skulle ge sig ut på havet på jakt efter den riktiga skatten... men då tog det slut... det var ju då det börlade kändes det som!
Men men... money... det är upplagt för fler filmer... ja... finns ju många serieböcker så... snygg inledning med hyllningar till andra berättelser i tintinserien. Bästa scen: När milou springer över å under korna!!! Skrattade högt!
Betyg: 3 +

Såg sen The Thing med massa norska skådisar, bra skådisar men njae... den var verkligen sådär, ingen höjdare, för dåligt med raffinerade överraskningar å lite långtråkig, bäst de få sekunder det blir osäkert vem som är vem... men i stort - en inte bra film.
Betyg: 2 -

Idag fick jag med mig lite norsk kulturhistoria, var på puben The Scotsman och såg norges största idrottsevenemang - cupfinalen i fotboll!!! Ålesund - Brann.
Puben var full av folk, mest Bergensare (Brann är fra Bergen) som blev besvikna å tysta... Ålesund vann med 2-1! Kul å vara där, tänk va mycket känslor det finns.
Norrmännen å norskorna är galna i fotboll.
Och folk fra Bergen är väldigt stolta å bestämda folk. De ser Bergen som huvudstad i Norge nästan. En dam i tvstudion berättade att hennes son i första klass hade svarat såhär på frågan om vilket land som gränsade till Norge: "Stolt og Kry, Det är Bergen By!"
Ja... Bergen - ett eget land..?! :-)

Dagens låt: Noel Gallagher - AKA... What a Life.

Tuffa förhållanden och ryggont

Igår spelade vi en sista i Ski och idag var vi tebax i Lilleström för två föreställningar.
På den förste var det myyycket publik, vi fick t.o.m. använda balkongen - inte helt bra men men... fick slita för att få alla på plats - nästan svettigare å ett större jobb än att spela föreställningen...!

Den andre gick bra men efteråt hörde jag vad som hänt. Några skitungar i publiken kastade godis (!) på scen, de träffade bl.a. Lisbeth som blev skitförbannad... tänk om det vart nåt vasst eller ja... nåt vad som helst.
Jag märkte inte det eftersom det var på ett ställe där bara lisebeth var i fokus. Det gick bra MEN tänk om samma sak hänt när hon står på skuldrorna till Hen... och ska falla. En svår grej i föreställningen. Bosse sa att hade de kastat en grej till så hade han brytit. Men vi körde på. Tufft som sagt.

När vi riggade ner skulle jag lyfta upp en dansmatta som var ihoprullad själv... dom är TUNGA... det skulle jag inte gjort, kände att jag tog i för mycket och nåt knäppte till i ryggen... Har lite ont nu på högersidan å köpte tigerbalsam som jag ska smörja in nu på ryggen, hoppas det är bättre imorrn lördag.
Under föreställningen stack det oxo till i vänster knä - som jag aldrig känt förrut. Känner av det nu på kvällen. Blev lite rädd, må försöka göra saker i föreställningen lite mindre stort å ut i fortsättningen... spara krutet. Det är svårt. Men... nog behövligt.

Kollade Batman Begins på tv3 nu på kvällen - bra film.

Dagens låt: Robyn - Indestructible  

PT

Två föreställningar i Ski igen idag. Gick väldigt fint. Anne-Marthe (Gilles fru) var å såg på den andre - kulkul!

Sen på em var jag på gymet med PT - Personal trainer! Oh yeah. Det var... tufft. Shit va hårt å intensivt. Bra men jäklarns va trött jag blev. Det var bara jag å en till. Efteråt fick jag reda på att den första timmen vi var där var egentligen bara för de anställda på hotellet å den andre som jag hade tränat med var chefen för alla comforthotellen i norden (!!!). Lite coolt.

Middag på FRIDAY´S - riktig amerikansk kedja - åt god surf n turf - biff med frityrräkor å jack daniels-inspirerad sås.

Dagens låt: Foo Fighters - The Pretender (spelades högt på friday´s)

Ski Rådhusteater

Två spelningar idag i Ski. En på dagen som gick okej men inte mer synes jeg. Några dar sen vi spelade å ny scen med nya dansmattor som man halkade runt på å ljuset fick vi söka men kvällsföreställningen gick kalasbra - mycket nöjd. Ca 30 pers i publiken. Bl.a. Gisle Kverndokk som skrivit musiken - kul å ses igen!

Trött å ska sova nu, lägga mig å läsa lite kanske, sen förhoppningsvis sova gött.

Dagens låt: Jimmy Cliff - You can get it if you really want

Sajjtsiiing...

Sightseeing idag i Oslo. Cyklade runt. Var å såg Henrik Ibsens grav. In i Oslo domkyrka. Tände ett ljus för familjen hemma. Till St. Hans Haugen. Åt lunch vid majorstua, fikade på kaffebrenneriet där oxo. Gick in till stan. En rejäl dags motion, trött hemma på hotellrummet.

Dagens låt: Timo Räisänen - My Valentine

RSS 2.0