Hjort är gjort och ikväll blev det ett vilt svin. Men det är inget att smussla med...!Igår hjort och ikväll kjempegod förrätt i form av blåskjell (musslor) i vitvinsås spetsad med bl.a. chili. Megagött var det! Sen huvudrätt - vildsvin. Den var oxo god även om hjorten igår slog den. Men godast var musslorna helt klart! Allt inmundigades på Becks Brasserie på Fritzöe Brygga här i Larvik. Fin restaurang med god mat. Blev inbjuden av bordsgrannarna från larvik kommune mot slutet av måltiden. De var kjempehyggeliga som bjöd in en ensam okänd svensk luffare till sitt bord! Vi avslutade kvällen med trevligt prat och en mycket god irish coffee! TACK för hyggelig samkväm!

Idag var jag mycket mycket nöjd med de båda spelningarna på två olika skolor. Bland de bästa vi gjort på denna turnén. Båda funkade superbra. Den andra var det otroligt fin stämning på, glad å nöjd efteråt - det är SÅ jag vill spela rasmus och att den ska upplevas! Kanon å kalas!

Igår fick jag ett överraskande trevligt samtal så åkte på ett litet möte i Tönsberg idag på e.m. Mer om detta eventuellt senare i höst... ;-)

Dagens låt: Scatman John - Scatman (Ski Ba Bop Ba Dop Bop) (lite otippat kanske men men man vet aldrig vad för låt man plötsligt börjar nynna på när man riggar upp kl 8 en morgon i en gymsal i Norge... det tillhör livets vidunderliga mysterier...)

Jordet Skole i LarvikBilden ovan är från Jordet Skole i Larvik. Gymsalen. Efter de två föreställningarna. Såhär ser Rasmus-scenen ut. Till vänster utanför bild sitter Bosse och spelar... när han inte tar det här fotot under nedriggningen.

Gick fantastiskt bra idag, två mycket fina föreställningar med koncentration, stillhet, skratt och en fin lyssning i rummet. Är mycket nöjd! Fina kommentarer från elever och lärare efteråt!
Vi var faktiskt på denna skola för 3-4 år sen med mästerkatten så vi återser nu elever som då gick i 1-4 klass! Idag går de i 5-7 klass. Lite coolt faktiskt. Många skolor nu i Vestfold har vi besökt förrut med katten!

Tog några cash efter med cash-nestor Bosse. Hittade båda två före han! Sen drog han hem å nu sitter jag och bloggar efter lite vm-tittande. Ska kanske ut å promenara lite å sen blir det middag nånstans.

Idag fint väder i Larvik.

Dagens låt: Nine Inch Nails - Hurt (som en 10årig liten gutt spelade för mig och bosse å en klasskompis efter föreställningen, han kommer bli nåt stort, grymt duktig!)

Go vaktis!

Alltid härligt å bli fint bemött å det blev vi idag av vaktmästaren Hans-Villy på Lardal barneskole. En skön snäll schysst å go vaktis helt enkelt!
Bara en föreställning och dagen kändes kort, som att den knappt hunnit börja innan den tog slut tyckte både jag och Bosse.

Började ringa skolor i Aust-Agder denna morgon också.

Nu lite bokläsning innan jag släcker. Tidig morgon imorrn, upp kl 6. Läsning: Håkan Nesser - En Helt Annan Historia. Spännande början!

Dagens låt: Sheryl Crow - Everday Is A Winding Road

Antiklimax

Bolt bolt bolt. Nej nej nej.
Snacka om antiklimax.
Stackars oss framför tvn. Stackars alla på stadion som köpt dyra biljetter. Ja... och stackars karln själv.
Dagens i-lands-problem.
Men ändå.

Pastalunch på Pakkhuset. Sov en timme.
Mamma ringde och jag blev väldigt glad. Kul att prata med henne och Pappa en stund.
Löpning några kilometer. Smådåligkul film på tvn på kvällen: Scary Movie 3. Skrev ett jobbmail till Aust-Agder fylke.

Imorrn börjar en ny arbetsvecka. Larviks skolor ska intas och få besök av två luffare...

Fasen va 200 meter kommer gå undan. Revansch anyone?!

Dagens låt: Coldplay - Clocks

Hodejegerne

Lördag i Larvik.
VM i friidrott på TV.
Spöregn.
Spöregn.
Mer regn.

Sen uppehåll och promenad till Larviks kyrka som byggdes 1677. Promenad på bryggan längs vattnet till Becks där det blev en god krämig fiskesuppe.

Sen förbi kinon - bion. Tänkte se nya Planet of the Apes men filmsalen hade tekniska problem så hon i kassan bjöd (!!!) mig och två till som stod där på nya norska actionthrillern HODEJEGERNE efter Jo Nesbös bok. Aksel Hennie i huvudrollen. Fick se den gratis alltså! Schysst! Den var bra, välgjord och bra skådisar men kanske lite väl häftiga vändningar och otroliga händelseförlopp.

Dagens låt: Manic Street Preachers - A Design For Life.

Speciella förutsättningar

Idag lirade vi två föreställningar på Andebu ungdomsskole, en för 9e klass och en för 8e klass.
Kontraster.
Igår föreställningar för di små 5-åringarna (!) - de har bara gått en vecka i skolan... och nu lite äldre elever... men 8e klassarna - också dom nya på sin ungdomsskole...
Det blev lite speciellt på många sätt. Gymsalen vi skulle spelat i var fylld av damm från renoveringen av simhallen (!) så vi spelade i ett litet auditorium med liten spelyta.
Vi skippade bakriggen med det svarta tyget som annars fint ramar in scenen och föreställningen - men vi fick helt enkelt inte plats med den.
Mattan rullades ut och Bo fick plats på sidan... men två ljus blev för mycket och tog för stor plats så vi riggade upp ett ljuspar och det räckte bra till stället.

Det... var lite speciellt att spela för den här åldern. Har gjort det förrut och det har gått jättebra. Det gick bra idag med men lite mer oroligt var det från vissa.
Men man får tänka att man koncentrerar sig och spelar för de 90-95 % som sitter där och fint följer med, lyssnar, skrattar, hummar sig med i spelet - OCH GENOM JUST DET försöka nå fram till de övriga få procenten som inte riktigt lyckas koncentrera sig eller som man ej riktigt når fram till. Det gick lite upp å ner med både min koncentration och publikens men överlag gick det bra! Och ibland kunde man ta på stillheten vilket är häftigt.
Fina ord efteråt från lärare och fylkeskommunfolk!

Nu spenderar jag helgen i LARVIK där jag bott förrut på hotell Grand Farris. Bo drar hem i helgen. Ett helt okej hotell, fått allergirum vilket både jag och Bo gillar, med trägolv istället för heltäckningsmatta. I början när jag turnerade tyckte jag det var häftigt och skönt med det men inte nu längre, fastnar mycket skit i en matta och man kan börja nysa, m.m. Detta känns mycket renare och fräschare. Utsikt över sjön.
Tagit en lång dusch å tvättat lite scenkostymer. Regnar just nu. Ska väl ut och ta mig en matbit senare.
Inatt börjar friidrottsVM!

Dagens låt: AC/DC - HIGHWAY TO HELL (den kom så otroligt bra med otroligt skön tajming på radion, det får nog bli fredagslåten!)

TönsbergBilden här ovan är från Slottsfjellet med tillhörande Slottsborgen med fin utsikt över Tönsberg och vattnet. Vi tog en promenad hit och letade cash på e.m.

Två väldigt fina föreställningar på Hof skole idag, de första två i Vestfold där vi kommer turnera väldigt mycket, ca 8 veckor under hösten! Fina kulturvärdar som tog emot på Hof - hela 8 st! Vestfold är ofta väldigt bra organiserat och det känns kjempebra att turnera här! :-)

Fin middag på kvällen på hotellet där jag bjöd Bosse som ett slags kicka-igång-hösten-och-turnén-med-rasmus-middag! Han åt god köttbit och själv tog jag pilgrimsmusslor till förrätt och jättegod Marulk (fisk) till huvudrätt. Till detta TORSDAGSÖLEN!

Vi har oxo börjat med spel... oddset. Gick inge bra ikväll för mig. Jaja Otur i spel tur i... Rasmus...?!

Dagens låt: José Gonzalez - Cycling Trivialities

Cash-hunting!

Idag spelade vi en föreställning, den sista i Vest-Agder detta året. Gick fint och vi fick mycket bra kritik efteråt, kul!

Efteråt hade vi gott om tid att styra vår kosa till fylket Vestfold där vi nu har inkvarterat oss på Thon Hotel vid bryggan här i Tönsberg.

På vår resa till Tönsberg stannade vi lite här och där längs vägen för att leta cash! Inte pengar och inte Johnny... utan allt från stora plastburkar (sådana man har mat i) till små magneter med en rulle papper inuti som man skriver sitt namn och datum som bevis på att man funnit den. Som ett mordent skattletande kan man säga. Man får ibland också uppleva fin natur, utsiktsplatser, speciella ställen som fina gamla kyrkor och andra sevärdheter, m.m. Casharna finner man via koordinater via gps:en på (i dessa fall) Bosses mobil.
Bosse har blivit fullständigt uppslukad av detta fenomen och vill ta mer eller mindre alla cash... jag hänger mest på men tycker det är kul! Det är en go känsla av att man lyckats när man finner en cash!

Idag fick jag också ett skrattanfall så jag grät i bilen, tror jag aldrig skrattat så mycket, magen fick jobba... vi diskuterade nåt som vi brukar å det blev så invecklat å absurdt att vi båda skratta tills vi grät. Härligt.

Indisk mat på kvällen och nu är det sova som gäller. Två föreställningar väntar i Vestfold imorrn!

Dagens låt: Fläskkvartetten - Ögat sover nu

Spegelblankt vackert

Morgon.
Klockan är 07.20 när vi puttrar ut från parkeringen i vår hyrda bil.
Det känns lite rått, fuktigt.
Men solen slår fint mot berget där vi bor.
Det kommer att bli en fin dag tänker vi.
Dimman ligger tät över åkrarna.
Några kor.
Några får.
Pittoreskt (heter det väl?!).
Vackert.
Romantiskt vackert.
Vi åker genom dalarna.
Ser dimman där nere.
Det ser ut som rök.
Nån har satt ut 300 rökmaskiner för vår skull!
Vi åker förbi en sjö.
Jag ser inte sjön!
Det ser ut som två skogar som konstigt nog ligger mot varann.
Vattnet är så stilla så stilla.
Beskrivningen spegelblankt om en sjö har aldrig kunnat användas bättre.
"Vad jobbigt vi har det" - med ett leende.
Det är obeskrivligt vackert.

På e.m. löpning, bad, stretch, pizza i ugn och filmen Den tredje mannen.

Föreställningarna...? Åh ja... just det... dom gick kanonbra!

Dagens låt: Adele - Rolling in the deep

Turnéstart RASMUS hösten 2011.Så.
Då var vi igång.
Rasmus on tour kommer att ta oss över och igenom och kors och tvärs i hela halva Norge. Start idag 22 augusti 2011. Slutdatum 15 juni 2012...! Där emellan ska vi avklara ca 250 föreställningar av min enmansföreställning Rasmus på luffen. Undertecknad i alla scenroller och min käre vän och kollega Bosse i alla musikroller. Ja, ni ser ju här ovan på bilden hur himla glad han är över att äntligen få börja turnera! Det riktigt lyser om honom! Grattis Bo!
Det lustiga (eller ja, det är ju inte så att man skrattar ihjäl sig... men ändå...) är att vi startar och avslutar turnén i samma fylke: Vest-Agder. Vackra Vest-Agder som idag visat sig från sin bästa sida. Soligt, varmt och fint landskap. Norge är vackert. Det slår mig återigen. Nej, det gjorde inte ont...

Två föreställningar idag på två olika skolor. Gick väldigt bra på nypremiären imorse och även bra på e.m. i en väääldigt varm lokal där svetten yrde och sprutade om en på ungefär samma sätt som de hoppande laxar vi bevittnade på e.m. vid en fors. Lekande Lax i lummigt landskap (tack Bo). Vackert värre.

Nu är vi i EIKEN feriesenter där vi bor i en jättefin minilägenhet med flera rum och kök. Vi fick två olika men Bosses var så modern och fin så jag flyttade in till honom. Detta blir vårt basecamp i två dagar nu.

Kroppen gör lite ont och är trött idag. Rasmusovanan sitter i lite... ringrostig men tyckte det gick riktigt bra ändå. En lärare sa att det var det bästa de fått till sin skola. Nu blir det snart å fira första dan med en måndagsöl och lite käk. Det fanns visst lax här.
En lekande lax?!

Dagens låt: C.C.R - Have you ever seen the rain?

Aldrig långt bort.

Tillbaka i bloggvärlden efter ca tre månaders ledigt.

Nu väntar hösten. Städat lgh. Packat väskor och nu bär det av till Norge för Never-Ending-Tour med RASMUS. Start på Måndag 22/8 i Aust-Agder.

Ikväll farväl till Göteborg med konsert med Timo Räisänen och GBGs symfoniker å kör på Götaplatsen. Fantastiskt bra. Vackert. Magiskt. Han avslutade med Göteborgshyllningen, den enormt vackra akustiska gitarrballaden ALDRIG LÅNGT BORT. Förstärkt av symfoniorkestern. Magiskt vackert... regnet börjar blåsa och slå in på slutet och det är som om det är meningen, himlen gråter över att det är slut nu, sommaren, nu börjar nåt nytt, ett farväl, jag lämnar Göteborg å drar... det är meningen... vilket fint avslut hinner jag tänka.

Dagens låt: TIMO RÄISÄNEN - Aldrig Långt Bort.

RSS 2.0