Uppbrott

Oslo gråter... lite dramatiskt kanske men det regnar lite lätt iaf... det fantastiska vädret från igår är borta, igår solsolsol å fint. Idag lite mulet, lite trist.
Jag flyttar ur mitt rum i oslo å drar "hem" till göteborg. Bor hos mor å far de få veckor jag inte är på turné t.o.m. 15 juni när jag får igen min lgh i frölunda... sen vet jag inte riktigt vad som sker. Vet inte vart jag ska eller vill bo. Slits mellan Norge å Sverige - Oslo å Göteborg. Delad. Kluven. Kluven känsla. Längtar lite hem till min lgh igen men samtidigt... har jag mycket av mitt liv i norge å oslo. Men känner att jag behöver få lite lugn å ro. Trött på väskor å resor. Mest på väskor! Mitt liv är en väska. Ska göra en monolog om det nån gång. Scenen full av väskor. Jag kommer ur en. Ja... nåt sånt kanske...
Packa packa packa - känns som jag icke gör annat. Det har vart extremt denna vår - mycket resor å långa resor i norge. I sommar å höst väntar jobb i sverige - rasmus ska ut i folkparkerna å folkets hus.
Lite vemodig idag.
Dagens låt: En låt som bara kom till mig nu när jag tittade ut ur mitt rum på schouterrassen 6 i oslo: Phil Collins - I Wish It Would Rain Down.

250 föreställningar! Grattis!!! Och "Du är min idol"!

Idag spelade vi den 250e föreställningen av Rasmus! Och den 251a....! Grattis till mig själv och Bo! Tre år sen jag repade in den själv på redbergsteatern i gbg efter ca 12 års tänkande, grubblande, nedklottrande av idéer på diverse lappar och (ytterst sällan men ibland) - prövanden...
Känns speciellt å häftigt och tänk: om drygt ett år i juni 2013 kommer vi ha spelat den lika många ggr till!!! Då peaker vi ca 500...!!! Galet.
Jubileumsföreställningen gick bra men den 251a gick ännu bättre! Kalasbra stämning på båda, på den andra skrattade alla otroligt mycket och det var tyst så tyst på de dramatiska ställena... väldigt fint. Blev glad.
Efteråt var det en grabb i 6e klass som hade skrattat så mycket å fattat allt direkt (tex slowmotion-scenen) som kom fram till mig med stora ögon å sa: "Du är min idol".
Ja... jag blir så glad. Det är fint. Fint. Man kan bara le då. Nog första gången jag får höra det så direkt till mig.
Och några tuffa killar i 7e klass kom fram å tog i hand å sa att det var "skitbra"! :-) Respekt.
Vi firade sen vid evenes flygplats med champagne i bilen - eller prosecco - som smakade väldigt gott, Bosse spelade gitarr å vi rockade loss och drack skumpa.
Nu sitter jag på flygbussen på väg in till Oslo. En veckas välförtjänt ledighet väntar.
Sen intar vi LOFOTEN!!!
Dagens låt: Aha - Hunting High And Low

Battleship, Kändisspotting och bowling!

Battleship igår var bättre än jag trodde, en svag trea, ganska kul, mycket humor men för lång... som de flesta är.
I måndags när jag åkte slalom var det några ungar som skrek i backen: "Där är Rasmus!" - till mig. Vi vinkade till varann. Fick känna på kändisskapet, lite kul.
Gick kanonbra idag på första, 140 st (!!!) i ett litet klassrum! men alla fick plats, det var varmt å gick kalasbra, lärare å barn skratta högt. En av de bästa jag gjort.
Den andra gick ok, lite trött.
Sprang 12 km på kvällen på 1 tim å 18 min. Höll ett lågt tempo medvetet. Flera barn nu oxo som kände igen mig efter vägen.
Bowling på kvällen. Slog Bosse 161 - 144. Yes!
Dagens låt: Laleh - Vårens Första Dag.

En mil springning

Det vart löpning igår. En mil på 56 min å 57 sek. Otroligt trött efter springturen, när jag stanna... stapplade fram på slutet. Må gå ut långsammare i gbgvarvet 12 maj för att hålla. Skulle va kul att gå under 2 timmar! Är laddad å tycker det ska bli kul! Sprang längs hamnen, vackra fjäll.
2 förest idag igen på frydenlund, gick kanonbra, för de äldsta, de skrattade å var med kalasfint! Flera goa kommentarer efter från lärare å elever. En lärare som såg den igår oxo - alltså två ggr totalt - sa när hon gick ut: "Helt suveränt!"
Nu blir käk å bio me Bosse. Vi ska se Battleship kl 21. Usa-dumaction med Alexander Skarsgård. Men det kan vara skönt me sånna slippa-tänka-filmer ibland. :-)
Dagens låt: Laleh - Some die young. Hon är bra, ack så bra. Gillar oxo låten Vårens första dag.

Ljust och glada plirande söta ansikten

Ingen blendning alls på frydenlund skola idag (vi är där imorrn oxo) - ljust å våra små effekter i förest. blir det inte mycket av då. För en gångs skull så såg jag en del ansiktsuttryck på både elever å lärare. Härligt må jag säga, fick bra självförtroende av det, så underbart med små ansikten som lyser av nyfikenhet, klurighet å skratt. Både barn och vuxna som ler. Härligt! Plirande små ögon - finns det ett sånt ord?! Det kändes iaf som sånna ögon som såg på mig, kula!
Härligt oxo med vuxna lärare som sitter med barna å ler å skrattar, det ger mycket! Både till mig å barnen! Fint!
Förest. gick kjempebra! Nöjd.
Goa komments efteråt, helt fantastiskt og kjempeflinke osv osv osv...!!!
Det värmer. Igen!
Lunch på fiskehallen och nu lite kontorsjobb, får vi se om det blir en springrunda sen eller vila.
Dagens låt: U2 - Ultra Violet (Light My Way). Baby baby baby light my way!

Vackra Narvik

I fredags skedde en grej som aldrig hänt. I slutet av den andra förest. hör jag ett plask... i slutsången förstår jag, märker vad som skett, känner lukten... ett barn har spytt...!!! Förest. gick fram till det otroligt bra tyckte jag men då blev jag lite okoncentrerad må jag säga, lärare började springa å så men men jag spelade på å gjorde helt rätt i det. 80 procent märkte ju inget å var inne i förest. å det var mot slutet så det hann ej börja lukta så mycket... stackars barn.
Idag måndag premiär i Narvik, gick bra. På den andra var det nån som ryckte ur sladden till ena ljuset så fick spela på typ halva scenen. Bosse tyckte jag löste det jättebra å det tyckte jag me. Lysande kan man säga...! Förmodligen en olyckshändelse bara.
På em har vi åkt slalom - fantastiskt vackert, fjäll me snö, sol - möter fjorden, vattnet. Vackert. Tatt mycke bilder.
Dagens låt: Ingenting - Halleluja

"Du rular Anders..."

Torsdag å vi är på Ballangen camping!!! Bor i en hytte - stuga - inatt. Fint här oxo. Föreställningarna har gått bra hittills å det är fantastiskt vackert här. Idag var vi upp på en höjd å såg utsikten som tog andan ur en... man såg tom bort till lofoten - dit vi ska om några veckor. Det blev en lunch i form av baguette å vatten å ett äpple i solen vilandes mot stenväggen...
Igår på första gick det så bra att Bosse efter sa: Du rular Anders, till mig. Trevligt att höra. Han tyckte det var en av de 10 bästa jag gjort... tyckte oxo det gick bra men kanske inte sååå bra, men men man har mest press på sig själv av alla.... - det gick bra!
Nu ska vi snart äta på veikrogen... inte många matställen att välja på här. Det blir nog bra, börjar bli hungrig. Igår sprang jag en mil förresten på en timme, gick bra men rejält trött idag, var så otroligt trött på speciellt första idag.
Dagens låt: Ballaballaballaballaballangen!!! - Bosse och Anders

Nordland-Premiär!

Premiär i Nordland, gick kanonbra. Första inför ca 150 st!!! Gick kanonbra, vi hade ny rigg, matta, instrument men allting funka bra vilket var skönt tyckte vi. Gitarren var lite låg i volymen - lite rundgångstendens så hoppas det blir högre volym sen. Men allt annat var kalasbra som sagt, fin spelning, skratt å goda kommentarer efteråt. Den andra på en mindre skola var det 1 - 9 klass (det är det på alla här uppe i nordland) gick oxo kalas, väldigt mysigt i ett litet bibliotek. Koseligt!
Efteråt fick vi bada i 33 graders varmt vatten i deras badbassäng. Skönt. Spöade bosse i simning.
Middag i harstad - tournedous - mmm!!!
Sprang 30 min nu på em. Snart film på rummet.
Ooootroligt vackert här! Fjäll å snö. Vatten å vind.
Dagens låt: Bruce Spingsteen - Hungry Heart

Nordland för våra fötter

Spelningarna i fredags gick bra. Helg i Oslo med tennisturnering, kom delad trea denna gången av nio st. Vann ju förra. Kul var det!
Idag söndag, sitter å bloggar från flygbussen på väg till gardermoen. Flyget tar oss till evenes, vi ska turnera i nordland fylke i 3 veckor, 2 i rad, ledig en å sen en till... Första gången vi är i nordland å spelar. På evenes har jag vart men aldrig turnerat runt. Ser fram emot lofoten sista veckan. Spännande imorrn med ny rigg... vi har packat väldigt tajt för att resa så enkelt som möjligt.
Dagens låt: Manfred Mann´s Earth Band - Blinded By The Light

På Pippi Långstrumps gata

Två förest. med flytt idag, gick fint.
Sover i Röros i sör-tröndelag faktiskt - även om vi spelar i hedmark imorrn.
Röros är känt för att vara en köldhål... rekordet är 50,4 minus fr 1914... inte lika kallt ikväll, runt nollan.
Igår lamm å ikväll faaaantastisk god mat på värdshuset vi bor på: REN...! Mums, sköljdes ner med ett glas rött franskt.
I Astrid Lindgrens fotspår... gick jag i på e.m. - gatan där de spelade in en vinterscen i en pippi långstrump-film finns här å jag besökte den och även de berömda slagghögarna som röros oxo är känt för.
http://www.tynset.kommune.no/12972.Rasmus-pa-loffen.html
från tynset skola i tisdags!!!
Dagens låt: Amanda Jensen - Happyland

Vestfold og Hedmark i samma vecka!

Igår drog vi igång igen, tre (!!!) föreställningar på samma dag i tönsberg, 2 på en skola - gick kanonbra! Å en i lardal kommune, svarstads bibbla, för spaserstokken - men det kom bara två äldre med barnbarn å sammanlagt nio st! Så... lite trist men det var ändå en fin mysig spelning. Men inga fra sykehjemmet i stan tyvärr...
En liten tjej frågade mig efter bibblanspelningen: Har du några barn? Nej svarade jag. Jaha... du var så flink på att spela så tyckte du borde ha det... sa hon.
Fantastiskt. Ett barns tänkande å logik. Fint. Vackert. Ler.
Sen väntade ompackning, in i ny turnébil hemma hos bosse, sex timmar (!) bilfärd till tynset, hedmark, framme ca kl 1 natten till idag... vääääldigt trött, sliten i rösten, kroppen.
Pangstart efter ledighet...
Upp idag å spelade två på tynset barneskole, gick bra. Vilat lite nu med wordfeud. Trevligt sällskap av peder opstad - teater grimsborken - som oxo var här idag - till frukost på hotellet.
Nu snart bastu för en sliten kropp å sen middag nånstans i lilla tynset.
Dagens låt: College feat. Electric Youth - A Real Hero - från den fantastiska filmen DRIVE.

RSS 2.0