Tiril, Jon Fosse och att vidröra det allvarliga.

Idag följde Bosses lilla dotter TIRIL med. Hon är fem år och satt så still å fint under föreställningarna på en stol. Före, mellan och efter var det mycket lek. Och hårdrockstecknet såklart med tillhörande galen min. Kul att hon var med!

Gick väldigt väldigt fint och bra idag. Mycket nöjd. En lärare sa att det var "fabelaktigt" - vilket är väldigt bra...! Flera elever gillade det oxo och många ville ha autografer. Väldigt kul. En annan lärare sa att "du är en riktig konstnär..." Wow inte varje dag man får höra det.

En annan lärare berättade oxo att några elever i en klass var väldigt oroliga och stimmiga, de satt helt tysta, koncentrerade och följde med - fantastiskt kul.

Och sen fick jag höra en historia som berörde mig.
Vissa barn har det ju jobbigt och utan att gå in på några detaljer så var det en som mått riktigt dåligt, haft det jobbigt och inte haft ett leende på läpparna på länge. Den eleven satt å följde med, uppslukad av föreställningen, kände kanske igen sig mer än andra, förstod det allvarliga i historien, eleven log och skrattade för första gången på länge. Det var fint. Ja, fantastiskt. Teater kan göra och gör skillnad. Påverkar. Rumlar runt. Provocerar. Griper tag. BERÖR.
Om vi vågar bli berörda. Och röra det allvarliga.

På kvällen var jag till papirhuset å såg teater ibsen å deras uppsättning av Jon Fosses Sonen. Mycket bra teaterpjäs! Bra skådisar. Svart humor, berörde oxo mig och jag vill läsa nåt av Jon Fosse känner jag.

En settlers hanns med, Erik vann, Jörgen å sen undertecknad.

Imorrn fredag, sista rasmus på 6 veckor. Nästa vecka är jag ledig å kommer kanske inte skriva här lika frekvent som just nu. Men sen kör jag på igen!

Dagens låt: Jay Smith - Like a Prayer. Rockandes och sjungandes med Tiril i tourbilen efter glassätande. Början är bäst!

Kontorsjobbing till sent

Lite småtrött idag men håller en hög lägstanivå märker jag. Lärarna stod å "skröt" (som det heter på norsk) om mig när jag kom in i lärarrummet. En lärare lämnade föreställningen med orden: "du borde vara dramalärare här på skolan". Ja, det är väl bland det finaste man kan få höra å lite kul.

Currykyckling med cocos till lunch och god hjort med ett glas rosé till middag. Man får sköta om sig å äta gott.

Jobbat med bokföring hela långa kvällen. Häftat upp kvitton på a4-papper till förbannelse. Skönt när det blir gjort. Ska fortsätta imorrn efter spelningarna med fakturor som jag ska sända iväg. Tidskrävande men må göras.

Var bort till papirhuset där teater nova och kattas marionetteater håller till. Pratade med en vaktmästare vid namn Arve. Han var hyggelig. Berättade att svenskar brukar ha svårt att säga hans namn. Sen prata vi om mycket annat oxo.

Dagens låt: Blink 182 - I Miss You

Indiskt och väsktajming

Två spelningar idag, gick bra.
Lite okoncentrerad i första men gjorde det proffsigt och höll ihop det riktigt bra! Andra klockren.
Fått in otroligt fin tajming nu med väskan och tystnad och låta publiken känna å reagera med mig när jag slår mig på de ädlare delarna av kroppen. Goa skratt.

Käkade indiskt, mycket bra. Gott.

Gick en sväng på stan å gjorde några ärenden, lillebror Erik har ju fyllt år å ska firas på lördag hemma i Götet.

Lite kontorsjobbing och kanske lite spel på oddset.

Dagens låt: Corona - Baby Baby

I-lands-problem

Sitter nu på quality hotell i Tønsberg. Av någon outgrundlig konstig mystisk anledning så kunde jag ikke koppla upp mig på nætet med min dator. Koderna vægrade fungera. Så sitter hær nu med en lånedator med morsomme norske ord. Fint.

En spelning idag, kænde mig lite seg men det gick bra, fina ord från lærare efter och Bosse sa åt mig att vara seg å trøtt fler ggr. Det funkar så bra då, du landar, det blir en ro som ær bra. Hmm... jaja.

Riktigt sugen på nudlar så det blev det till sen lunch. Med kyckling. Mums. Tog en promiss in på bibban å sen liten tur till torget, Tønsberg verkar fint å ha många fina restauranger.

Pratade med mamma å pappa, kænde att jag saknade dom lite. Pratade med faster Inger om bokføring och turnelivet. Skønt å få prata lite.

Såhær skrev Silje fra RE-kommune efter lørdagens två førestællningar, tilbakemedlingar (recensioner) hon fått: 

”vilken fantastisk forestilling”

”litt vanskelig med det svenske språket, de unge i dag er ikke like bevandret i historien om Rasmus på loffen, som eldre generasjoner”

”vilken imponerende skuespiller som klarte holde fokus under hele forestillingen (rettet mot de lyder som gutten i rullestol lagde)

”herregud å flink han var”

”vilken nydelig forestilling”

 Ennå flere tilbakemeldinger som alle gikk på hvor flink du var! Og veldig mange som kommenterte ”kofferten” som henger i luften!


Ær så glad å tacksam øver att RASMUS funkar så bra, att den tas emot fint av mænniskor. Att den berør. Det ær det jag vill.
Tacksam.  

Dagens låt: Queen - I Want It All


OSLO MARATONIdag drog jag in till huvudstan för Maraton!
Två timmar från sandefjord med tåg, som blev största delen buss pga rälsarbete, till Oslo. Finfint väder. Tog en glass i solen här på Aker Brýgge. Valnöt och hasselnöt.
Bosse sprang och jag hejjade på. Även Wilhelm som jag känner stötte jag på i loppet.
Hejjade som en galning så mycket jag kunde. Vet från gbgsvarvet hur bra å skönt å kul det är när man får uppmuntrande ord å skrik längs banan, det stöttar å blir roligare, lättare. Man knyter näven och tänker: nu jäklar... lite till... lite, lite... till... ska orka.
Är otroligt impad av alla som sprang maraton, beundrar dom alla, verkligen! Man fick se många roliga löp- och efter en stund... gångstilar. Stela kroppar, plågade kroppar, JA-jag-gjorde-det-kroppar och leenden. Grimaser. Beundran var ordet. Blev taggad. Vill oxo springa... men... fasen... vet inte om jag skulle klara av det. Får ta gbgvarvet å Vasaloppet först...!
En riktigt enkel men kul grej är att alla som springer oslo maraton har sitt förnamn printat på nummerlappen, detta ger upphov till spontana och fryntliga kommentarer och utrop bland församlingen som kantar banan. Alla skriker namnen. Barn speciellt gillar det och skriker alla eller så många namn de kan. Det ger en nära känsla, som att man känner alla och de som springer får ett personligt tillrop som kan lyfta dom. Väldigt bra å kul!
Kul var det inte för mannen som snubblade på spårvagnsspåret och stupade rätt i backen med ansiktet först... spåret sticker ju upp flera milimeter från asfalten och att ha ett sånt ofog efter 40 sprungna kilometer för trötta ben och fötter... ja det... kan vara jobbigt. Mannen i fråga fick hjälp upp, fick en liten dryckesflaska av en spanjor och sprang sen vidare efter ca 20 sekunder. Allt väl.
Wilhelm fick 3.51 och Bosse 4.03. Väl kämpat gutter! Snackade lite med grabbarna efteråt och tog sen tågbussen hem te hotellet där jag nu jobbat lite kontor = kopierat kvitton, ätit karbonader, lite tv å nu dataaa.

Dagens låt: Adele - Rollin in the deep

RE

Idag två föreställningar för RE-kommunes anställda och deras barn. Spännande. Det är stor skillnad på stängda intima skolspelningar där alla känner alla och offentliga familjeföreställningar där folk kommer lite som dom vill, många godispåsar med tillhörande prassel och lite vi-är-på-bio-å-kan-göra-hur-vi-vill-känsla med tillhörande ungar som springer längt upp i gradängen och stökar och sparkar på inredningen. Andra vuxna sa till dom...! Man undrar ju hur deras föräldrar som har de barnen tänker när de inte gör nånting alls...?!

Första gick riktigt fint. Bosse var impad av hur jag tog mig an publiken. Brabra.

Andra gick oxo bra men var klart tuffare. En arbetsseger och Bosse var impad igen hur jag bara körde på i de väldigt tuffa förhållandena. Försökte fånga publiken, jobbade mycket med tempobyte, se publiken, fånga in dom.

På andra var det lite barn som stökade. Sen var det även en utvecklingsstörd kille i rullstol som höll igång väldigt mycket med gutterala läten, stönade och log och lät helt enkelt mycket.
Detta är nåt vi diskuterade efteråt, jag, bosse och arrangören, det är en svår fråga som inte har nåt bra svar. Man är delad. Den utvecklingsstörda pojken hade förmodligen en fantastisk upplevelse, det märktes och hans föräldrar var väldigt glada efteråt, modigt av dom att ha med han hela tiden oxo. Det ÄR bra. Å andra sidan så går det ut lite över de andra barnen och övrig publik. Vi får inte dom fina tysta stunderna, stillheten. Koncentrationen tappas från de som vill se, några stör sig på det. I en skola har man oftast inte samma problem, där vet alla elever om det och är vana vid det, vid en offentlig föreställning som denna är det annorlunda. Finns inget riktigt bra svar.

Sägas ska, efter det, att när publiken gick ut var det många leenden och fina uppmuntrande kommentarer efter båda föreställningarna. Folk tyckte det var jättebra. En man hade sagt till arrangören att det var helt fantastiskt.

Igår köpte jag enorma mängder TE på en fin te/kaffe-affär här i sandefjord. Och mangosenap. Kul! Spelade på tipset för mig å bosse som vi vann lite på idag. Lugn kväll på hotellet, åt god tomatsoppa nyss. Nu blire lite cola å chips - fira att det är lördag å jag är ledig imorrn.

Dagens låt: Sivert Höyem - Moon Landing. Skön röst. Skön låt.

Fredagsfeeling men ändå inte

Fredag. Men ändå inte riktig fredagskänsla... vi ska ju spela imorrn lördag oxo i RE-kommune för de anställda där och deras barn, två föreställningar.

Fina föreställningar i Larvik idag på östra halsen skole. Gick jättebra, lite lite oroligt i publiken i slutet av den första men ändå bra å fina kommentarer efteråt. En lärare var helt salig och tackade när hon gick ut.

Igår cyklade jag lite och bastade sen. Har träningsrummet med bastu mitt emot mitt rum, rakt över gången. Sen hade jag ett lite absurdt möte på stan nere vid vattnet i sandefjord med en man som jag hjälpte spika upp två skyltar på hans lilla stuga som var fullständigt överbelamrad med krimskrams som han ville sälja...

Ikväll mat på SMAK - restaurang - stekt lamm... mmm... gott.

Dagens låt: AC/DC - ROCK N ROLL AINT NOISE POLLUTION. (ja Bosse lurade mig fullständigt... radio norge spelade thunderstruck och sen gick ovanstående låt på och jag trodde det var radion som spelade den... shit de spelar TVÅ AC/DC på rad... helt sjukt... efter låten... jahaaaaaaaaaaaaa....! Bosses I-Phone...)

Fantastiskt fint på Nanset skole idag

Fantastiskt fint på Nanset skole idag, såhär skrev skolan själv på sin hemsida:
"5. - 7. klasse fikk i dag overvære en fantastisk flott forestilling i regi av Kulturskrinet. Denne gang var det Anders Sanzèns imponerende tolkning av en av Astrid Lindgrens mange litterære perler; Rasmus på Loffen som stod på agendaen.
Anders spilte selv 18 ulike roller. Både elever og lærere satt trollbundet gjennom den en time lange forestillingen. Dette var imponerende, morsomt, flott og fengslende på en og samme gang. For et talent! Både store og små storkoste seg - bare synd timen gikk så altfor fort. Vi anbefaler ALLE som får muligheten til å se forestillingen å takke ja. Vi ser den gjerne igjen." http://nanset.larvikgs.no/index.php?artID=572&navB=1


Det var en av de bästa föreställningarna jag spelat tror jag. Fin stämning, fantastiska skratt och berörda människor, fin rektor som såg ut att ha en tår i ögat efteråt när han tackade mig på vägen ut. Fina kommentarer. Mmm Fint. Ibland får man stanna upp och komma ihåg. Man gör nåt bra. Nåt fint. Folk blir glada, ler, känner.
Känner med.

Andra föreställningen på torstrand gick också väldigt bra. Den var i en gymsal som var grymt varm... ett element stod på på högsta värme trots det fina vädret. Det blev... svettigt. Tog en arbetsseger.

Postade rasmusdvd till Bodil på FHP i Stockholm. Åt en våffla. Fiskesuppe på hotellet till middag. Spelade PP i mitt å bosses spelbolag... gick... inget bra.

Men det var en bra dag ändå. Så tacksam å glad över att det går så bra med rasmus. Alla leenden från barn å vuxna, alla blickar. Alla tar-i-händer-med-folk-efteråt som verkligen har tagit det till sig och ser saliga ut. De skrattar. Häpnar över vad en man faktiskt kan ta sig till å klara av. Ler. Det värmer.

Dagens låt: John Denver - Take me home, country roads. Den sätter sig på hjärnan. Gnolar å sjunger på den varje dag känns det som medan man riggar upp å ner...

Byte av stad men inte av stad

Fina föreställningar idag igen på Tjodalyng barneskole, Heidi - kulturkontakt hade sett oss tidigare å tyckte vi var fantastiska igen. Tack för fint bemötande og dito kulturvärdar. Goa skratt. God stämning.

Stod en liten blänkare om oss i Östlandets post idag.

Byte av stad: Bor nu i Sandefjord på clarion hotell MEN vi fortsätter turnera i Larvik. Hotellen var fullbokade i Larvik så därav stadbytet hotellmässigt men icke turnémässigt. Blir här nu fem nätter.

Kolla in hemsidan: www.anderssanzen.se

Bodil Palm för Folkets hus och parker ringde. Kul! Bodil är alltid så trevlig å bra å jag å Bo vill gärna turnera en sväng i Sverige igen. Ja, jag vill det absolut. Det är ju i sverige jag verkligen vill spela rasmus (oxo!). För alla. Alla jag känner och inte känner.
De är intresserade av rasmus till Sverige. Vi får se hur det blir...

Dagens låt: Ben E King - Stand By Me

Benda bilili

Jättebra föreställningar på Sky skole idag. Otroligt fin stämning. Vi blev oxo bemötta jättefint av åsa på skolan. Tack för det - Det positiva.
De hade "skrytit" så om oss - som det heter på norska - berömt. En lärare sa i personalrummet att det var bland det allra bästa de fått besök av till sin skola. Otroligt impade. Alla barn satt så stilla.

Kontorsjobbing. Dampede blåskjell på becks inklusive hostanfall så jag fick gå ut.

Sett film nu precis - Benda bilili - om handikappade gatumusiker från kongo-kinshasa som lyckas å kommer ut i världen å får spela.
Gav perspektiv på tillvaron. Verkligen.

Dagens låt: Benda bililis musik.

Måndagskänsla

Två med flytt idag. Klassisk måndagskänsla. Lite småseg. Okoncentrerad till en början. Bosse dragspelade lite hit å dit i första sekvensen i första föreställningen. Lät hyfsat illa. Gick bättre sen. För oss båda. Fångade dom. Arbetsseger. Fina kommentarer efter.

Från tidigare under turnén:
"Morsom forestilling: Torsdag samlet hele skolen, og de eldste i barnehagen seg, i gymsalen for teater. Forestillingen het Rasmus på Loffen. Barna koste seg og lo masse. Alt foregikk på svensk, men det var ingen hindring. Det var et koselig avbrekk i en travel innkjøringsfase." http://www.hvarnes.larvikgs.no/?artID=358&navB=1 Från Hvarnes skole i Vestfold.
Och:
"Etter forestillingen i gymsalen kom både elever og lærere begeistret ut. Det hadde vært en flott forestilling som elevene hadde gitt ståenden applaus til!" http://www.dypvaag.skole.tvedestrand.no/?artID=421&navB=1 Från Dypvåg skole i Aust-Agder.
Caesarsallad med Iselin - ny vän i Larvik - å ett glas vitt vin å sen två öl på skomakeren - liten pub med 25 sittplatser - som ett litet minihus. Annorlunda måndag i Larvik.
Pratade med mor å far på telefon. Och en hamburgertallrik på det. Gonatt!

Dagens låt: Bruce Springsteen - My city of ruins. (Riiiiise up, come on rrriiiiiiise up, come on, riiiiiiiiiiiiise uuup... VACKERT!)

På luffen...

Femte natten nu på nytt ställe. På luffen. Bokstavligt talat.

Filminspelningen på nesodden i helgen gick bra. Ska bli spännande å se vad det blir av det. Göteborgs internationella filmfestival kanske...?!

Kontraster. Nesodden. Lugnt. Tyst. Fin Hund. Vattnet. Blåst. Höst.
Oslo. Barn. Stök. Ljud. Ljud. Ljud.

Tåg.
Larvik. Hotell igen. Tog ett bad. Skönt. Nu blir det lite datoriserande å TV å sen försöka sova tidigt. Upp 6.30 imorrn. Rasmus väntar igen...

Dagens låt: Veronica Maggio och Benny Andersson - Snälla Bli Min (På Moreaus på SVT just exakt nu)

Adjö Aust-Agder, kärt återseende og tilslörte bondpiker...Bilden ovan från igår i vackra Risör, en sörlandspärla. Gick en promenad upp till en park en bit ovanför staden å pluggade text till den kortfilm jag ska filma nu fredag-lördag på nesodden utanför oslo.

Finfinfin avslutning i Gjerstad Kommune idag med två föreställningar på två olika skolor. Mycket nöjd. På den andre blev vi bjudna på choklad efteråt av rektorn!
När jag gick hörde jag hur en engagerad och energisk lärare förklarade med glädje i rösten för en annan lärare som ej sett: "å sen gick han upp på tå å spelade en sträng dame..." Jag log. Och gick in som fröken hök i lärarrummet å sa: ha de!

Så, nu lämnade vi aust-agder för denna gången, vart otroligt fint med fina skolor å barn å vuxna! Tack!

Nu är jag verkligen på luffen, bor 5 nätter på 5 olika ställen (!!!) bor hos Bo å Torgunn i natt. Sen vidare till nesodden å en natt hos regissören, en natt hos Thea - en vän oxo på nesodden, å på söndag e.m. tar jag mig till Larvik på nåt sätt (troligen tåg) å bor på hotell. Rock n roll.

Väldig fint å träffa Torgunn, Oskar å rocknrolltjejen Tiril, vi har lekt massor å lyssnat på rock! Kul! Hann springa lite med oskar oxo på stadion i Ås. 9,76 på 60 meter i jeans.
Vi åt tacos ikväll, väldigt gott å nu unnar jag mig lite chips. Till efterrätt åt vi TILSLÖRTE BONDPIKER som Torgunn gjorde - en klassisk norsk höstdessert gjord av två olika äpplen, nåt kexaktigt, grädde, kanel, smör... otroligt gött, bland den bästa desserten jag ätit.

Imorrn å lördag väntar filmning å träff av vän!

Dagens låt: Pink Floyd - Comfortably Numb

Risör barneskole, textplugg, fiskesuppe å settlers

Två spelningar idag på Risör barneskole. Gick fint. Mycket barn å tog två arbetssegrar. Många fina reaktioner från lärare å elever, goa skratt, det är så härligt när man hör de vuxna skratta å grymta uppmuntrande, fnissande.

Pluggar text till helgens filminspelning på nesodden i oslo. Går helt ok.

Åt fiskesuppe på restaurangen Kast loss! Den var lite stark men bra stark, sting i den.

Settlers på kvällen som Bengan vann, före Jörgen, Pea å mig.

Nu avslutar jag kvällen med sportnytt å nu time to hit the bed utan att slå den.

Dagens låt: Bruce Springsteen - Jungleland (Må säga den igen, den är... väldigt... bra.)

Kjempehyggelig middag i Homburgsund

Två små intima fina spelningar idag på två olika skolor. 40 på den första, 60 på den andra. Fina comments fra lärare og elever. På första skolan sa rektorn - du kanske vi må hålla koll på, du kanske blir känd, varpå en annan lärare svarade - han kanske redan är känd...!

Fin god middag og hyggelig samtal hos och med Kjersti og Svein i Homburgsund, söder om Grimstad. Kyllingsuppe som smakade gott.

Nu väldans trött å det blir sova.

Dagens låt: REM - Drive

Risör og Det Lille Hotel

Fin lekfull föreställning på Åmli Skole idag. Kände mig lite okoncentrerad i början men det blev kjempebra sen. Fint. Bra tempo tyckte Bosse. Finfina kommentarer från barnen å lärare efteråt. Många unga gutter som kom fram og sa att de likte det väldigt mye. Kul. Fint. Ler.

Nu är vi i Risör - ännu en sörlandspärla å ännu en pärla som lever upp på sommaren men nu börjar gå in i höstvinterdvala.
Vi bor på Det lille hotel - eller - ja det är verkligen inte ett vanligt hotell utan vi bor utspridda i stan (som är väldans liten). Jag bor i en minilgh - i dampskipssviten - alltså ångbåtssviten.
Har 4 sängar (!!!) och kök, vardagsrum å det är verkligen jättemysigt. Skönt avbräck från de vanliga hotellen där allt ser likadant ut.
Jag tror detta koncept är ganska unikt, aldrig hört om nåt sånt förr, det ligger lite sviter här å där. Gammaldagsmodernt inrett. T.o.m. tidningar reser hit och bor å gör reportage om det för det är så speciellt.

Mat: Fiskesuppe till lunch som var ok. Kinamat - nudlar och kylling till middag som var ok - mycket mat å tokmätt nu. Nu vill jag bara bli av med min kärnkraftshosta så är allt bra.

Dagens låt: Bruce Springsteen - Thunder Road.

Milonga i Arendal

Igår lördag var jag på Milonga för första gången i mitt liv! Alltså Tango - dans! Milonga har man bl.a. i Argentina, man äter tapas, dricker vin och dansar tango - om vartannat. Kjersti - vän till Torgunn å Bosse å mig med nu - som bjöd in mig. Det var kul men klurigt. Men blev bättre å bättre på det under kvällen. Stolt över att jag klarade av det hyfsat bra iaf!
Bra för mig å min rygg tror jag för jag må ha min överkropp stilla å rak och det är nog bara bra men jäklars va kulrigt det var på ett sätt. Å lätt på ett annat.
Impulser, intimt, snubbel.
Lite kul.

Stilla lördag för övrigt. Blev tapas till lunch också. Lyssnade på slutet av finnkampen - tjejrna vann, killarna förlorade.

Söndag å vackert väder, ska nog se nån film å sen ut i fina vädret.

Dagens låt: Argentinsk tangomusik.

VegårsHEI!

En spelning idag på Vegårshei skule. Ingrid - ny kompis som jag träffade i Paris på lecoq i somras å som kommer från arendal följde med i turnébilen å såg på föreställningen - riktigt kul!
Föreställningen gick bra, den var i en stor idrottshall som alltid är lite vanskligt att spela i, ljudet å rösten studsar å alla möjliga håll å man får jobba för det. Artikulera.
I en sån stor idrottshall finns det många dörrar och mitt under föreställningen var det nån eller några barn som stod och slog på den - högt, det lät en del å störde mig men en lärare gick å sa till å jag koncentrerade mig igen.

Nu blir det helg i Arendal igen. Ska ut å käka en köttbit nu tänkte jag, siktar på restaurangen MÖR nere vid bryggan - pollenområdet. Som det heter. Sen blir det en öl med Ingrid på Café Lindveske. Blev tipsad om veteölet Nögne Ö av Kristine på kommunen. Det ska prövas.

Lyssnar just nu i skrivande stund på radiosporten - finnkampen avgörs!

Dagens låt: AC/DC - Rock n roll aint noise pollution

Havet vid Hove på TromöyBilden ovan från Hove - ett område på Tromöy vid havet. Lite utanför Arendal. Fint. Fin min från Bo Ko oxo...
I bilen ut dit gick Bruce högt på stereon, solen sken, Sandy girl... mmm fint. Igen.

Två föreställningar idag med flytt mellan skolorna. Gick bra på båda. Lite bättre på morgonen, blev lite trött på e.m. - MEN det märker nog ingen, mest jag själv som märker små små grejer, var helt enkelt lite tröttare på e.m.

Efter den första föreställningen på Holt skole (som verkligen gick kanon!) kom en lärare å berättade att när jag på slutet av rasmus pratar om en sjö och pekar på den så att säga bakom publiken... så vände sig en elev om för att titta! :-) Läraren sa att de andra lärarna tyckte hon skulle berätta det. Himla fint. Det gör ju barnen lite då å då faktiskt, tittar åt det hållet jag tittar. Som för att se... ÄR det nåt där...??! En sjö... kanske...?!!
Hon sa oxo att det fanns lite "problemkids" som kan vara lite stökiga å oroliga men de satt helt fångade å koncentrerade så... där har jag lyckats! Vill inte skryta men fasen va bra det gick - helt ärligt. Glad och tacksam.

Cashletning på e.m. både högt å lågt. Vi klättrade upp för ett berg, 500 meter upp. Tog fyra cash (jag tog tre av dom! Lite tävling!) vid Hove. Dagens mat: Sushi till lunch och indiskt till kvällsmat. Många skratt och skoj. Bosse är en fin å kul å galen vän att vara med. Vi tog två glas vin oxo på mitt rum innan middagen. Gött.

Dagens låt: Dire Straits - Brothers In Arms

Grimstad KulturhusHmm vad ska jag se... Smurfarna i 3D, Poppers pingviner, Hodejegerne... eller... Rasmus på loffen!?!
Kvällsföreställning på Grimstad kulturhus med denna kula skylten! Gick fint, lite folk (ca 25 st) och det känns lite annorlunda, man är så van vid många reaktioner så när det är mindre folk och mindre reaktioner känns det som om man får jobba mycket mer för det. Jag kände ibland att: hänger de överhuvudtaget med..? Går det för fort...?

Men det gick bra och det gäller att lära sig att folk kan gilla det även om det är ett mindre antal och mindre fysiska reaktioner, detta var ju en offentlig föreställning så då känner ej folk varann å kanske har svårare att släppa loss... Men jag har ju höga krav, mest på mig själv och man vill alltid fånga all publik. Men folk sa väldigt fina saker efteråt, nån hade tårar i ögonen å arrangören var mycket nöjd efter. Fick en vinflaska som extratack!

Tidigare på dagen föreställning i Tvedestrand som gick kjempefint.
Kontraktskrivning med Kristine på Aust-Agder fylke. Jättegod sushi.
Å sen iväg alltså till Grimstad - ännu en sörlandspärla längs kusten.
Efter föreställningen på kvällen gick vi med Kjersti (vän till Torgunn å Bosse som jag oxo träffat en gång) och hennes man å barn till fin restaurang och åt fisk. Flundra i god smörsås. De såg rasmus innan. Mycket trevligt prat å umgänge med dom.

Nu blir det sova. Tidigt upp imorrn och två föreställningar med flytt.

Dagens låt: Bruce Springsteen - Jungleland (vilken låt, vilket saxofonsolo, fantastisk)

GRIMSTADUndertecknad framför GRIMSTAD KULTURHUS där vi spelade Rasmus ikväll för ca 25 st i Galleriet (fönstrena till höger på bilden på andra våningen - där var det).

Stående ovationer!

Vatten som rusar neråt. Koncentration. Andning. Pustar ut. Och in. Och så iväg. Vattnet sprutar över mig, upp, in i svängen. Discolampor in i mörkret. Wow. Ut. Ljus. Upp på kanten igen. Försöker hålla mig ifrån vattnet. Spurten in. Försöker hålla igen munnen men vattnet forsar in i näsan och det känns som en rå förkylning under några sekunder. Halva medelhavet rusar genom min kropp, huvudet, hjärnan. Trött. Men kul.
Vanskelig vannsklie...
Vi åkte vattenrutschbana i Frolandia idag på e.m. Jag fick 9,76, Bosse 10,79. Vann med över en sekund. Kross! Nådde icke rekordet på 9,65 men det var nära... nästa gång! Nybyggd simhall som var fin. Simning är otroligt skön å bra träning. Och bastun väääldigt skön.

Idag en spelning på Dypvåg skole. Gick kalasbra, verkligen en fin föreställning idag, ca 40 i publiken. Intimt. Fint. Alla elever och lärare ställde sig upp efteråt! Lite småchockad. Det var fint. Läraren sa inför alla i gymsalen efteråt att det var bland det bästa de fått till sin skola. Väldigt glad å tacksam för det. Pratade lite med kommunkontakten Kristin som var där å såg på. Positivt å kul snack.

Pannbiffar till kvällsmat, sportradion. Lite kontraktskrivning med Bosse. Hejja Sverige!!!

Imorrn onsdag 7 sept. offentlig föreställning i Grimstad kulturhus kl 18!
Läs om det här i Fädrelandsvennen: http://www.fvn.no/kultur/teater/article899854.ece

Och på min hemsida: www.anderssanzen.se

Dagens låt: Tommy Körberg - Fattig bonddräng

FrolandiaIdag spelade vi två föreställningar på Froland barneskole i deras nya kulturhus Frolandia! Finfint. Gick otroligt bra. Bästa måndagsspelningarna hittills! Tack till Åse Lövland för jättefint bemötande!
Det var mycket barn på de båda föreställningarna, den andra ca 180 st...! Blev nog nåt litet räknefel från skolans eller kommunens håll men tillslut fick vi in alla och det blev väldigt bra å gick som sagt var kalasfint! Man får improvisera ibland. :-)
De satt nästan runt scenen, bakom Bosse som sitter på sidan. Anpassade mig lite och vände mig så gott jag kunde till alla.
Togs lite kul foton efter varav några syns här och nedan. Detta är mig framför froland kulturhus - frolandia - med rasmusaffischen! Kulturhuset är helt sprillans nybyggt, en uke gammalt och vi var de första professionella som spelade där sa dom! Kul!

Sov en stund på e.m. Ja det gjorde vi båda, lite slut, trött. Middag på hotellet, lasagne och fisksoppa. Letade lite cash med Bo utan framgång. Spelade settlers med Pea och Jörgen med viss framgång men en klar seger vändes till andra plats på slutet bakom Jörgen men före bror Pea. Viktigt.
Har en sabla rethosta som inte vill släppa... jaja...

Dagens låt: Peter Jöback - Guldet Blev Till Sand

Froland 2Bo och Anders igen utanför Froland kulturhus.

Froland 1Bo och Anders utanför Frolands nya kulturhus!

Lazy söndag

Sista dan på vm, kollade lite, åt sen frukost.
Promenad till Aust-agders museum som var stängt. Fiskesuppe till lunch. Snackade med några öl-gubbar på bryggcafét jag käkade på.
Mamma ringde å vi pratade en stund. Lite med pappa oxo.
Sen mer slöa på rummet. Såg filmen The International som var helt okej. Regn regn regn.

Bosse kom nyss och vi la upp planen för imorgon. Frukost 06:30!!!

Sov så gott!

Dagens låt: AC/DC - Big Gun (norsk tv visar last action hero nu...!) 

Settlers og Mangokyckling

Lördag. Spelat settlers online me två bröder å en kusin. Bror Erik vann före mig, jörgen och pea. Väldigt kul att spela!!!

Jättegod sen lunch på indisk restaurang - mangokyckling... mmmmmums! Innan det en promenad runt centrala Arendal vid brygganområdet som är själva centrum med alla restauranger och uteställen.

Sen lite film och datoriserande på rummet. Mailat tidningar i området om RASMUS.

Dagens låt: Säkert! - Det kommer bara leda till nåt ont.
Helt superfantastisk låt jag började gnola å sjunga på när jag var ute å gick idag.

Arendal!

Först å främst: TACK alla som läser denna bloggen, det känns kul! Fortsätt gärna...! :-)

Fina avslutande föreställningar idag i Larvik. Det är härligt när man ser barn och vuxna gå ifrån föreställningen med leende på läpparna. Det värmer. Det gör det värt det. Allt.

Efter en ganska lång försening kom jag fram med buss till Arendal i fylket Aust-Agder ikväll. Första gången i denna kuststad. Var på havnepuben och tog en öl och såg på Norge-Island - em-kval. Norge vann med 1-0 och alla norrmän och norskor hurrade å skrek... och jag lite med dom.
Aarrgggh... Sverige förlora...

Bor på maritime hotell, fick ett allergirum. Fint rum med stort badrum med badkar! Tror Arendal kan vara fint, ska utforska staden mer i helgen. Ska bo här nu 10 nätter så det blir en bra stund.

Skönt med ledigt i två dagar, vila kroppen lite.

Dagens låt: AC/DC - Thunderstruck.

4-åringar i publiken!

Idag spelade vi vår första föreställning på Hvarnes Skole. Hela skolan kom och såg på, ca 50 st från 1- 7 klass men innan frågade en lärare om även de äldsta från barnehagen kunde få komma och jag sa: javisst vi pröver...

Jag var lite skeptisk och tänkte väl när de kom in först i salen och skulle sätta sig ner på mattorna: Oh shit dom är ju jättesmå, dom kommer aaaaaldrig kunna sitta still i 45 minuter och de kommer inte förstå allt jag säger på svenska...

Men döm av min förvåning, föreställning gick kanonbra, de små söta 4-åringarna (!!!) satt som små tända ljus i 45 minuter!!! Fantastiskt. Jag tror inte jag skulle kunna sitta still så länge... Och att vara fyra år och sitta och lyssna på en tokig svensk i 45 minuter som flaxar runt där uppe på scenen... imponerande. Fina barn.

Det är nånting (vill jag ju också tro) med vår föreställningen som fångar barnen OCH de vuxna. Det märker jag. Och känner. Det är fint. Man kunde tappat en nål i salen mot slutet av föreställningen och hört den. Så tyst och stilla var det.

Sen vidare till Kvelde skole på e.m. Väldigt fint där också. Kulturkontakten på skolan hade sett oss på vårsleppet och tyckt det var en fantastisk föreställning och det tyckte hon även nu. Hon sa också att jag lagt in mer norska och det tyckte hon var bra! Hennes elever i 7e klass hade älskat slow-motion-partiet! :-) Och så hade dom börjat räkna antal roller också jag spelade, kulkulkul!

Sushi på kvällen och lite friidrott på tvn. Lite trött. Imorrn sista föreställningarna i Larvik denna uka.
Reser vidare mot Arendal i Aust-Agder imorrn kväll.

Dagens låt: John Denver - Take Me Home, Country Roads (en låt väldigt lätt att börja gnola på)

RSS 2.0