Spännande kamp och att vila sig i form

Aaaah Petter var bättre än Hellner... jaja... men det var spännande, satt å skrek framför tvn...

På scenen för vi oxo en kamp, en kamp med tajmingar, en kamp med att få rätt känsla, en kamp med att sjunga rätt, en härlig kul kamp.
Igår genomdrag för Synnöve och Per-Arne. Gick bra å de kom med bra och intressant kritik efteråt.
Ringaren är en oerhört komplex snårig historia som det gäller att göra enkel och förståelig på scen.
450 sidor bok har blivit 21 sidor manus i min bearbetning. Men ändå gäller det nog att förtydliga vissa saker lite till.
Helene Björneby kom in igår å vi lärde upp henne som tekniker. Trots bara en genomgång skötte hon tekniken med alla ljusskiften och ljudspår som ska på fantastiskt bra! Stor tumme upp för henne! :-)

Idag måndag tar vi det lite lugnare, vi har jobbat rätt långa dagar å intensivt å det är bra ibland att ta det lite lugnt å inte repa ihjäl sig. För då blir det ännu mer kul när man kör igen sen. Som en idrottsman/kvinna som ligger i hårdträning, släpper upp träningen precis innan mästerskapet å sen är i toppform för själva begivenheten!
Vi ska ändå ner nån timme till midtgard ungdomshus (där vi repar å ska spela) på em idag å repa lite smått. Men först 10 km klassiskt för damerna - Björgen igen...?!

Dagens låt: Bo Platzack - Esmeraldas sång.

Ringaren i Notre-Dame

Idag körde vi två genomdrag av Ringaren i Notre-Dame. Det andra för Bosses fru Torgunn. Det var den andre personen som fick se nåt av det vi hållt på med. Den förste var Jan-Egil eller Gille som vi säger. Det är lite speciellt att visa nåt man tänkt på länge länge och hållt bara för sig själv. Jag å Bosse har ju valt den vägen den här gången, att bara jobba för oss själva å hålla det mesta för oss själva, vara lite hemliga, att ta in en till person kan vara positivt - man får en till tanke, en till åsikt som kan vara bra MEN man får oxo in en till åsikt och måste ta hänsyn å jämka mera och kan kanske göra lite mindre som man själv vill. Det är skönt att få testa å våga testa saker.
Det är en fin balansgång. Vi ville göra på detta sättet denna gången och det känns bra just nu.
Det är spännande, föreställningen innehåller mycket just nu, musik, ljudkulisser som vi både gör själv och inspelade, text, dockspel. :-)
Gille och Torgunn har sagt fina å bra saker. Det känns bra just nu.

Dagens låt: Bo Platzack - Kung för en dag. Ur Ringaren. Jag älskar att sjunga den sången.

Kulturtorget i Molde og Vårsleppet i Horten

Hallå, back in bizznizzz igen... över två månader sen senaste blogginlägget.

I slutet av januari och i början av februari var jag å bosse på två kulturtorg (möre og romsdal och vestfold) med Rasmus.
I Molde fick vi stående ovationer från de 100 vuxna i publiken! En otroligt häftig känsla, jag har nog aldrig fått det förrut i mitt liv på teaterscenen på det sättet. Och när det är nåt man skapat själv å står bakom så mycket så är det väldigt fint. Glad og stolt. och blev lite småchockad oxo.
I Horten Var det oxo väldigt fina taktfasta applåder efteråt och jag fick höra att flera skolor som redan bestämt sig ev. ville ombestämma (!) sig och välja rasmus... ganska coolt. :-)
Väldigt fina tilbakemeldingar från Molde oxo, högsta betyg - 6or - på skalan 1 - 6 som de har i Norge.
Nu börjar fylkena höra av sig om turné för 2011/2012. Vi vet redan att vi kommer turnera i Telemark, Aust-Agder, Vestfold, Möre og Romsdal och Nordland. Väldigt kul! Nordland har jag aldrig vart i, kanske får vi besöka Lofoten som ju ska vara kjempevackert! ;-)

NU - går jag å bosse in i sista intensiva repen av RINGAREN I NOTRE-DAME! Är i Ås, bor hos bosse å torgunn å vi repar nu med ljus å ljud inför de två work-in-progress-smygpremiär-spelningarna 2 och 3 mars. Spännande! Vi får se vad vi får ihop...

Dagens låt: AC/DC - HELLS BELLS
Tungt elakt riff... klockorna mina vänner. Klockorna...

RSS 2.0