Febervarmt...

Igår nær jag gick å la mig hade jag 39 graders feber å funderade allvarligt på å stælla in dagens førestællningar. Men vaknade upp med mindre feber å kørde på.
Det gick kjempefint, lærarna sa att de aldrig sett barnen så med och stilla førrut. En lærare sa att hon græt... fina fina kommentarer. En annan sa att det var bland det bæsta han sett.
Ja nog har jag kæmpat denna veckan med feber, halsont, snuva og hosta på scen... så en klapp på axeln till mig sjælv, bra jobbat å kæmpat Anders!!! :-)

Nu tebax i Ås - hos Bosse, Torgunn, Oskar og Tiril. Vi har sett på Ice Age 3.

I helgen væntar provførestællning av Ringaren i Notre-Dame.

Dagens låt: Chesney Hawkes - The one and only

Förkylt men vackert og fint

Det går fortsatt otroligt fint - igår og idag kjempefina föreställningar. Jag snuvar og hostar och har mig men lyckas väl lite dölja det i föreställningen, väljer mina hostställen. Det är en utmaning och jag är helt slut nu efteråt. Kroppen är trött och inte konstigt det, lever på halstabletter och vatten...
Bosse spelar fint. :-)

Sitter på gaustablikk högfjellshotell, faaaaantastiskt vackert. Solen skiner starkt. Utanför fönstret gaustablikktoppen som är 1800 m högt!

Ska gå å vila nu!

Dagens låt: AC/DC - Rock n roll aint noise pollution

Telemarktour igång!

Igår kom en mystisk snöstorm in över västkusten på min väg till Norge. Den försvann lika snabbt som den kom.

Nu är vi igång i Telemark - är vi hjältarna från Telemark...?! :-) Fina spelningar idag trots min förkylning, hostar som ett kärnkraftverk och mår sådär för att vara ärlig men tog det lugnt i föreställningarna och lyckades fånga publiken. Första gick bra men det vart lite onödigt spring på toa från första radens 1a klassare. Sånt är okej men kan faktiskt undvikas - genom lärarledd smartnes innan. Och går en - då ska alla gå. En kille sprang t.o.m. upp på mattan på väg tebax - men de menar ju inget illa såklart. Och de övriga 95 % som tittar och är med - de får man tänka på!
Andra föreställningen gick kalasfint! Fina kommentarer efteråt från elever och lärare. Allt från "du är en tusenkonstnär! du hoppar å sjunger å spelar" till "du är en fantastisk skådespelare som lyckas fånga barna" - sånt gör ju fint för egot och fint å höra - såklart! Självförtroendet byggs på.

Det är nåt jag faktiskt märkt jag blivit bättre på de senaste 1-2 åren som skådis - att fånga en publik, att när man tappar dom - fånga in dom igen å gå vidare. Speciellt nu när jag är lite sjuk å må gå ner i tempo - att låta dom komma till mig istället för tvärtom. Stanna upp, bromsa å fånga in dom när dom ev. är på väg bort. Det har funkat jättebra hittills.

Dagens låt: Bruce Springsteen - I´m on fire

Afterwork-Impro och packar väskan igen...

I fredags hade vi i gbgimpro afterworkimpro igen på redbergsteatern!
Jag å min bror Bengt höll i det och det vart en mycket rolig kväll med glada skratt och väldans go stämning. Många som aldrig vart där innan som hade det möcke trevligt!

Tyvärr har jag blitt sjuk nu, kom smygandes i torsdags, hostar å lite feber... å idag ska jag packa väskorna för om fem timmar går bussen västerut igen till Norge. Inom loppet av 2 och en halv uka ska jag turnera med rasmus i telemark två uker, repa å spela en provföreställning av ringaren å avsluta med att lira utdrag två ggr ur i sitt eget selskap på akershus kulturtorg i lilleström... så lite dålig tajming med att vara sjuk... har inte vart det på aslänge så... just nu mår jag inte alls tipptopp, får ta det så lugnt jag kan idag å hoppas det är lite bättre imorgon när jag ska stå på scen kl 09:45.

Fylket Vest-Agder har nu också hört av sig och vill ha tre ukers turné nästa läsår...!
Helt sjukt, får se hur jag gör nu, skolåret är nästan helt uppbokat och det lilla lediga jag har så är Bosse ändå uppbokad så antingen får jag ta å repa in en ny musiker eller som jag tror jag själv föredrar föreslå nästa skolår igen - 2012/2013...! Ska klura lite på det. 

Nu packa!

Dagens låt: Håkan Hellström - Inte skyldig nån nåt

Inköp, födelsedag å biljard

Nu har jag införskaffat längdskidsväska så nu blire längdskidor med till Telemark i nästa vecka, vi ska bl.a. bo på några högfjällshotell som ska ha fina spår. Hoppas det inte hinner smälta bort!
En massageapparat är oxo inköpt - för ömma muskler, kommer nog behövas användas.

Firat min mamma som fyllt år med att bjuda hon å pappa på grekisk lunch. Trevligt.

Hängt med min bror Bengt och spelat biljard och ätit sushi. Oxo trevligt. Jag vann i biljarden :-) Viktigt.
Alltså... "hängt"... vi pratade om det - det sa vi ju aldrig när vi var små i Toftbyn. "Ska vi vara" eller möjligen det kortare "ska vi va" - sa vi då.
Eller ses, träffas... Att hänga är ett 2000-tals uttryck... jag känner mig gammal ibland.

Solen skiner starkt utanför mitt fönster på frölunda torg - våren är på G! eller gång som vi sa... ;-)

Tillbaka till telefonen å samtal med skolor inför nästa och nästnästa vecka med rasmus...

Dagens låt: Mando Diao - Dance with somebody (akustisk version)

Tillbaka i vardan...

ja, måndag morgon... vaknar upp lite småseg, lite sliten i kroppen men helt okej.
Diska, tvätta, städa, slänga skräp idag och i veckan.

Denna vecka blir det även förberedelse för rasmustour i telemark nästa uke, ringa skolor.

Förbereda turné i höst å nästa vår me rasmus - ett stort arbete - att samordna alla fylken och det alla vill - plus i sitt eget selskap där jag spelar med i. Mycket logistik och bollande av veckor fram å tebax med inblandade fylken och medspelare.

Dagens låt: Swingfly - Me and my drum (skön)

Avslutning i Frölunda

Sådär, satellitfestivalen är över, vi avslutade idag med två föreställningar på frölunda kulturhus, precis där jag bor. Kunde gå till jobbet vilket var en rätt skön känsla.

Å skön känsla kan man verkligen säga att det var på de två föreställningarna idag!
Den första gick fint, mamma å pappa var där och Louise. Sex st. rullstolar på plats med utvecklingsstörda ungdomar, de var engagerade och lät mycket vilket ju oftast är ett tecken på att de gillar det - samtidigt höll det här på att bli lite för högljutt, nån i publiken började störa sig på det men det blev lugnare efterhand.
Den andre gick... tja... ännu bättre! Det var en kalasstämning i publiken, otroligt mycket skratt från vuxna och barn, skön känsla helt enkelt och finfina kommentarer efteråt. Faster Marianne och Sven-Olof var där, likaså min goda vän Lars med sin tjej.

Alla man känner som kommer å ser på - återigen - det värmer oerhört och betyder mycket för mig. Tacksam.

Lyckokänsla å spela idag, det var sån GO stämning. Och jag slås ff av den koncentrationen och tystnaden som blir mot slutet när det blir spännande. Vi har lyckats där. Verkligen. Ja med hela föreställningen.
Hela producentbyrån var där med Anna, Malin, Dag, m.fl. Tack till dom och all publik under veckan och till mina medspelare Bo å Pia.

Igår i mölnlycke blev mästerkatten filmad å sen blev jag intervjuad för web-tv... lite nervöst men kul oxo. Får se hur det blir när det är klart.
Vi har fått väldans mycket fin å bra kritik och flera uppköpare av barnteater har visat intresse så det kan kanske bli av mer turné i GBG med omnejd - kanske redan till sommaren!

Dagens låt: Ozzy Osbourne - Mama, i´m coming home.

PUSTERVIK!

Två fantastiskt fina å kula föreställningar på Pustervik idag me katten! Mycket publik, ca 130 på varje, en del vänner var där vilket alltid värmer. Robert, Karin och Linda - tack! Otroligt go känsla i publiken och glada skratt ackompanjerade oss genom föreställningarna. Pustervik är en härlig scen och det kändes gött! Fina kommentarer från de vuxna och de lite mindre vuxna efteråt.
Igår förresten var det publik som sa att det var den bästa barnteatern de sett. :-)

Nu ska jag iväg på masthuggsteaterns föreställning Tolvskillingsoperan av Brecht.

Våren är på G!

Dagens låt: The Hives - Walk Idiot Walk

127 timmar

är 5 dagar och 7 timmar... och oxo namnet på den biofilm jag å bosse såg ikväll, en stark 3a i betyg. En sann historia om en man som klämdes fast under en sten med sin arm och spenderade den tiden innan han kom loss på ett ganska fruktansvärt sätt, han skar av sig sin arm... bra huvudroll: James Franco.

Östra igår gick fint, 14 i publiken. Mysigt.

Idag tre föreställningar på kulturhuset kåken nära redbergsplatsen, gamla fängelset härlanda - väldigt fint hus, liten scen som passade oss där. Mycket fina föreställningar.
Min bror Erik var på den andra - kul! Sista familjemedlemen kvar att se den! Han gillade det.
Simon från gbgimpro kom på sista och tyckte vi var sjukt tajta, jo efter 400 ggr så... ;-)

Imorrn PUSTERVIK - två förest som e utsålda! = 190 på varje!!!
Imorrn startar oxo det officiella programmet för satellit.

Dagens låt: Bill Withers - Lovely Day (ur 127 timmar)

The Ringer å Tjörn

Första bilden från Ringaren i Notre-Dame. Mitt å Bosses nya projekt. Under repetition ff.
Idag spelade vi två föreställningar av katten på tjörn, akvarellmuséet. GBGturnén är igång! Gick otroligt fint. Små barn, ner till 4 år å vi tog det väldigt lugnt å la ner tempo och blev lite tydligare i tex rapphönsrappen för att de ska hänga med. Samtidigt får man inte bli för långsam för att förlora publiken å nerven så det är en fin balansgång.
Nu är jag nyklippt, kort å färgat hår - kopparrött igen. ;-)
En öl å persisk mat ute me pia å bosse.
Imorrn min gamla arbetsplats - östra sjukhuset.

Dagens låt: Bruno Mars - Just the way you are. Spelades hos frisören. Jasmina - hon som klippte mig gillade den å jag håller med - en rätt skön låt.

Satellit festival

Imorrn är det dags - satellit festival - ny dansfestival för barn och unga startar i göteborg å vi ska ut till tjörn å akvarellmuséet å spela två föreställningar av mästerkatten på morgonen. Blir spännande.
Idag har jag vart ute å sprungit, rätt fint väder.
Sett Vintage point nu - film ur 8 olika perspektiv som var rätt bra, gillar kluriga filmer där allt inte är självklart från början fast här räkna jag ut rätt tidigt vem som var bad guy...
Dagens låt: Håkan Hellström - Långa vägar.
Sprang till Håkans näst senaste skiva - det går så mycket enklare å springa med go musik i öronen!

The King´s Speech

Ikväll var jag på bio själv å såg en fantastisk film - The King´s Speech. Geoffrey Rush speciellt och även Colin Firth är så bra , så bra, en njutning att se. Blev berörd och fick några tårar i ögonen mot slutet. En vacker film och rasande grymt bra agerat så man vill se om den igen. Och egentligen handlar den ju om något väldigt litet, enkelt, men det blir enastående.
Det enkla - återigen, det enkla som fungerar, som blir briljant.
Geoffrey rush har gått lecoq precis som jag i Paris och jag såg han även på broadway i huvudrollen i ionescos exit the king - han var suverän där. Utklassade alla. Fick mig en pratstund med han efteråt ute på gatan. Det var stort.

Dagens låt: UB40 - Can´t help falling in love

Mail och bad

Idag jobbade jag på fm med mail till norge, mycket kontrakt och bestämmande av datum för rasmusturné nästa skolår - 2011/2012. Mycket tid framför datorn.
Skönt därför igår att springa 38 min. Å idag åkte jag till valhallabadet i gbg å simmade 500 meter och bastade å sen min favorit - BUBBELPOOL! Det är så skönt för kroppen, försöker söka upp strålarna å få dom på ömma ställen på tex ryggen eller armbågen, när jag blir rik och oberömd (som jag brukar säga) så ska jag ha en bubbelpool hemma där jag bor. Så det så.
Nu softar jag hemma framför slutspelshockeyn efter att ha pratat med Paris - min vän Thomas Degas och hans döttrar Louise och Swann. Jag är gudfar för Swann, fint å höra dom säga hej! Eller salut.

Imorrn blir det återigen att ringa å mailas med norge - det ser ut att bli mycket - väldigt mycket jobb i norge i höst... och i vår!

Dagens låt: Lady Gaga - Poker face.

Gbg-Luleå-Boden-Gbg på två dar

Sådär, hemma i Gbg igen efter miniturné i norrland, spelade katten i lule 2 ggr å en föreställning i boden. Gick mycket mycket bra. Är glad å stolt. Stolt för jag å bosse hade inte spelat den på 10 månader å pia inte på ett å ett halvt år (!) å vi gjorde ändå ett mycket gott arbete. Föreställningen sitter ff mycket bra under huden. Visst var man lite småpirrig eftersom man ej spelat den på väldigt länge men när vi kom igång så märkte man ju att kroppen känner igen föreställningen.
En intressant sak som hände var att nån liten detalj som man inte kom ihåg på repet innan föll på plats å satt när man spelade själva föreställningen för publiken. Det skedde ju då verkligen i nuet å blev på sätt å vis då mer på riktigt... liksom.
Sen må jag säga att det var riktigt kul att spela katten igen. I stunder har jag vart trött på den efter att ha spelat den så mycket men nu efter lite vila så var det riktigt sköj å leka med den igen. Å publiken var med å på. Mycket publik - 160, 180 å 200 på de tre!

Nu blir det kontorsjobbing i några dar, förhoppningsvis träna oxo, nästa vecka ska vi spela katten hela veckan i GBG - det ska bli kul!

Rasmus säljer just nu gaaaalet bra, helt sjukt, Vestfold vill ha 2 månader!!! Fantastiskt.

Dagen har precis startat men dagens låt får bli en jag bara läste om imorse i tidningen: REM - At my most beautiful. Väldigt fin.

Mästerkatten i Luleå!

Andra provföreställningen av Ringaren gick väldigt fint. Fick bra kritik av Gunn från sandefjord om bl.a. dockan som vi ska bättra på lite. Har lämnat in ansökan om att få vara med på markedet i maj, vi får svar i april...

Nu är vi vips i Luleå!
MÄSTERKATTEN - föreställningen jag och Bosse och hasse gjorde med torgunn för 6 år sen (!) lever ff. Denna katt har mer än sju, nio eller 33 liv...
Imorrn spelar vi 2 förest här i lule å på tisdag en i Boden. Känns lite konstigt, absurdt men väldigt kul samtidigt, har inte spelat den sen juni förra året! Vi (jag, bo och PIA) gick igenom den här på hotellet nyss å det gick över förväntan bra, blir spännande imorrn.
Står å bloggar i hotellreceptionen, väldigt trött efter lång dag med flyg och rep å ska lägga mig tidigt nu.

Radion spelar Love the way you lie som får bli dagens låt

Ringaren för 50 st 7e klassare

Så var det dags! Idag spelade vi Ringaren för första gången offentligt, för ca 50 st 7e klass-elever och några lärare. En provföreställning utan ljus och vi själva som skötte ljudet. Det gick bra och okej, tappa dom lite mitt i men vi fick dom tillbaka å de hängde med rätt bra. Tror de hängde med i historien rätt så bra. Vi fick fin kritik från en elev att vi sjöng fint. :-)
Imorrn kommer en klass 10e klassare - norges motsvarighet till 9e klass i sverige. Och Gunn och Solveig från vestfold fylke och markedet for scenekunst kommer oxo - får vi se vad de säger. Plus lite vänner som torgunn och henriette. Blir spännande.
Åkte lite längdskidor nu på em och nu blire kontorsjobbing. Imorrn provföreställning kl 13 och kl 19 går bussen hem till sverige!

Dagens låt: Hugh Grant och Drew Barrymore - Way back into love (från filmen music & lyrics)

RSS 2.0