Hemfärd Möre - Oslo

Nu har vi spelat 4 förest på samma skola i ulsteinvik på två dar. Gått fint både igår å idag. Lärare å elever imponerade. Prata me en lärare som inte fatta hur jag kunde komma ihåg att vända kepsen hela tiden. Å en kille i 7e klass som jg mötte efter å tog i hand å tackade. Tillfällen som dröjer sig kvar.
Bloggar just nu från vår turnébil - Opel vivaro - med min iPhone. 9 Tim i bil. Bo kör som vanligt, jag bredvid. Vi har åkt genom alla årstider - regn, snö, sol å snö igen... Framme i Oslo ca 22.40. Nu väntar en dryg veckas påsklov. Skönt.
Dagens låt: tt travellers - riding my horses

Ravioli con carne

Kommer precis hem nu fra Den gamle naboen - restaurant med italiensk touch. Åt maträtten med namnet i rubriken - mycket gott. Å ett glas rött vin till det.
Innan det kontorjobb i några timmar med massa telefonsamtal å mailande.
Innan det två föreställningar på en skola. Gick jättebra. Fin stämning. Elever som vi prata med efter - de stod kvar å härmade mig från scenen. Gjorde samma ljud och spelade upp. Och efter den första gick massa förstaklassingar upp på mattan å sprang på stället som jag gör i förest. Bättre kritik kan man inte få!!!
Dagens låt: TT Travellers - Friday on my mind

Eko från Örsta

Väldigt fin måndag! En av de absolut bästa - kanske den bästaste - måndagsspelningarna nånsin. Måndagar kan vara lite sega ibland, komma igång efter helgen, lite ringrostighet MEN idag gick det kanonbra, två st på två olika skolor. Både gick kalas. Fina elever och lärare.

På den första pratade jag kort me en kvinnlig lärare efteråt som berättade att hennes dotter som går i 7e klass (!!!) (då är man 12-13 år) såg föreställningen i Örsta i februari för över en månad sen och hon pratar ff om den hemma! Och hon spelar med en gubbkeps som hon vänder fram å tebax - precis som jag! Otroligt kul att höra, man har gjort intryck.
Löpning idag 5 km. Spiste lamm på hotellet, mandelpotatispurén var godast.
Dagens låt: The Archies - Sugar, Sugar. Glad gammal skön låt.

löpning, glömde gubbkeps och en gråtande lärare

I förra veckan sprang jag 5 km en e.m. med bra snittfart per km... kände mig nöjd. Göteborgsvarvet 12 maj hägrar!
I torsdags hände det som aldrig hänt i Rasmusföreställningen, efter ca 212 st föreställningar så glömmer jag gubbkepsen på hotellrummet...!!! När föreställningen ska börja spelar bosse gitarr, lugnt plinkande... jag ska gå på mattan men ser då till min förskräckelse att nåt inte är som det brukar... gubbkepsen är inte på plats...! Letar snabbt bakom skynket men förstår egentligen direkt var den är... på hotellrummet! Vi avbryter och bosse kastar sig i bilen å hämtar den på mitt rum - den hade ramlat ner mellan sängarna å jag hade missat den helt. Som tur var låg hotellet bara 3 min från skolan så vi blev inte så försenade, ca en kvart bara, jag höll låda så länge å frågade om fler astridhistorier barnen kände till, om rasmus å vilka karaktärer barna kände till men gudarna ska veta att det kändes som långa minuter... tillslut kom bosse me kepsen (det var en skön stund) å vi kom igång å det gick jättefint.
I fredags hade vi två otroligt fina föreställningar på två olika skolor. Efter den första kom en lärare upp å skulle tacka men hon fick inte fram några ord nästan, hon grät, hon var så berörd av föreställningen att hon knappt fick fram några ord... så fint och jag blev själv berörd av det, gav henne en liten kram. Det var flera andra lärare som oxo hade gråtit... väldigt fint och vackert att man kan ge så mycket och att det man gör kan beröra så. Det är jag glad för.
Den andra gick kanonbra oxo å det var en otroligt bra fredags-veckoavslutning.
Det verkar som de äldre - vuxna - blir mycket berörda, barnen skrattar mer (vuxna oxo) men kanske inte tar till sig allt allvarligt som en vuxen gör eller kan relatera mer till - kanske. Hur som helst är reaktionerna vackra.
Helg i oslo med trevligt häng med michael, anne-kristine och bursdag för gunnar. Hyggelig.
Nu på väg t ålesund igen för sista 4 dagarna innan påsklov.
Dagens låt: The Killers - When you were young

Hareid

Två föreställningar idag på vatne skule. Lite dålig blendning medförde litt dålig koncentration hos några elever men det gick bra ändå tyckte jag å bo. Vi spelade på så gott vi kunde.
Sen färja till hareid där vi nu ska bo i två nätter till fredag. En god pölse vid färjekajen blev det på e.m. Nu dusch och tvätt av kläder i handfatet - en klassisk procedur varje e.m. på hotellrummet...
Dagens låt: TT Travellers - Rain Blues

Från Ålesund till Brattvåg och vidare...

Efter en månads uppehåll i bloggosfären är jag tillbaka - mest för min ömma moders skull. Vi har börjat turnera igen, förra veckan i Ålesund (Ååålebyen) gick kanonbra verkligen, otroligt fina föreställningar och fin kritik från elever å lärare. Många skolor har oxo skrivit om föreställningen på sina hemsidor. Denna vecka är jag, Bo och Rasmus i Brattvåg och imorrn drar vi till Hareid, två olika hotell denna uka. Lite segare just nu men bättre idag. Sprang 5 km igår. Idag slog jag Bosse i bowling, 167 poäng på en serie, inte illa, bra jobbat!
Dagens låt: TT Travellers - Tour Train Blues (se facebook...)

RSS 2.0