Hemresa, IPhone å ByLarm

Och i fredags sista två i Möre för denna gången, vi har nog spelat för alla barn i volda/örsta/vanylven nu. Gick jättebra å fint sista två. Kanonnnöjd med sista på hovden skule nära flygplatsen.
Sen väntade 10 timmar i turnébussen hem till mitt nya hjem - OSLO. Vi hade kul me tiril, skrattade å skämtade å lyssnade på black ice med ac/dc.
På lördag By:Larm på stan - musikfestival i oslo med massa nya okända band å lite kända oxo. Såg Ida Maria, Emma eye jedi och svenska björnstammen - de var bäst. Söndag fika och idag måndag har jag vilat lite men oxo jobbat med mail, fakturor och papper.
IPhone - världen har öppnat sig för mig, har ju ny telefon å det är mycket nytt med den att lära sig, osv... ganska kul!
Dagens låt: Den svenska björnstammen - Vart jag mig i världen vänder. (står jag där med tomma händer, väntar på att någon ska rädda mig...)

Othello med mersmak

Två fina föreställningar idag på ännu en skola vi vart på tidigare. På den förste höll barnen på att krypa upp på mattan, ett gott tecken även om de satt lite väl mycket runt om. Vi spelar i en liten lokal bra för 100 st men när det blir 130 så... och imorrn kommer det ännu fler... hmm hoppas det blir bra. Den andra tyckte Bosse jag spelade en av de bästa hittills! Icke illa! Gick bra oxo, kanske forcerade lite lite men mest sånt jag själv känner. Efter den första var en av lärarna alldeles till sig, i eld å lågor å bjöd in dramaläraren från högskolan till den andra förest.!!! Hon kom oxo å såg på å gillade det. Ville vi skulle komma å undervisa nån gång!
Efteråt othello på rokken - fik. Slog Bosse IGEN! Vi har spelat 3 ggr nu på 3 år på det fiket å undertecknad har gått av me vinst varje gång! Skön seger! På kvällen bowling... där bosse vann andra serien (första lika)...
Tiril spelade air-hockey mot oss å fick världens skrattanfall... finns inget bättre än ett barn som skrattar, så underbart!!!
Kalasgod pasta med fisk å räkor å vitvinssås! Mmmmm! Rosa Bella i Örsta rekommenderas!
Nu på kvällen har jag fått igång min iphone!!! Hurra...!
Dagens låt: Hakuna Matata

Längdskidåkning

Två väldigt fina föreställningar idag på bratteberg skule. Där vi oxo vart för 3 år sen. Jättetack till rektor å inspektör för fint bemötande! Väldigt fina reaktioner å varm go stämning. Härligt. Kändes kul att spela, inspirerande tyckte både jag å bosse.
På kvällen åkte jag längdskidor, ca en mil. Bosse å tiril prövade på slalom. Underbara spår, minus 1 å perfekt förhållande. Sen prövade jag på å åka i slalombacken med längdskidor... vurpade rejält... tappade glasögonen å slog mig men det gick bra med både ögon, glas å kropp. Slutade sen.
En skön dag.
Dagens låt: Sator - National Guard

Hyggelig rektor å badings

Igår inträffade en knasig grej på velle skule. Mitt under föreställningen så kommer hissen! Vi spelade i en öppen sal som hade en hiss å den öppnades - vet ej om nån kom ut dock...
Gick fint idag. Väldigt stilla på den första... otroligt stilla.
Den andra på en annan skola gick kalasfint, jättefint bemötande från rektorn Lars - TAKK!!!
På kvällen badade vi igen i fossnavåg me tiril, hon åkte vattenrutschbanan ca 40 ggr... jag ca 10 ggr... låg en tur i ångbastun - otroligt skönt.
Lite kontorsjobb på kvällen.
Dagens låt: Sator - I´ll wait

Där vi repade rasmus

Måndag på Velle skule. Där spelade vi katten för tre år sen och där lånade vi då på kvällen lokalen för att repa... rasmus! Tadaaa! Så där tog föreställningen sina första steg ihop med mig å bosse. Så det var verkligen lite speciellt att vara där, kände igen mig mycket, t.o.m. en lärare.
Föreställningarna gick väldigt fint även om vi stördes lite av elever å lärare som kom å gick ut å in då vi var i ett öppet rum med utgång ut i friska luften - inte helt lyckat. MEN - det gick fint och otroligt god stämning å bra reaktioner från publiken. Nöjd.
På kvällen bowling med tiril å bosse i örsta, bosse vann två serier, jag den tredje å sista!
Var väldigt trött å tagen efter föreställningarna idag, lite ont i magen, må vila lite.
Dagens låt: Guns n roses - Don´t Cry

Helg i Oslo och nu tillbaka i Volda

Sådär. Tillbaka i Volda, flyget landande för 3 timmar sen och här sitter jag på hotellet igen. Nytt rum. Samma rum som Pia hade för 3 år sen när vi var här!!! Mitt emot mitt "gamla" då...!
Helg i Oslo som var fin. Lugn, skön, intensiv och vacker. Yeeesh!
Tiril - Bosses 5åriga dotter är med oss denna veckan. Blir kul. Hon var på kalashumör ikväll! :-)
Dagens låt: Ane Brun och Sivert Höyem - Lift me. Så vackert.

Från flygbussen

Bloggar från flygbussen i dessa moderna tider! Gick fint idag fredag på mork å folkestad, skolor som vi oxo varit på förrut. Lite dålig blendning - mörkläggning i folkestad dock men det gick ok. En kille var så imponerad, kul! På mork gick det oxo bra även om det var så stilla så stilla... så man undrade om de hängde med, men men det gjorde de.
Flyg hem till oslo sen, gick bra. Å nu sitter jag som sagt på flygbussen på väg hem till lgh i oslo. Går direkt till stoppet rosenhoff där jag bor - skönt.
Anders för kultur i troms ringde idag, vi har haft kontakt förrut och de vill nu ha rasmus på turné tre veckor nästa vår, kanske blir det svalbard igen! Vi hoppas! Vi fick själv bestämma när vi ville ha turnén och det ser ut att bli maj/juni 2013!
Dagens låt: Shrek the musical - Story of my life. Oskars favvolåt under veckan som gått! Har spelats... åtskilliga ggr...! Så fort den var slut tryckte han om den till början.. igen... och igen! Tillslut stängde Bosse av...! :-) Men den är bra!!!

Badland, bowling och återbesök

Igår filmades föreställningen på vikemarka skule av ROAR - kanoninspektör på skolan med en härlig energi å humor! Tack för all hjälp! Läs om föreställningen å se filmklipp på: http://vikemarka.wordpress.com/2012/02/08/rasmus-pa-loffen/
På kvällen var vi till badeland i fossnavåg å badade, åkte vannsklie (vattenrutschbana för mina svenska vänner med norskproblem...) å simmade längst under vatten. Tävling alltid tävling...!
Igår liksom idag var vi på skolor som vi vart på förrut, idag på em på en skola som ligger jättevackert vid vatten å fjäll! Ett litet paradis! Å folk kommer ihåg oss från Mästerkatten för 3 år sen - ganska häftigt! Tack Marthe för paj! - som hon bakat åt oss själv!
Gått jättebra, fått fin kritik å föreställningen funkar även här i Möre og romsdal - skönt. Å kul!
På em idag spelade vi bowling igen, 3 serier, vann 2 av dom!
Lax till kvällsmat å lite godis. Torsdag är ju som fredag på turné.
Dagens låt: Från Shrek The Musical - I think i got you beat

Slalom!

Idag var det flytt. Först träffade vi på rektorn för den andre skolan idag på färjan imorse. Lite kul. Tidigt imorse, jag å Oskar var trötta.
Båda föreställningarna gick bra, väldigt fint. Tack till Egil - vaktis på första skolan som satt upp stor platspåsevägg för att mörka ned gymsalen. Den andre skolan var helt ny - 6 uker gammal å vi var de första som spelade i deras nya amfisal. Lite annorlunda - fick rikta blicken högt upp eftersom de satt brant.
På kvällen nu har vi åkt kvällsåkning i Volda, jättefint, säkert 5 år sen jag åkte slalom. Kul! Hoppade en del, en krasch där vänsterskidan löste ut...
Oxfilébiff på hotellet sen å nu... nu är jag trööööööött... sova sova säng säng säng.
Dagens låt: Oasis - The Masterplan

10 timmar bil och PIZZERIAN I ÖRSTA!!!

Sådär. Igår åkte vi 10 timmar bil fra OSLO till VOLDA! I vackra Möre og Romsdal! Med fjäll, vit-täckta vackra fjäll. Resan gick bra, vi lekte 20 frågor - gissa person och berätta massa roliga historier och lyssna på musik. Jag, Bosse och hans son Oskar.
Och så var vi framme vid Volda Turisthotell.
Idag måndag och de första två föreställningarna i Möre av Rasmus!!! Gått bra. Lite måndagskänsla på första men gick bra å andra gick jättebra, lite äldre elever å det passade mig bra, körde på lite tuffare å hade go improfeeling på några ställen. Gott. Nöjd. Flera lärare och några elever som prata kort med mig efteråt som gillade det. Kul!
På kvällen åkte vi å spela bowling i Örsta och efter det var vi på PIZZERIAN Bella Napoli i Örsta (bilden ovan)! Det är lite speciellt för för tre år sen - 2009... satt jag å Bosse på den samma pizzerian å pratade... vi snackade om rasmus och vi sa att: tänk om vi får turné åsså sitter vi här 2012... å NU GJORDE VI DET IKVÄLL!!! Sånt man tullar - skämtar om - men det blev verklighet...! Häftigt. Vi satt dock inte på samma stolar å bord men men... det var en kul, skum, som sagt häftig känsla.
Nu sova, imorrn upp tidigt å ta färja 6.25...
Dagens låt: The Bangles - Manic Monday

Bowling i Örsta!

Jag och Oskar efter en hård kul bowlingmatch! Han bakom kameran vann...

Holmenkollen i dagarna två

Igår var jag till holmenkollen skidstadion, åkte ca 1,2 mil med stopp i en stuga långt ute i skogen, åkte bland världscupsdeltagare i skidskytte, lite coolt. En rejäl tur i solen. Skönt.
Rejält trött på kvällen, skönt trött.
Och idag var jag där igen! Men idag som publik till skidskyttet - världscupen! Två tyskar vann i både herr å damklassen. Fullt me folk men inte så mycket som jag trodde. Vädret å minusgraderna skrämde nog bort folk. Minus ca 17... brrr... klädde på mig massor men frös ändå om tår, fingrar å näsa... sprang å rörde mig, kul å se å folk från hela världen där, mycket ryssar! Kula norrmän å norskor å lite svenskar. Kul men kallt...
Stod på VM-haugen som förr i tiden kallades Gratis-haugen just för att det var gratis - folk tog sig dit - men nu kostade det 200 norska, det var fullt på finaste platserna inne på stadion där det kösta 450... skön stämning ute i skogen, sprang till lite olika ställen, en backe som man såg bra i och sen huvudstället som man såg in i hela stadion på och när de åkte ur den.
Efteråt tog jag en öl å en tomatsuppe med Gunnar som jag spelat mästerkatten med. Trevligt, blir kanske fest senare ikväll me han hemma hos nån.
Dagens låt: Tom Jones - Delilah. Sjöngs av alla i publiken under skidskytteuppvärmningen.

Rådhuset och fika med Gille!

På stan idag tog jag ett spontanbesök i rådhuset, en mäktig byggnad med ett mäktigt stort rum där oslo å norge har representationer, bl.a. från nobels fredsprisutdelningen.

Sen träffade jag Jan-Egil Engnes - GILLE! Som jag spelat å turnerat så mycket med. Mitt norgeäventyr började med honom och mästerkatten som vi säkert har spelat ca 250 ggr ihop! Både i sverige å i norge. Det var väldigt hyggelig å treffe han - på norsk! Väldigt kul, gille är en snäll å fin man å fint å snakke med han om allt muligt. Livet, teater (fick tips om en grupp till att höra av sig till - teater joker), mycket tull å annat.
Hoppas vi ses snart igen!
Stilla kväll hemma sen med popcorn, Kent å lägenhetsköpsprat. Han tycker jag borde köpa en lgh, han har nog rätt... hmm... ja.
Dagens låt: Foo Fighters - Wheels

Jag har släppt lös ett monster...

...ja... det är så det känns ibland faktiskt me rasmus, mitt i allt med otroligt härliga bokningar å alla vill bara ha ha ha föreställningen (nytt mail om bokning igår!!!) - vilket är sjukt kul!!! - så... hinner jag ju faktiskt inte göra så mycket annat. Idag blev jag erbjuden ett nytt jobb(!!!) som lät askalaskul! Men... jag turnerar så mycket i vår att jag må säga nej. Så är det bara.
Så... ibland funderar jag. Nu ska jag ju göra en ny grej till hösten - men iaf... detta var en grej i oslo, en teaterföreställning i film noir-stil med michael från i sitt eget selskap som tänkte på mig - otroligt fint. Men men det går ikke.....
Plus att man hör om ev. andra samarbeten framöver som kanske kanske kan bli av eller att man blir tillfrågad, har hört lite sådär, fått hintningar från nån ibland men då tänker jag direkt: Fan jag kan nog inte för jag är ute med rasmus - även om jag skulle vilja...! Det ÄR ilandsproblem... men ändå... gäller ju å etablera sig i oscchhhlooo oxo...!
En lugn dag idag annars. Blev aldrig konsert på mono igår, var hos en väninna å vi spelade spel å glömde tiden så vi hoppade det å spelade mer spel istället. Jag vann såklart! :-)
Ringde en skola i möre og romsdal som var kvar, tog en tur på stan, nu sova.
Dagens låt: Foo Fighters - Arlandria. Kan INTE sluta sjunga på den! Omöjligt.

RSS 2.0