Åh Baby

Jobbhelg i Tönsberg. Har fått jobberbjudande från Teater Nova og Kattas figurteater att jobba med dom i nästa teaterprojekt: Åh Baby. Simone som är konstnärlig ledare såg mig spela Rasmus i Horten och kontaktade mig för en månad sen. Det är ju jättefint, nån ser en å man blir kontaktad utan att man själv har sökt nåt. Fint för egot. Fint överhuvudtaget. Fint att folk vill jobba med en för de tycker det man gör är bra, att man är duktig. Tummen upp!
Helgen var både kul, spännande å svår å stå-å-stampa-aktig.
Väldigt fina folk att jobba med. Tessa från Finland - utbildad dockspelare i Helsinki. Och så Anne som har massa erfaring - erfarenhet, vart med länge i branschen. Simone - regissör, fin.
Vi improviserade en massa scener, bl.a. runt avundsjuka, galet å kul men sen på söndan stod vi å stampade lite på samma plats, jag efterlyste lite nya infallsvinklar, vi läste oxo manuset som finns som vi alla tyckte var bristfälligt, det började bra men sen... skedde inget, det behöver ändras, skrivas om å bli tydligare och helt enkelt mye bättre!
Vet ej vart projektet bär hän, vilken riktning det kommer ta. Dockspel v.s. fysisk spel...?!

Dagens låt: Oskar Linnros - Genom Eld
 

Lifegame

Idag träffade jag Hanna - svensk tjej jag träffade på bussen mellan norge å sverige för 3 år sen. Vi har hållt lite kontakt å sågs idag på lunch på stan. Trevligt.

På kvällen var jag åter till det andre teatret för LIFEGAME - eller "här är ditt liv" som vi säger... Men de gör den som en helaftonsföreställning - en coolt häftigt koncept. De var mycket duktiga. Nästan hela tiden. Mycket komik men de vidrörde oxo det allvarliga. En tjej intervjuades å samtidigt spelades delar av hennes berättelser upp. I slutscenen började de fråga om när hon skulle dö...! De ritade upp en gravsten (de hade "svarta tavlor" där de ritade saker med krita ur hennes liv som hon berättade) å frågade om när hon skulle dö - datum som de skrev ner exakt  - och sen HUR hon ville dö. Jag började tänka att det var lite makabert... men killen till höger om mig sa att: De gör alltid såhär. Avslutar så.
Mina tankar vändes när jag såg hur slutscenen där hon dog fallandes ur ett flygplan - sättandes sin fallskärm på en annan så hon skulle klara sig - blev en hyllning till huvudpersonen... snyggt. Och ganska vackert.

I helgen befinner jag mig i Tönsberg för workshop med två teatergrupper som vill jobba med mig i ett projekt framöver, ska bli spännande.

Dagens låt: Kent - Sundance Kid

Det Andre Teatret

...puh...! Vaknade helt plötsligt av brandalarmet här på hotellet...! Kom hem sent igår så tog sovmorgon och yrvaken som jag var trodde jag först att det var telefonen som gav ifrån sig ett högst märkligt ljud men... nej... det var brandalarmet och det var på riktigt - inget test! Men det gick bra, fick gå ut nån minut bara innan de blåste faran över.

Föreställningarna gick kjempebra igår.

På kvällen var jag till Det Andre Teatret här i Oslo - en helt ny teater i huvudsak bestående av improgrupper och Improorganisationen Teater Liksom. Det var workshop och sen efter det Maestrotävling inför publik som jag blev inbjuden att vara med på! Försvarade Sveriges färger...! :-) Hamnade i mitten av fältet.
Lite ringrostig må erkännas men det var kul och lite annorlunda mot Gbg men klart kul och en väldigt fin teater är det, fin liten black box. De jobbade mycket med regissörer som regisserade scenerna och gav bra (men ibland kanske för mycket) regi. Framförallt är det en fantastisk samlingsplats för improvänner i hela Oslo - nåt liknande har vi icke i Gbg på samma sätt. Här samarbetar de mer verkar det som. Men de jobbar mycket med kortform, korta scener, ingen långform som jag berättade att gbgimpro gör.
En kul kväll med mycket trevliga människor! Kommer garanterat tillbaka!

Nu är det torsdag f.m. och vi är lediga ända till tisdag 1 nov. faktiskt då vi intar SKI Rådhusteater med bl.a. en kvällsföreställning kl 19. Men ska jobba i helgen - workshop i Tönsberg väntar - mer om det senare.

Dagens låt: Celine Dion - My heart will go on. (spelades igår på Maestron)

Solot som försvann...

Nypremiär (igen!) med Martha denna gången... gick fint.
 
Men för mig i första föreställningen hände en speciell sak. Mitt solo försvann...!
Jag hade dansat med Martha og Lisbeth, alla går bort till ett bord på scenen å står ganska still och jag är i fokus och ska röra mig rätt mycket, göra en del grejer själv OCH SEN ta mig över till andra sidan bordet med lite funny-walk-steg.
Jag gör funny-walk-stegen direkt, kommer till andra sidan bordet OCH DÄR... inser jag vad jag gjort... fan shit, allt det jag skulle gjort där borta, på andra sidan... helt borta... gjorde dom inte.
Så jag står där å börjar gå lite nya silly steg, tar mig över till andra sidan igen - improviserar... ja... det kändes som en lååång stund...!

Inte nån i publiken märkte förmodligen det. Inte ens Henriette PÅ scenen märkte det, Lisbeth såklart men Mike undrade om han var sent ute... Bosse trodde bara "jaha det är anders sätt att söka ljus (för jag hade inget ljus på mig), han gör det på anders sätt" :-)

Så några eller nästan alla lyckades jag lura...!
Men man vill ju inte göra fel så... var lite arg på mig efter men det gick över, gjorde en riktigt bra andra föreställning tyckte jag, tog revansch!
Torgunn kom å såg på då å gav lite feedback. Alltid det där vi brottas med inom teater - att ej visa för mycket, spela det inifrån å låta publiken känna utan att TALA om för dom vad de ska känna... finlir mina damer å herrar... finlir...!

Sov lite, tränade lite och tog sen trikken upp till Det andre teatret i oslo där det vankades improföreställning a la teatersport typ. Det var småkul, bättre efter paus, de har en finfin blackbox där, helt ny sen en månad tebax. En tjej som heter Caroline som hade bjudit in mig. Ska kanske dit imorrn oxo på improworkshop å sen är det maestrotävling efter det. Får se hur trött jag är men är allt sugen!

Dagens låt: Abba - Super Trouper

Lill Lindfors och jag

Idag var det rep i NES kulturhus, en knapp timme norr om Oslo. Martha skulle in i föreställningen. Det gick kjempefint, vi ändrade lite små ting som egentligen var ibland en tillbakagång till det vi gjorde från allra första början...! Lagom förvirrat.
Det är märkligt hur väl kroppen lärt sig en grej som den klarar av fint å sen ska man ändra allt å då slår det fel... man må få "göra om sig" bara å komma in i det andra-nygamla- så blir det nog bra.

Det lite kula var att igår uppträdde Lill Lindfors på den scenen vi repade på idag å nu ska spela fyra föreställningar på - på de två dar som kommer. Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik... var det väl hon sjöng...!

Lite gym på det och sen sushi - fick 13 bitar fast jag beställde 10! Återigen ett kul möte, vi började prata å han som hade stället är från algeriet å vi pratade lite franska å han tyckte jag var så trevlig, alla norrmän bara betalar å går, från sverige är man trevligare, öppnare... menade han, jag vet inte men jag är nog rätt öppen iaf men har ej tänkt så mye på om norrmännen inte är det... men jaja det var hans uppfattning iaf. 
Spelade lite kortspel med Martha i receptionen.
Druckit massa äppeljuice - de har en typ mixer som är helt suverän, man bara stoppar i äpplen eller andra frukter å ut kommer det ren äppelsaft så att säga, kanongott å fräscht å säkert nyttigt (frånsett hur besprutade de nu är...) Nån sån sorts köksmixer eller vad det heter ska jag önska mig i julklapp som man kan göra smoothies å fruktdrycker o.s.v. Heter det blender på engelska...?

Dagens låt: Irene Cara - What A Feeling 

Café Sör igår og koselig konsert på övergiven tågstation idag

Gick ut igår å tog några öl på väldigt mysiga Café Sör vid youngstorget. Spelar musik a la sticky fingers i gbg så det passade mig kjempebra!

Idag träffade jag Martha som nu ska vara med i I sitt eget selskap, vi tog en fika.
Sen åkte jag tåg ca 20 min norr om oslo till en övergiven tågstation i Sandermosen som är omgjord till litet mini-kulturhus där det var konsert! Caroline å Anette som var å såg selskapet i tisdags å som var med efter på födelsedagsmiddagen för torgunn som höll i det tillsammans med tre grabbar.
Otroligt mysigt å avslappnad stämning, bara 20 st i publiken men vi 20 delade nåt fint intimt som bara vi har vart med om... ingen annan kommer uppleva det lilla storslagna vackra vi fick höra å se! Långt ut i vildmarken (som det kändes som). Tåget stannar normalt inte men bara för detta stannade det på dit- å hemvägen...!!! 
Bl.a. gjorde två av guttarna en enormt snygg å cool version av en wild beast-låt. Plus en egen låt: red river.

Fika efter på Apoteket. Koseligt ställe, upptäcker oslo mer å mer.

Tidigt upp imorrn, rep heldag med martha å övriga selskapsgänget...! 

Dagens låt: Bon Jovi - It´s My Life.

Slødag igår og gråmulet

Lørdag morgon... eller førmiddag som min kæra pappa skulle sagt nær jag ætit frukost kl 11... Nætet krångla igen så sitter nere i receptionen å skriver detta.
Igår fredag var det en slødag. Lunchade å fikade med kompisen Margrete, la ut flyers før ISES på dramatikens hus men sen høll jag mig inne hela dan å sløade. Spelade PP på oddset utan framgång denna gången.
Idag lørdag ær vædret sådær gråmulet gøteborgskt. Får se om jag tar mig ut ikvæll, det var kanske fødelsedagstræff nånstans før Mike (maybe). Just det - ska gå å træna på gymet idag - såklart! Nu kanske direkt efter frukost - ja varfør ikke?!! :-)
Dagens låt: Coldplay - Every teardrop is a waterfall (læste precis recension av deras senaste platta, hørde denna live i somras i slottskogen! Den var och ær bra.)

Cykeltur i Vigelandsparken

Fantastiskt väder idag. Kontorsjobba först på fm, pratade med min faster Inger som är min bokförare just nu. Mailade lite.
Sen tog jag en cykeltur upp till Majorstua, Frogner och igenom Vigelandsparken med de fantastiska människostatyerna gjorda av Gustav Vigeland. Det var hans livsverk och parken gjordes i ordning under slutet av 30-talet och under 40-talet.

Ståendes tittandes på pelaren med slingrande runda kroppar blir man fascinerad. Häftigt.

Pasta alla carbonara på en italiensk resto. Fina gamla hus i Frogner. Sen cykel hem till hotellet och lite spel med kompisen Robban som gick rätt bra.
Nu läsa bok å sova.

Dagens låt: The Bear Quartet - Put Me Back Together
(värd att kolla upp!!!)

Dragspel

Idag var det Gildas sista föreställning för nu. En föreställning för kristna skolan. Den gick kjempebra! Tack Gilda för denna tiden - nu kommer Martha på söndag å vi ska repa in henne på måndag. Känns som man repar denna föreställningen hela tiden. Prövar ut nya ting.

Hjälpte Bosse att rigga ner å sen åkte vi in till Oslo till en musikaffär. Vi hittade snabbt ett dragspel som jag såg direkt att: detta kan nog passa, det gjorde det (Bo testade lite) och tio minuter senare var jag drygt 4000 kr fattigare å Sanzén Produktioner ett dragspel rikare. Bra att ha vårat eget. Det kommer behövas.
Det var en skön affär med gamla gubbar (såklart bl.a. en svensk, svenskar överallt i norge - speciellt oslo!) som hade en rätt skön avslappnad stil. Eller som bosse sa: här hade vi kunnat gå in å bara tatt ett dragspel i en väska å gått ut...

Tränade en timme med Håkan Hellström i öronen på hotellets gym. Han ÄR FANTASTISKT BRA!
Spelade lite oddsspel som gick in - hurra! Nervöst var det men det gick fint! Kebab på det å nu är vi lediga i dagarna fyra. Skönt. Ska utforska lite mer av Oslo, delar jag inte vart i så mycket.

Dagens låt: Smashing Pumpkins - Try Try Try
(helt fantastiskt skön makalös, på ett sätt enkel, men ack så bitterljuv å vacker... låt.)

...och ett glas vitt på det

Startade dagen med å hämta ut mina dansskor - limmade kjempebra av en ryss på mister minit.

Föreställning på dan för vidaregående - gymnasiet - väldigt fint. En tacksam publik och en tacksam publik att spela för. Finfint. Flera dramaelever. Snackade med några elever efter som tyckte om det. De gillade bl.a. hur jag å Mike gått bakom bordet - en annorlunda kommentar som vi inte hör så ofta å ibland tänker man kanske att - det där är det ingen som ser eller tänker på men - JO då det gör dom! De undrade oxo hur vi repade - vilket språk pratar vi - en blandning av svenska, norska å engelska är svaret! Bra frågor å funderingar!
En tjej sa oxo att hon ej förstod allt å frågan är då: är det viktigt att förstå allt eller kan man bara ta in en känsla man får (om man nu får en känsla). En intressant fråga.

Ledigt några timmar. Köpte ullundertöy (underkläder, underställ) - tröja - Skönt å ha när det blir kallare. ULL! Norskt så det förslår. Smoothie - helt ok med vanilj å banan men inte lika god som igår - hallon å jordgubb blir min melodi framöver.

På kvällen öppen föreställning - kom ca 25 st. Inte många men det gick fint ändå.
Middag på sushiresto efter - Torgunn fyller 36 år idag, hurra! Åt 15 bitar - proppmätt.

Och ett glas vitt vin på det. En bra god rolig dag.

Dagens låt: New Kids On The Block - Step By Step
(eller som några lustiga ungdomar som förmodas ha en annan musiksmak skrev på ett plakat på 90talet när ovan nämnda grupp skulle ha konsert i STHLM - No Kids On The Block...

Fårikål

Två föreställningar i Lilleström idag på kulturhuset där vi ska vara i dagarna tre.
På första hade vi ingen medhörning å ljuset var lite starkt så det gick okej - på andra hade bosse skruvat till det lite å det gick oxo mycket bättre.
Genomgång med sminkösen ann-kristin å torgunn efter - vi ska ändra sminket lite å bli ännu mer som tja... dockor, mer kraftfullt smink, stilistiskt, clownaktigt nästan, lite åt the crow, tim burton... typ. Vet inte riktigt ännu vad det ger och kommer ge...

Sen lunch på stan: Den norska klassikern, nationalrätten FÅRIKÅL! Får och... kål. Å potäter till. Smakade som jag trodde. Okej. Inte det godaste jag ätit i mitt liv men helt... ok. Man må våga prova lite här i livet så nu har jag testat det oxo.

Lämnade in skorna från ISES till skomakare som ska laga dom. Drack en otroligt god smoothie (det ska jag göra mer) med hallon å jordgubbe.
Kontorsjobbing. Gjorde klart en stor faktura som jag ska sända imorrn.

En hamburgare å lite facebookande å mailsvarande å nu blir det hit the bed. Utan att slå den. Imorrn kvällsföreställning kl 19 för allmänheten!

Dagens låt: The Smashing Pumpkins - Today 

Helg med teater, öl, fika, telefon, kontorsjobb å slöning

Igår var jag på teater: För kaffen blir kall - om att åldras, på ålderdomshem, om att jobba där, ung möter gammal. Den var fin å de tre tjerna som spelade var fina på scen. Lugnt bra tempo men svängarna kan tas ut mera plus att dockan som de spelade med (som var snyggt gjord) må vändas upp lite - ansiktet - så vi ser det bättre.
Efteråt några öl med teatergänget på café sara. Theas (vän) teatergäng som spelade. Mycket trevligt folk å tjöt å allt som allt en mye hyggelig kväll!

Slöade idag söndag, mötte upp Wilhelm (annan vän) å fikade på Tea Lounge - mysigt snyggt ställe! En varm choklad där å trevligt tjöt å sen vidare till nytt café med wilhelm å hans vänner å mer fika - chai latte å en quiz... 5 rätt av 10... med en star wars-fråga - vem spelade Han Solo!?! Lätt - Harrisson Ford.

Jobbade lite med faktura.
Pratade i telefon med Robban (barndomsvän) å mamma å pappa. Hyggelig.

Nu sova, imorrn startar en ny uka! Lilleström Kultursenter ska intas!

Dagens låt: The White Stripes - The Hardest Button To Button (kanonlåt! cool.)  

Trött i ögonen

Två förest. idag i Marikollen för ungdomsskole, lite trög första tyckte jag, måndagskänsla som man vart borta två dar - vilket vi ju oxo hade. Andra gick bättre tyckte jag, brabra. Publiken är en utmaning, det var mycket liv i dom idag.

Otroligt trött å somnade nästan i bilen hem. Sov nån timme å sen var det nybörjartimme i tango å sen milonga på det. Gilda som lyckades lura med mig på det. Det gick väldigt bra första timmen. Dansa med en bra tjej som hade tålamod å var bra på å lära mig. Sen blev jag jäkligt trött å lite huvudvärk så nu är jag tebax på hotellet. Trött i ögonen som sagt. Sovaaaaa å sovmorgon imorrn.

Dagens låt: Backstreet Boys - Everybody (Backstreet´s back)

Hildringstimen

var jag å såg ikväll. Akershus teater i Asker kulturhus med Sven Nordin i huvudrollen som Erik Bye. Norsk författare, journalist, poet, låtskrivare - han gjorde mye ting. En musikteaterdansföreställning. Många fina låtar. Var dock väldans trött så hamna lite i koma mitt i föreställningen men de var duktiga utövarna, jäklars, bra på både att dansa å sjunga å spela. Bra föreställning, ganska konventionell uppsättning men som sagt duktiga skådisar å dansare å sångare. Fem st. på scenen.

På dan var jag med michael igen, vi tog en tur nere på operan, vandrade, pratade teater, vad vi vill göra i framtiden. Sen lyckades vi få komma in å se hur operan ser ut, liten rundvisning, det var coolt, den tar 1400 st. Där vill jag spela! Inspirerande var det att se det. Tänk va - göra nåt med massa folk på scenen, magiskt, storslaget.

Imorrn selskapet igen!

Ser på sen kväll fra nydalen å parodi på villa paradise - grymt kul!

Dagens låt: Hildringstimen - musiken

Dansa, dansa - eller så är vi förlorade

Är undertiteln till PINA - en film av Wim Wenders om dansaren och koreografen Pina Bausch som dog i cancer för två år sen. Och oxo nåt hon säger i filmen. Såg den på Ringen igår - största bion i Oslo - och del av Coda - dansfestival i Oslo just nu. Den var rätt bra.

Det var det första jag sett av Pina. Lärare på Lecoq tyckte att jag skulle se grejer hon gjort när jag slutade på skolan - efter att mitt slutarbete där blev en dansteaterscen.

Filmen handlade om henne å hennes verk, intervjuer med hennes dansare blandades med dans från hennes föreställningar, från scen och dansare i häftiga scenografier, mitt i trafiken, i stora rum med stora fönster.
Hade trott att det skulle vara mer kropp, det var mycket händer och armar (som var coolt) MEN - det är ju oxo wim wenders tolkning. Hade ändå velat haft mer hela kroppen med. Väldigt bra musik dock men jag är lite mitt emellan väldigt bra å helt ok om filmen. Skön humor ibland. Storslagna scenerier. Och filmen var i 3D vilket var lite coolt men ibland mer ett "jaha".

Fantastiskt väder igår, jag och Michael (oxo med i Selskapet) sågs å promenerade upp på st. hans haugen med lite fin utsikt över oslo. Sen cyklade vi lite vilket var kul (han hade två lånecykelkort) och pratade om... tja, livet.

Idag torsdag är det oxo kanonväder, klockan är snart 11 och jag vill ut men har lite grejs att göra, kontorsjobbing. Ikväll har jag fått fribiljett till akershus teaters premiär av hildringtimmen - musikteater - i asker kulturhus - där vi hade premiär för ett år sen av selskapet! Så det blir en tur te asker ikväll! Återkommer med recension.

Dagens låt: Musiken i Pina.

Lite dans och så lite fotboll

Två föreställningar till idag i Kolben, finfin scen att spela på! Ole fra Östlandets Blad var där på den förste så vi får se om det kommer nåt i tidningen. Bildserie finnes redan på www.oblad.no

Den förste gick ganska bra, lite små skavanker, inget ljus på mig på ett ställe (allt ljus försvann igår efteråt när bosse satt vid ljusbordet å testade å han glömde bort att lägga in den ljusbilden sen så... men på andra förest. hade jag ljus!), Gilda fick en blackout på ett ställe när hon skulle komma bort till mig å dra upp mig från en stol - jag satt där å tänkte... jaha, näe här får jag hoppa upp själv och göra en liten piruett eller nåt, det blev rätt bra!
:-) Torgunn sa: oj där gör anders ett hopp, som var kjempefint! ;-)
På andra gick det sen bättre.
Men jäklars alltså... när jag hjälper till i insläppet å får de på plats... vissa elever i ungdomsskole är... jobbiga... men men det är bara så det är, man får ta det med ett leende men blev allt lite lite upprörd men men... man får försöka hålla sig cool.

På kvällen var jag till en irländsk pub på grunerlökka i oslo som visade Sverige-Holland. Hurra!!! 3-2 till sverige efter en vansinnigt spännande tillställning! Satte mig med en weissbier med några till svenskar. En go stämning. En ganska rolig pub där det stod på tre matcher samtidigt - så du hade en del av puben med danskar som plötsligt exploderade av tjut när danmark gjorde mål - åsså hade du oss svenskar som var flest som skrek. Å sen i ett hörn satt fransmän å bosnier å skrek... lite annorlunda men klart kul! Man vände sig om å såg där skriken kom. Glad att vi är i EM!

Dagens låt: Fink - Berlin Sunrise

Nypremiär och i hjärtat av där det skedde

Nypremiär idag av I SITT EGET SELSKAP!!!
Gick kjempebra, två föreställningar för ungdomsskoleelever (högstadiet) i kolben kulturhus, kolbotn. Väldigt nöjd. Vi alla var nöjda. Det funkade jättebra. Ungdomsskole är de vanskligaste att spela för, har gjort det mye i sverige, men detta gick fint. De var väääldigt högljuda i början men... petite a petite så fångade vi dom å de roade sig ner (märker att jag skriver å tänker delvis på norsk nu - lugnade ner sig heter det på svensk) å följde med fint kändes det som. Goa skratt och reaktioner.

Ett glas rött å gulaschsuppe med nästan hela ensemblen sen.
Gick runt på stan lite, förbi regeringsbyggnaderna där allt skedde i somras. Stod å tittade. Tänkte. Det är ett stort plank uppsatt runt alltihopat. Poliser vaktar. Hmm... skumt. Skum känsla. Mitt i Norge. Mitt i Oslo. Att det ofattbara hände.
Man tänker efter.
Går vidare.
Prövar nya skor till selskapet på dansbutiken.
Min högerdojja är sönder - undersulan har släppt.
Ska köpa snart.

Tränade på gymmet som finns här på hotellet bara en trappa ner, ska försöka göra det nu kontinuerligt så jag håller mig i bra form å tränar upp mig - förhoppningsvis.
Indisk mat på kvällen. Kalastrött nu å det blir tidig säng.

Dagens låt: ROBYN - CALL YOUR GIRLFRIEND.

Rephelg

Sådär, då har jag internet igen på hotellet... får vi se hur länge det funkar...

Lördag igår å söndag idag har vart rep å åter rep. Imorrn nypremiär av i sitt eget selskap i kolben kulturhus i kolbotn. Gått bra i helgen trots att Hen blev fast i italien i lördags å martha som delar rollen med gilda är sjuk å kom ej. Men... vi har kämpat på bra tycker jag och idag gjorde vi ett genomdrag som kändes... bra. Vi har väldigt kort tid å vi har gjort det bra so far. Nu får vi spela in den de kommande veckorna. Torgunn är med de första dagarna å ger feedback. 

Idag på repet stannade jag upp å tänkte: "Vilket skönt konstigt gäng."  

Ska försöka utforska oslo mer i veckorna som kommer. Denna helg har det var jobb, äta, jobb, äta, sova. Och byta hotellrum. Bor nu på 5e våningen med utsikt över oslo operan.

Dagens låt: Helloween - Keeper of the seven keys

OSLO!

Så, slut på semestern, enda veckan i höst. Fylldes av släkt, födelsedagskalas, vänner, kul stand-up, lunch med fler vänner, biljard med bröder, impro, Jägarna 2 på bio (en svag trea, bra skådisar men tunn historia å 30 min för lång.), bokföring å nån sorts blandning och limbo mellan skönt å lugnt å lite stress.

Men nu ska det bli kul att börja med I sitt eget selskap igen. Rep lördag å söndag å nypremiär på måndag.

Kommer bo på hotell Börsparken, ca 5 min från centralstationen, först 5 uker med selskapet å sen förmodligen 5 veckor till med rasmus...! 10 veckor! Ca 70 nätter på samma hotell, samma rum (?), rätt sjukt, skönt å knasigt på samma gång. Kanske blir jag sjukt trött på det men vi får se, just nu känns det rätt bekvämt å det blir nog bra. Återkommer i frågan.

Nu ska jag sätta mig på tåget till oslo. Framme 21.45 ikväll. Det blir radiosporten å fotbollen såklart!

Dagens låtar: Svenne Rubins - Folköl och dunka dunka och Långa bollar på Bengt

Fin avslutning på Husöy!

Igår fredag avslutade vi Rasmusturnén innan höstferien med två föreställningar på två olika skolor. Gick väldigt fint på båda, värdig fin liten avslutning på husöy skole i tönsberg för ca 70 st i en gullig liten minigympahall.
På väg till husöy från den första skolan på morgonen hade vi ett problem som vi försökte lösa. Dragspelet hade hakat upp sig när bosse packade ner det så en tangent stod rätt ut och lät konstant. Hur göra? Vi gick igenom i bilen alla tänkbara scenarios och försökte klura ut hur vi kunde göra istället. Nynna där, ta gitarren där, sjunga accapella osv osv... när bosse sen packade upp dragspelet å testade så höll vi andan... ja... puh... pust... det funkade! Skönt. Bara en liten liten ton hördes under föreställningen vid ett tillfälle.

Sen blev det ac/dc i bussen på väg till min buss till GÖTEBORG!
Kärt återseende med min bror Bengt på stationen i GBG. Afterworkimpro på redbergsteatern hanns med, kul. Lite trött men gick upp ändå på roliga tre genrers där vi spelade vidare scenen i olika genrers! Vart sköj!

Öl å pytt å rockband-ac/dc med gitarr hos bror där jag bor i helgen, sen blir det hos mamma å pappa resten av veckan. Nu tar jag förmodligen en paus från bloggandet en vecka. Vi hörs å ses snart!

Dagens låt: AC/DC - Rock n roll aint noise pollution. 

RSS 2.0