Lierne, renar och bäckar vackra kalla

Igår spelade vi tre förest. på en dag!
Två på steinkjer skole mitt i byn, Hilde fra fylket kom å såg på, kul! Gick finfint!
På kvällen åkte vi 2 timmar till Nordli i Lierne kommune för att spela en förest.!
De hade inte fått oss när fylket bokade så de tog kontakt direkt med undertecknad å boka Rasmus!
De sa det skulle komma ca 30 st. Max 50 st och absolut inte 70 st... det kom 95 st!!! Helt otroligt kul och det var nog de varmaste applåderna efteråt vi fick som jag hört eller vart med om med rasmus, väldigt kul å fint å alltihopat!
Sen 2 timmar tebax till steinkjer å hotellet, vägen kantades av renar! Många stora fina.
Och Bosse bada naken i en bäck... huh kallt.
Idag har det gått fint oxo, två med flytt, pasta till lunch och ikväll blire nog en lite finare gourmetresto! Bröd och Circus heter den, blir spännande! Torsdagsölen!
Sen väntar imorrn fredag roadtripp steinkjer - oslo, ca 9 timmar.....
Dagens låt: Amanda Jenssen - Amarula Tree

Back in Steinkjer

Spelningen i fredag gick jättefint! Skön avslutning.
Helg i oslo hos en kär vän med bad, sol och grillning.
Nu tebax i Steinkjer i Nord-tröndelag. Är rejält förkyld/allergi... nyser å har mig, ganska jobbigt, är trött i kroppen. Gick fint idag på egge barneskole, försökte spela effektivt å spara lite lite på krafterna. den andra gick kanon för de äldsta, de var med väldigt bra. Goa kommentarer efter, "vilken talang du är" sa en lärare.
Buffé på hotellet här - quality - som var sisådär faktiskt. Nu vila, sova, vila.
Dagens låt: Just D - Mammas Tema

Malm

En spelning idag på Malm skole. Men vi var i samfunnshuset bredvid skolan - som byggs om. 100 elever fr 3-7 klass och 8 st från en annan skola - det var vår publik idag. En väldigt stilla publik, otroligt tyst... men det kom lite små skratt å hummande efter en stund. Men fick jobba för det. Men fina kommentarer från elever å lärare när de gick ut ur lokalen. Hum man spelar samma show å ändå är det sååå otroligt olika reaktioner på ställena i pjäsen... klurigt. Folk är så olika.
En lokalavisa-journalist var där - Stein å skrev om förest. å tog bilder.
Sightseeing i MALM sen, en pölse vid esso å lite fototagning.
Jobbade kontor på em.
Käkade god tapas till kvällen.
Eurovision å WF efter det.
Dagens låt: Loreen - Euphoria

Steinkjer

Gick fint idag, två förest. på röra skole. Satt ute i solen i pausen å sjöng å lirade gura med Mr B. Najs.
Frisbeegolfrundor, 2 st igen på Öyna. Hittade på ny bana, lång. Oavgjort den första gången, bosse vann den andra MEN jag satte en tvåa på ett hål!!! Yihooo! Ensam om det så det kändes väldigt bra!
Vann i Wordfeud mot bosse oxo häromdan - ännu bättre!
Nu är vi i STEINKJER - största stan i Nord-Tröndelag. Bor här på quality hotell. Tatt två öl ikväll efter lite thaimat, skönt. Gött snack å snart väntar sängen på en lite trött kropp.
Imorrn en spelning på MALM skole!!!
Dagens låt: Bryan Adams - (Everything i do) i do it for you

Där det aldrig blir mörkt.

Rasmus har intagit NORD-TRÖNDELAG! Vi kom fram natten till måndag efter att ha kört lite fel till hindrum fjordsenter... gick kanon igår, första skolan gillade verkligen gamla fru hedberg!
Speciellt i NT eftersom vi bara spelar för 5e till 7e klass, inte lika mycket gapskratt men de följer med mer i historien, finfint.
Nu har vi bott här på jektvolden fjordhotell 2 nätter - ooootrolig idyll! Vackert vid fjorden, snö på fjället, 25 grader varmt, grönt gräs och vi spelade frissbeegolf i nästan 3 timmar i em! Bosse vann 3 av rundorna ska sägas - jag den första... revansch kanske imorrn.
Spelningen gick fint idag - bara en. Lyxvecka med tre dar där det bara är en spelning.
Här blir det aldrig mörkt just nu känns det som. När vi kom fram mitt i natten vid 01:30 i måndags så... ja det är ljust... just nu kl 22:07 är det jätteljust utanför mitt fönster, har balkong å det är fint för själen här...! Kastade macka igår vid sjön...
Dagens låt: Adele - Someone like you

Mysspelning för 21 st!

Två förest. på två skolor. Första bra - men dålig blendning på skolan tyvärr i en aula.
Den andra var det superbra blendning. Vi blev fint mottagna av Jörn. Många elever borta på stafettlöpning så bara 21 st i publiken! Blev väldigt koseligt å fint. Gick mycket bra. "Du var flink"! säger eleverna (och lärarna).
Sprang 4 km på em - mycket trött nu och ska sova tidigt. Har ont i halsen... å på lördag är det gbgvarvet - 21 km! Hoppas kroppen mår ok då. Verkligen.
Imorrn två förest. på leknes skola här i byn, sen flyg hem te gbg. Tre flyg för mig blire (leknes-bodö-oslo-gbg) å vänta på gardemoen i 3 timmar...
Dagens låt: Loney Dear - I Am John.

Mitt i uka

Två fina förest. idag igen. Över 150 st på varje på två skolor! Otroligt fina comments efteråt. Lärare var tagna, gråt i ögonen. Fina gulliga elever med stora ögon å lustiga kommentarer å uttryck. Man blir glad.
Pasta till lunch och lax å ris till kvällsmat. Laddning för gbgvarvet på lördag. Ser på sverige-tyskland nu via en webbtv-sida. Hockey-VM!
Dagens låt: Genesis - I Can´t Dance

Å

Två föreställningar idag med flytt. Första gick kanon. Andra oxo men där blev det hela skolan från 1 till 9 klass! Över 150 st!!! Var inte meningen (skolan hade fått fel besked) men vi sa JA å fick in alla å körde! Å det gick kanonbra! Fin stämning, koseligt som det heter på norsk - mysigt.
Finfina kommentarer efter båda: "du är min idol" - från en flicka. Många goa lärarskratt å kommentarer efter att jag lyckats fånga publiken å hålla dom i 50 minuter... känns bra. På sista sa de att det inte alltid är så att de sitter så stilla så det var väldigt bra att de var med så fint nu.
På e.m. åkte vi ut så långt man kan på lofoten med bil: Till Å. Ja det heter så: Å i Lofoten. Spiste torrfisk till sen lunch - serverad av en fransman (!!!). Det var vackert ute vid Å. Gick till en utkiksplats å tog massa foten. Höga fjäll, snö, sandstränder. Fantastiskt vackert. På vissa ställen ser det ut som man är i ett sydligare land med sanden å grönt vatten... så tittar man upp å ser de dramatiska bergen...!!! Såg nästan ut till Väröy som ligger söder om lofoten, bakom den ön Röst.
Dagens låt: Bill Whiters - Ain´t No Sunshine

LOFOTEN!!!

Så, då var vi på Lofoten. Vackert här förståss å samtidigt så blir jag inte lika överväldigad då vi ju vart i nordland i 2 veckor redan... men visst det är vackert. Idag stannade vi på väg till skolan å såg en hare!
Gick jättebra idag, första gick kanon, andra ok. En elev i kanske andra klass på väg ut såg på mig och sa: Det var den flotteste föreställningen jag sett! Och han log så gott.
En lärare som oxo var begeistrad.
Åkte en liten sight-seeing efter till Vikten - litet samhälle med skola med 17 elever på. Meningen att de skulle sett den andra förest. - men de är en kristen skola, kanske lite sluten å tackar nej till sånt.
Kultur kanske är farligt! Vem vet?!?!?!
Vackert. Det är ordet som kommer tillbaka. Vackert.
Lugn kväll, ska försöka sova tidigt, inte helt kry känner jag.
Dagens låt: Laleh - Some die young

Skön vecka och resdag idag

En veckas ledigt i gbg, skön vecka med träff av vänner, grillning (!) och släkt. Gick 1maj-tåg me mor, far å lillebror erik. Sprang två ggr, 1,1 mil på ca 1.03 me bror bengt och en mil till på ca 55 min själv... kändes bra, lite småförkyld men ingen fara hoppas jag...!
Idag söndag resdag. Buss fr gbg kl 9.25. Inom lgh i oslo å hämta packning. Flyg fr Oslo 15.50. Framme 17.30. Bil i tre timmar till Best western lofoten hotell... framme runt kl 21 alltså.
Sen turnerar vi Lofoten hela nästa vecka. Kanonuppladdning inför GÖTEBORGSVARVET nästa lördag 12 maj!!!
Dagens låt: The Boomtown Rats - I Don´t Like Mondays. Bob Geldofs band. Jättebra och skön låt. Om en tragisk händelse läste jag precis på wikipedia.

RSS 2.0