Mycket och litet

I förrgår spelade vi i vackra nävekvarn, nyköping. Kom ca 115 st som satt i det gassande solskenet. Hade solen rakt i ansiktet men gick bra ändå, fin föreställning, fint bemötande av arrangören. Efter var det en dam som ville köpa in rasmus till sin stadsfestival så det måste ha gått rätt bra!
Igår spelade vi i Nora, kom endast ca 40 st. Första året de kör så det är väl ett test. Fint bemötande där me av arrangör. Vi slog Nasse hittar en stol iaf som hade haft 23 st för några veckor sen. Olga med dotter var där - hon var klasskompis till mig å bosse på wendelsberg så det var otroligt kul att hon kom å såg! Gott fika innan oxo! Föreställningen gick bra men blev inget direkt tryck med så lite publik.
 
Ledigt nu, går på 2 augusti igen i Bohus Malmön! Väl mött då!
 
Dagens låt: Bruce Spingsteen - We Shall Overcome.

Ledig dag

Idag ledigt. Vi körde de ca 8 milen till nyköping vid lunchtid. Jobade lite på f.m. i sthlm med kontorsting.
På sunlight hotell nu, åt på chili nam nam å gått en lång promenad, en jordgubbskulglass åsså sushi på det. Vackert väder.
Simmade 100 meter i hotellets bassäng å sen bubbelpool på det.
Rejält trött.
 
Dagens låt: Twisted Sister - I Wanna Rock

På hemmaplan!

I tisdags spelade vi så i Falun på lilltorpet!!! Min hemmaplan! Född å uppvuxen i Toftbyn och gått i skola i falun - haraldsbogymnasiet. En mycket emotsedd spelning för mig, lite extra nervigt... det kom ca 250 pers varav jag kände ca 50 st i publiken! Drog väl en femtedel - inte illa! Gamla gymnasiekompisar, gammal förskolejobbarkompis, teaterklasskompis, byfolk, vänner, vänners vänner å vänners barn...! Helt otroligt kul!
OCH - det gick finfint! Mycket bättre än i Mariestad och det kändes bra efter, vi spelade på en något upphöjd scen så folk såg bra å vi slapp besök på scenen! Fina applåder å kommentarer.
Arrangören mycket nöjd - sa att det kom lika många som det sammanlagt gjort på de två tidigare kvällarna! TACK TILL ALLA SOM KOM!!!
Grillning å en öl hos robban i svärdsjö efteråt! Gott!
 
Onsdag Sandviken och det gick ännu bättre! Spöregna å åska när vi riggade men som tur var var det lite lugnare när vi spelade för de 144 st. Nöjd publik och vi med. Ljuset försvann precis innan vi spelade och sen en gång mitt i men bara för nån minut å de jag snacka med efteråt hade inte märkt nåt så då har man en bra föreställning när de är uppslukade av det som händer på scen.
 
Idag spelade vi i vackra hågelbyparken i Tumba. Det kom 450 st!!! Helt sjukt mycket folk! Å det gick ÄNNU lite bättre idag faktiskt...! Vart ska det här sluta...?! Flöt på fint och efter var det en hel klass med förortskids som kom å gjorde high-five å sa saker som "du dominerar" å "du är så bra" - bästa man kan få höra av kidsen! De ville bjuda med mig på mellis(!!!) på sin skola (eftersom rasmus inte hade nån mat)...! Bättre kritik tror jag inte man kan få - de ville bjuda med mig till sin skola! Bodil - chef för FHP var där å var mycket nöjd. Min bror Pea med familj likaså - tyckte oxo det var kul å bra.
 
Man får jobba mer för det i sverige... eftersom det är en annan "setting"... ute å mer liv, ljud, folk runt omkring så kräver det mer av mig - det märker jag. Går mer på kraft å det fina finliret - kan ibland få stryka på foten... måste fånga publiken, ha de i min hand, och för det må jag jobba lite mer, ta in alla, jobbar hårt å är glad för att det bara är en om dan... (fast i gbg i aug. är det två!)
 
Träffa Doppen å ako ikväll - bjöd den blivande 40åringen (å hans fru) på tapas å sangria! Gött!
 
Sover i sthlm igen inatt å sen bär det av till nyköping imorrn - spelledigt!
 
Dagens låt: Def Leppard - Photograph.

Sverigepremiär i Mariestad!

Igår sverigepremiär på Rasmus på luffen i Mariestad, karlsholme folkets park som ligger otroligt vackert vid vänerns strand. Från scenen är utsikten fantastisk så det är risk man står å tittar på den istället för publiken när man spelar...!
Det kom... mycket folk, ca 350 st!!! Mer än vi och arrangören hade trott... coop hade köpt arrangemanget så det var gratis för alla. Ca 185 barn och många många 3- och 4-åringar...
Det gick... efter omständigheterna väldigt bra. Men det var en rock n roll spelning, första halvan gick kanonbra, men sen blev det oroligt hos en del barn, arrangören ville släppa in 20 min innan vilket gjorde att de som suttit längst satt en halvtimme INNAN vi började... det blev för långt och fler allt för små barn började krypa närmare å närmare mattan... bosse fick springa upp och dra tillbaka dom. Senare kom det upp två små barn PÅ SCENEN - på min matta jag spelar på...! Bosse sprang upp igen och bar bort dom, ja det var lite extremt, aldrig vart me om nåt sånt förrut, en erfarenhet rikare. MEN - det ska sägas - jag och bosse gjorde ett gott jobb, vi höll ihop det och fick fina applåder och en del fina kommentarer efter när publiken gick ut. "Vilken prestation" och "jättebra" var väl klassikerna! :-) Jag var väl lite missnöjd efter eftersom jag vet hur bra det kan gå och vara i norge men med distans nu till det så är jag nöjd och tyckte vi gjorde ett bra jobb, jag slet men höll ihop det.
Lite textproblem hade jag, byta till ren svenska kostar på, men det kommer nog bli bättre eftersom. Hade lite småmissar men inget som publiken märkte antagligen. Sen var det ju nytt med mygga å allt uppmickat men det gick bra.
Stort tack till micke fredriksson för all hjälp med tekniken.
Nu är vi i falun, kul att vara här, bor på bergmästarn, precis gjort intervju i p4 dalarna, kul. Nu ska vi ut till TOFTBYN, min hemby! Ska bli skoj! Imorrn spelar vi på lilltorpet i falun 17:30!!!
 
Dagens låt: Robyn - Hang with me (spelades i radion när jag var där nu)

RSS 2.0