Kært nytt återseende... igen!

Så var jag tillbaka i Norge og Ås. Bloggar från familjen Wold Platzacks dator - dærav norska tecken.
Kært nytt återseende på många sætt. Dels Ringaren i Notre-Dame som vi kørde igen idag jag å Bosse. Två genomdrag blev det. Gick førvånansvært bra ændå. Klart, lite stolpigt å osmidigt å repliktapp hær å dær men helt okej. Vi har ju drabbats av lite teknikerbortfall till markedet om en dryg vecka, båda de två som vi lært upp som tekniker har tyværr fått førhinder så vi... ska løsa det ændå! :-) Henriette å Torgunn ska nog rycka in å hjælpa till.

Sen oxo fint å træffa familjen igen...! Ja det ær ju så, man ær en del av denna familj på ett sætt. Torgunn sa på sin 35års fest att jag var som en del av familjen.
Jag och Tiril har kommit næra varann, det går inte å va ledsen i hennes nærvaro, hon gør hårdrockstecknet å ær allmænt charmig, man ler. Hon kommer å vill sitta i knæt å leka å såklart prata om drakar!!!
Å Oskar oxo såklart, han ær cool å duktig på sudoku!

Nu ska jag sova, trøtt efter en lång dag me lite sømn, afterworkimpron igår var vældans kul å det blev lite festaktigt efteråt me ett glas vin å sång å lek.

Dagens låt: Bob Marley - No woman no cry

Kärt nytt återseende

Igår var jag å repade I sitt eget selskap här i gbg. Torgunn hade åkt ner hit för att repa in Gilda Stillbäck som ju är ny i föreställningen.
Första delen av föreställningen är helt ny, jag gillade det vi hade förrut mycket men detta var oxo spännande måste jag säga.
Tycker det är modigt av Torgunn att söka vidare, att förfina, inte vara nöjd å söka vidare. Oxo så här nära Sandefjordsfestivalen - varför ändra nu - hann jag tänka... men det är klart, vill man förändra så må man väl göra det på en gång. Modigt. Spännande. Vi får se vad det blir av det.

Idag har jag bara hunnit med frukost. Ska träffa min lillebror Erik senare idag å spela en biljard är det tänkt. Plus lämna in deklarationen äntligen, det var stängt igår så jag fick vända vid dörren.
Hämtat ut finfina nya Ringaren- och Rasmus-vykort igår. Blev väldigt nöjd med dom. Funderar på å trycka upp affischer oxo nu.

På fredag - imorrn - är det afterworkimpro på redbergsteatern med oss i gbgimpro och på lördag drar jag te norge igen för tre dagars rep med ringaren å sen flyg till trondheim å spela rasmus på nord-tröndelags kulturtorg i stiklestad tisdag 3 maj.

Dagens låt: Coldplay - Trouble

Uppstart inför varvet

Kom precis hem efter att ha gått en timmes promenad. Mår bättre nu men kanske inte helt helt frisk. Så börjar med promiss tills jag känner att jag kan börja lunka å springa igen. GBGvarvet lördag 21 maj... tiden är knapp känns det som å just nu är jag i usel form... men men förhoppningsvis är jag lätt-tränad...
Vädret är strålande, våren var kort å nu är det sommar! Över 20 plus å sol sol sol. Men då tänkte jag att det säkert kan komma en vintersnöknäpp till. Vi får la se.
Påsken gick förbi med släkten å på fredag drar jag te norge igen för rep av ringaren å spel i trondheim av rasmus. Mer om det senare i veckan.
Nu i veckan är torgunn i gbg å repar in gilda, bettan är med oxo å jag ska komma in imorrn å ev. onsdag oxo å repa med dom.
Nu dusch å mat!

Dagens låt: Coldplay - Viva la vida (storslagen, fantastiskt episk låt, i stor konkurrens, gnolat på många låtar idag, började så smått översätta coldplays monsterhit viva la vida till svenska.)

En gnolande gammal dam på vagnen...

Kom hem från deklaration i Dalsland igår kväll. Astrött. Sliten. Huvudvärk. Sitter på vagnen hem.

Plötsligt hör jag... jo visst är det... den gamla damen som log åt mig när jag satte mig ner bredvid henne... gnolar... en melodi... eller gnolar iaf... hum hum hum... mmm... mmm... visst är det väl hon...? Jag ler för mig själv. Ser diskret åt vänster men när mina ögon når hennes ansikte så är det helt stelt... var det inte hon...? Jo... det måste det ha varit... det fick mig att le iaf, både på utsidan och på insidan. Sån vill jag bli oxo när jag blir gammal.
En gnolande gammal gubbe!

Dagens låt: Veronica Maggio - Jag kommer

Deeeeeklaration... och systemet

Deklarationstider... var på ganska värdelös infoträff på skatteverket... men det slutade bra för på em ringde en gammal man i gemet... (gamet?) som svarade bra på sverige-norge-artist-frågor. Känns det som iaf. Imorrn ska jag till min faster Inger å deklarera för första gången i mitt liv - företaget! Spännande å svettigt värre.

Sushilunch me bror Bengt på stan. Stooora bitar på magasinsgatan. Trevligt. Solen värmde.

Lite lustig känsla på systemet där jag var å köpte en rödvinsbutelj till faster imorrn (köpte en likadan till mig själv oxo för den verkade kul). Har alltid blitt lite (nja med betoning på väldigt lite på senare år) nervös vid kassan, hur ska han/hon titta på mig? Tror dom jag är tillräckligt gammal? Får jag visa leg? Åsså den där funny feeling att nån alltid tror att man ska köpa ut...?! Hmm är det för jag kommer från dalarna å Toftbyn, en liten by där... ja det skedde rätt ofta där...! :-) Förmodligen.
Men nu är jag 36. Han fråga ej om leg. Å jag ser väl tillräckligt gammal ut nu för fan. Å jag blev ej lika nervös idag... Hmmm man blir äldre...

Dagens låt: The Wannadies - I Love Myself. Som jag började gnola på på väg te systemet. Ha! En gammal indiedänga såhär på tisdan!

Peer Gynt & Dop

I fredags var jag tillsammans med min vän Hasse som var på besök i helgen på stadsteatern å såg Peer Gynt. Det var en storslagen uppsättning, fylld med humor å coola effekter. Speciellt en scen mellan Peer å Solveig var fin. Småslumrade lite MEN den VAR bra.
Var dig själv nok! (nog)

Storslagna matcher sen mellan oss i japansk tvåmanswhist å Hasse vann mest må erkännas... grymt...

Idag söndag dop i näsets kyrka i frölunda för min kusin Jörgens lilla son Edvin James Alexander. Han var så söt å cool efteråt i gubbkeps. En liten Håkan Hellström!

Soft söndag.

Dagens låt: Queen - Another One Bites The Dust.

Rotlös hemma i GBG...

Hemma efter 17 dar on the road... trött, kroppen känns sliten. Skönt å va hemma oxo. Hemma. Vart det nu är. Är det här i gbg...? Jo än så länge men känner mig rotlös...

Andra spelningen med utdraget ur selskapet gick jättebra. Nöjd.

Jobbat med bokföring idag, vilken tid det tar, orkar inte med det mer, kommer be min faster Inger göra det i framtiden.
Tvättat, handlat mat, åt sushi till lunch, ärtsoppa till middag.

American History X på tvn - en av de bästa filmerna som gjorts, stark.

Dagens låt: Aerosmith - Cryin´

Ringaren och Selskapet till Markedet!

Tjohoooo! Ringaren i Notre-Dame OCH I sitt eget selskap kom med på markedet for scenekunst i sandefjord i maj! Det är faktiskt väldigt bra! Många - jag vet ej - kanske 100 produktioner söker och ca 6 - 7 visas varje dag. Och jag kom med med TVÅ produktioner! Fantastiskt kul! Selskapet trodde jag skulle komma med men ringaren är ju ff väldigt färsk, vi har bara haft TRE provföreställningar - den är knappt klar...! Otroligt kul. Å den är ju ännu mer ens egen. Min och Bosses. Vi gör nåt bra. Det känner jag. Och det får jag och vi bekräftat.

Sitter på hotellrum i Lilleström å ser på SAIK-FBK, ishockeyfinal. Spelat selskapet på akershus kulturtorg idag, del 3, gick ok/bra. Det började segt då det blev lite trassel med början och ridån aldrig gick upp. Men sen tog det sig å det är kul att spela den igen med gänget och vi fick fina applåder å ros efter. Andra delen av det vi spelade upp gick kjempebra tyckte jag.
Spel igen imorrn - sen hem till GBG.

Dagens låt: AC/DC - Moneytalks. Tirils favvolåt! :-D

Sællskapsrep, trøtthet og drakar!

Nu har vi repat i helgen i Lillestrøm I SITT EGET SELSKAP. Det har gått bra. Fugan kom vi ihåg bra, bættre æn jag kanske trodde - en positiv kick. Del tre som vi ska framføra går oxo bra, lite nytt har det blivit oxo dær. Kul å se gænget igen.

Ær vældigt trøtt efter rep, somnat i bilen båda dagarna på væg hem. Kroppen ær sliten. Har på onsdag jobbat 17 dar i rad å vart sjuk, ingen tid till återhæmtning. Ser fram emot morgondagens fridag.

Igår la jag Tiril. Vi pratade om DRAKAR från kl 18 nær jag kom hem till kl 22 nær jag førøskte lægga henne. Hon ær helt opptatt av drakar - det ær fantastiskt og fascinerande! Hela hon lyser upp nær hon pratar om det og får medhåll og førståelse från en vuxen. Tiril fyller fem år snart.

Dagens låt: Aerosmith - Janie´s got a gun

The valley of Lårdal

Idag avslutade vi Telemarksturnén. Det har vart två fina uker!
Førsta spelningen idag var i otroligt vackra Lårdal! Vykortslikt så det førslår!
Andra førestællningen var en bit dærifrån i en stor idrottshall - det blev en otroligt go stæmning med massa skratt å jag blev på så bra spelhumør! Kulturkontakten Inger sa efteråt att hon suttit med en så varm kænsla i sig. Fina varma långa applåder efteråt.
Ær nøjd å glad. Stolt øver Rasmus - den går in i hjærtat på mænniskor.

Nu i Ås - i helgen repar vi i sitt eget selskap igen infør lillestrømspelningar tis-ons.
Gilda ska in i rollen før Martha!

Dagens låt: Tone Damli Aaberge - Butterflies

Spaserstokken i Tokke

Idag tre föreställningar av Rasmus! Lång dag... Två på en skola i Kveitesund (gick kjempefint) og en på helsesenteret i Tokke för di äldre. Det var fint, ca 35 st i publiken och... det är ju en helt annan stämning än att spela på en skola för barn. Inte alls lika mycket skratt, ganska stilla - som det iofs kan vara på skolan oxo - mycket prat innan med di äldre, vissa mer dementa än andra. Hade publik under uppriggen! Men man märker vad det är fint å bra att det bara händer nåt! Nåt annorlunda i deras vardag, det behövs, jag gör nåt bra. De blir glada, förundrade, kanske nån tycker det är sådär.. men men det händer nåt iaf...!
Jag ler för mig själv för jag tänker att hmm vissa grejer i rasmus kanske di äldre inte fattar alls och blir konstigt men jag försöker tala tydligt å långsamt, verkligen vända mig till dom, och göra om några scener, lite kortare - som väskan-på-snoppen-scenen.
Det gick bra.
Tack till Kjell Stahl för allt.

Rejält trött nu.

Dagens låt: Aerosmith - I don´t want to miss a thing (smäktande stråkvackergripande)

Fram og tillbaka i vackert landskap

åker vi känns det som, samma vägar kör vi i bilen, om och om igen, fram och tillbaka mellan skolorna och hotellen. Känns det som.
Sanningen är väl att vi dels faktiskt gör det - MEN oxo att landskapet liknar sig själv på många ställen här. Så man tror man vart där förrut.
Det är ibland - oftast - gudomligt vackert. Idag kändes det som vi åkte förbi en Den-sista-färden-flod. Fast det var väl en älv.

Finfina spelningar på två olika skolor. Flytt idag alltså. Tack till kulturkontakter Kristine og Görli för fint mottagande å hjälp!

Nu tillbaka på Morgedal turisthotell, det är väl ca 6 st som bor här. Öde.
Ska kolla in I sitt eget selskap-dvdn inför nästa ukas spelningar nu.

Dagens låt: AC/DC - Highway To Hell (spelades av skolbarnen efter vår andra föreställning idag, de väntade på att hiphop (!!!) kursen skulle starta. Yeah! Bra smak!

Skidor, biljard å lax

Spelningar i tokke kulturhus idag, första kanske lite seg, tystlåtna elever efteråt men det behöver ju inte vara en negativ känsla. En äldre lärare tyckte det var jättebra. Andra gick jättefint, hade kul.
Hostar dock ff å det stör mig på scen, det märker jag, det är jobbigt.

Lite längdskidåkning på em med tyngd på lite. Åkte la några hundra meter. Sen en biljard mot megatränande Bosse Bajs. Lax på det på högfjällshotellet.

Nu ishockey på radion: FBK - SAIK.

Dagens låt: Adele - Rolling in the deep.

Fin måndag i skidsportens vagga

Finfina spelningar idag i Telemark, måndagar är alltid lite startauppveckansega ibland. Men idag gick det fint. Snuvar å hostar ff men mår bättre. Tappade bort mig lite kort idag när jag spelade fröken hök - haha sånt som händer - la till en replik jag aldrig sagt innan å vips... var man på en annan planet... men jag råddade upp det!

Nu är vi i Morgedal på hotell - Morgedal är känt för att vara skidsportens vagga, här har bl.a. tre olympiska eldar tänts - två för norge-os och även för squaw-valley-os 1960 faktiskt. Sondre Norheim heter den berömde skidåkaren härifrån.

Vädret börjar bli underbart, varmt å isen smälter med resultatet av att vattnet forsar fram från stenklipporna brevid vägen. Vackert.

Nu ska jag snart piska Bosse i pingis å sen blire middag på hotellet, svinefilét tror jag.

Dagens låt: The Cars - Who´s gonna drive you home

Vila å packa

Söndag. Vila. Packa. Åka till Telemark igen för en till uka turné med Rasmus. Ska kanske uppdatera hemsidan lite, mailar, kollar upp nästa ukas hotell, leker med underbara lilla coola Tiril. Og fina Oskar.

Vila.

Dagens låt: AC/DC - Rock n Roll Train

Lååång dag till ænda

En hostande maratondag. Upp 7.30, hemma på solveien 20. 12 å en halv timme... vi spelade ringaren på midtgard før 9 st tappra varav 2 journalister! Fantastiskt i sig! Det gick bra, vi ær nøjda med tanke på att vi ej repat eller spelat den på en månad. Lite slirigt hær å var med repliker men bra oxo. Vi var både i det å utanfør...
Tack Gille før tekniking. Kul å se dig!
Mår... ok. Hostar å snuvar å har mig men mår liiite bættre. Imorrn søndag = VILA!!! Fram tills vi kør till telemark før ænnu en vecka rasmus-turné.
Bosse - tack før allt du gør, allt slit, allt. Vi ær ett bra team. Det kænns tryggt.

Dagens låt: AC/DC - The Razor´s Edge

Riggning å tacos

Idag riggade jag å bosse in på midtgard ungdomshus i Ås dær vi imorrn ska ha provførestællning før Ringaren. Ljus sattes under tre timmar som gick øver førvæntan bra!
Tacos på kvællen å besøk av Henriette å hennes lilla Mina, Hen har gjort vacker kostym till Esmeralda-dockan. Blir spænnande å testa imorrn.
Halva familjen ær sjuk hær å sjælv hostar jag på...

Dagens låt: Dio - Holy Diver

RSS 2.0