Turnéjulavslutning i Koppang

Samma skola, samma hotell, samma pizzeria som heter Milano (undrar hur många pizzerior man varit på som heter så?!?) som vi bara passerade denna gången på väg till affären spar... för 3 år sen var vi här med katten. Nu är vi här igen... det upprepar sig, otroligt. Vi möter samma människor oxo! De kulturvärdar i ungdomsskolen som hjälpte oss idag spelade vi katten för för 3 år sen! De mindes det! Helt otroligt!

Vi avslutade idag med en lokal öl på rummet, älg på hotellets resto - gott! Och ett glas vin till. Sen en biljard (vann mot bosse med 3-2 i matcher! Viktigt.) å en irish coffee! Bra. Imorrn drar vi hemåt, jag te gbg, ska bli skönt. Lite ledigt. 8 timmar i buss väntar imorrn. Jul och nyår.

Pratade med mamma på telefon oxo.

Föreställningarna idag? Åh ja... de gick väldigt fint. Kalas.

Dagens låt: Säkert! - Vi kommer att dö samtidigt.

Rena

Två förest. idag på Rena skole. Vi ska ha en imorrn oxo, stor skola. Gick väldigt fint. Blandade klasser på förest. vilket vi gillar mycket. På den förste blev det tyvärr lite toaspring i dörren hos de minsta men på den andre gick det otroligt fint. De följde med och reagerade så bra, skratt på det komiska å de var fint med på det lite allvarliga.
Eleverna likte det å flera lärare sa i dörren detsamma. En sa: Jag böjjer mig i stövet.

Lite kontorsjobb på em. Biff på resto på kvällen. Sen oddsetspel me bosse, vi satt å drack lite pils å uppdaterade oss hela tiden... tyvärr sprack vi på en match... aaah - malmö!!! Varför?!?

God nyhet - Folkets hus å parker i sverige har tagit in rasmus i sitt utbud!!! Vi ska få spela på deras utbudsdag i stockholm 28 januari på orionteatern! Sen återstår att se vad ombuden tycker å om de vill boka den.

Dagens låt: Neil Young - Heart of gold. Ärligt talat stod det helt stilla nu, det var den som dök upp nu framför datan...(ja så brukar det bli - ibland) 

Lucia som passerade utan notis.

Lucia idag men märkte ingenting. Inga pepparkakor, ingen lucia på nån skola. Det blev en pizza på kvällen i Rena.

Där bor vi nu i 2 dar - Rena, litet samhälle i hedmark fylke. Tidigare på dan spelade vi i alvdal - 2 förest. på 2 skolor. Väldigt väldigt fint å bra gick det. Hade kul! Ff förkyld men lyckades bra. Slog dock i näsan i golvet när jag ramla omkull i en slagsmålscen, lite otur. Må ta det lugnt...
Sen två timmar bil till Rena som sagt.

Tog två öl nu med Bosse å såg family guy å simpsons, gött.
Pratade med bengt i gbg och dorthe - ny vän - i oslo på telefon. Hyggelig. 

Julsånger på bilradion dock skvallrar om den högtid som kommer snart.

Dagens låt: The Pogues feat. Kirsty Maccoll - Fairytale of New York. Världens bästa julsång!!!

HEDMARK-premiär!

Idag premiär för rasmus i fylket hedmark! Två föreställningar på folldal skole, gick fint. Otroligt stilla lugn publik. Kom fram kl 2 på natten igår, 6 timmar långsamma i bil från oslo, snö å plogbilar.
Trött nu. 
Bor på feriesenter, turistsenter - lite enklare boende men helt okej.

Dagens låt: Hederos/Hellberg - It won´t grow 

9 veckor till ænda...

Har precis checkat ut från hotellet å sitter i receptionen å bloggar. NIO veckor - 63 nætter ær till ænda. Kænns lite konstigt, skønt å sjukt att læmna rummet. Værldsrekord før mig iaf i hotellnætter på raken på samma hotell...!
Har nog platinakort nu... :-)
Idag skidor på tv å packa allt. Snart nu kommer Bosse å hæmtar mig å så væntar 4 å en halv timme i bil till hedmark å Folldal. Blir sent. Och det har børjat snøa.
Ær ff lite småsjuk, lite febrig å hostar som ett kærnkraftverk ibland. Torrt kænns det som. Ska bli skønt med jullov.
Adjø comfort hotell børsparken! Tack. Før nu. Kænns det bæst å tillægga...
Jo ville oxo sæga att jag i torsdags repade några timmar extra med Anne å Simone i tønsberg infør næsta høst, var riktigt kul å kændes bra!
Dagens låt: Neil Young - Heart of gold. Spelas i detta nu i hotellreceptionens høgtalare - som før øvrigt har spelat øverlag mycket bra musik!

Mitt första norska julbord

Först å främst: Torsdagens å fredagens föreställningar av rasmus gick väldigt fint. Sista dagarna i vestfold. Förutom 10e april nästa år då vi återvänder för endast en dag.
Då var turnén över för denna gången - alla de där veckorna i Vestfold är över. Tänk. Vi har hållt på sen augusti - sensommar å nu är det bara en vecka kvar innan jul. Vestfold är det riktigt bra att turnera i. Mycket barn, mycket skolor, bra organiserat, Tack till Anna B å alla andra på fylket som organiserar!
Rasmus funkar bra. Lärare har gått ut med tårar i ögonen, elever från 1a till 7e klass går ut å tackar för en kjempefin föreställning. Repliken Du är flink har jag fått höra många ggr nu.

Igår fredag var jag på mitt allra första norska julebord, med akershus teater. Men - jag hade ju sett fram emot ett traditionellt norskt julbord med bl.a. pinnekött... (lam på pinne...) men det var ett mer modernt med sushiaktiga grejer, goda revbensspjäll å mycket annat, en god trevlig kväll.

Lördag å jag har tagit det lugnt. Väldigt trött å mår icke helt bra, hostar å ont i halsen å lite feber tror jag. Jobbat kontor, faktura, bokföring. Ska packa nu och framförallt imorrn, checkar ut imorrn söndag kl 18 å sen drar jag å bosse te hedmark för sista turnéuka innan juuul!

Dagens låt: Hederos/Hellberg - Together in the darkness. Nej, det blir inte så mye vackrare än såhär, heller.

Vinterskrud

Norge ær nu i vinterskrud, snøn låg sådær læckert vackert juligt på træden nær jag från mitt tåg tittade ut genom fønstret på væg fra tønsberg till oslo... ænnu en dag passerad. Snø, juligt, som en vintersaga. Man bara væntar på att tomten ska titta fram bakom en snøbeklædd gran.
Två med flytt idag. Gick verkligen kjempebra idag! Som bosse sa efter den andre førestællningen: "Du hade dom". Ja, tack. Det hade jag. Kænner att jag kontrollerar rasmus bra. Har publikum i min hand, gasa på, roa ner, det ær hæftigt å en hæftig kænsla att kunna leka med førestællningen dær å då, i nuet vara dær, levande. Dert ær væl det allt handlar om.
Har lite ont i halsen nu å hostar... hoppas hoppas jag inte blir sjuk, vill vara frisk, hoppade pt-træningen idag, ska førsøka gå å lægga mig tidigt nu!
Dagens låt: The Ark - It takes a fool to remain sane. Så sant. Så sant.

Och det snöade...

...vackert när jag kl 22 ikväll gick ut från det andre teatret efter en kul improkväll med improsinane. Det kändes sådär juligt, vit snö, flingor som dalade ner mot marken, över mig, på mitt ansikte.

Två föreställningar idag på samma skola. Gick väldigt fint! Den andre bäst tycker jag. Otroligt bra fin koncentration från både mig å publikum. Tre fylkeskontakter var å såg å bjöd på fiskesuppe på bryggen i tönsberg efter. Gott!

Tränade med PTn Magnus - väldigt bra å kul idag och begav mig sen upp till det andre teatret.

...när jag sen kom ner till oslo s med trikken och började gå karl johan upp till burger king för att införskaffa två crispy chicken burgers så var det vita vackra snöfallet förvandlat till... slask.

Dagens låt: Jingle bells.

Lekfull Romeo och Julia

Två fina föreställningar idag i Tönsberg på två olika skolor, gick kjempebra! Den andre i en liten lokal där bo fick sitta på andra sidan, gick finfint!

På em var jag till cannibal casting å skrev in mig igen - de har haft datastrul.

På kvällen var jag på NISS - teaterskola å såg teater2ornas Romeo och Julia - regi av Aksel-Otto Bull som jag känner lite. Han är fd teaterchef för nationalscenen-nånting-teater i Bergen men jobbar nu med teaterstudenter. En mycket lekfull kul uppsättning, lite ojämn som skoluppsättningar nästan alltid är men med några härligt uppfriskande unga skådisar. Lekfull är ordet ikväll. Bra.

Dagens låt: Ac/Dc - Rock n roll aint noise pollution

Slöning

om det nu är ett ord... att slöa... slöning... slöing kanske... iaf det har det vart i helgen. Inte gjort många knop.
Var på en ganska trevlig fest lördag kväll, blev två öl å trevligt tjöt. Sov till kl 11 idag söndag... Såg på skidor på tv, mcdonaldsmat, var å träna en halvtimme ändå på gymet - väldigt segt men kändes bra att ha gjort det.
Såg harry potter, 7e filmen del 2 - slutet alltså, helt okej med ett ganska fint charmigt slut.

Imorrn sista uka i vestfold, ska upp kl 5 imorrn måndag...

Dagens låt: David Bowie - Changes

Fin stæmning på Eik skole i Tønsberg

Igår fredag spelade vi återigen i Tønsberg - på eik skole denna gången. Två førestællningar som gick sådær... fint som det bara kan bli ibland. Toppstæmning, toppspelningar, toppkoncentration å ja jækligt bra å fint å ær nøjd! Bra kulturverter som hjælpte till. En gutt i 7e klass kom fram efteråt å bara skakade på huvudet å sa: "åssen grejer du å få til det dær med væskan...?" Han var vældigt imponerad. :-) Berættade att de hade pratat om det på rasten å lærarna hade frågat alla om de visste hur jag hade gjort... haha bra jag har væskan med mig!
En lærare kom ut ur lokalen å sa att hon har tårar i øgonen - hon blev så berørd. Jag blir berørd av att høra det, hur min Rasmus træffar, hur jag och Bosse lyckas berøra... det ær fantastiskt.
Utgång på kvællen med två øl å ett glas vitt, hyggelig.
Idag lørdag fm... regn regn regn i Oslo... innesittardag blir det, ska gøra lite kontorsjobb tænkte jag, uppdatera hemsidan lite med Rasmusartikeln. Lite sport på tv, kanske kanske litt træning... kanske.
Dagens låt: Ingen Kims ingen KOS!!! - reklamlåt på tv i norge før chips... den sætter sig.

King Lear

Ikväll var jag på KHIO - konsthögskolan å såg teater3ornas uppsättning av Kong Lear som den heter på norsk - shakespeare! Regi av Mr Stephen Hutton - irländaren som jag filmat med - jag drömde om dig inatt - kortfilm. Jag var lite trött ska sägas men det var bra, fantastisk scenografi, gillade det tomma öppna scenrummet å filmskärmarna med rosor på i början å musiken till var vackert! Sen spelade de på nynorsk å jag hörde icke allt å förstod ej allt så då blev det lite svårt.
Hälsade på Stephen innan - alltid mycket trevligt å se å snacka med han.

Två föreställningar idag - de sista i svelvik - på samma skola. Utmaningen idag var att vi spelade kl 11 och 12... det blev 8 min mellan föreställningarna..... som en enda lång pjäs... det går å göra en dag men det är inte bra alls i längden, man hinner ej ladda om å det behöver både jag å bosse. Sen satt barnen i en mycket ljudifrånsiggivande läktare som lät... mycket. Så... fick jobba stenhårt på att hålla fokus.
Stort tack till alla fina kulturverter vi möter på alla skolor i mest 6e å 7e klass. Ni rockar å är jätteduktiga!

Blev sushi till kvällsmat, kebabtallrik till lunch på drammentåget.

Imorrn väntar tönsberg igen!

Dagens låt: The Soundtrack Of Our Lives - Lifeline. Det blir inte så mycket vackrare än så - kolla upp alla!!! Lovar - det är värt det.
 

RSS 2.0