Stor teater med små medel

Idag spelade vi i Linköping. Tog tåget igår dit. Bo flyg fr oslo å sen bil te samma stad.
Det kom 300 barn till folkets park! Vi spelade i en lada med plats för 2000 (!) där det var kallt när vi kom men de hade på två värmefläktar så det blev ok på scen iaf. Det gick bra även om det var lite måndagskänsla kanske, som ett rep ibland nästan. Publiken var mycket nöjd, flera barn som kom å sa de skrattat å ville jag skulle göra höken igen och väskan såklart, några killar ville öva på den!
Sixten - arrangören var otroligt nöjd. Han var på BOKA-dagen i sthlm i januari å sa direkt till sin kollega efter att han sett mig göra min rasmus-scen: "Du, om resten är skit så ska vi iaf ha det här, det här är bra på riktigt!" Fantastisk kul kommentar. Och vidare sa han också "Du gör stor teater med små medel". "Det är såhär det ska göras. Enkelt med en hatt och ändå stor teater". Otroligt fint att han dela med sig av det. Tacksam. Å kul å höra såklart! Han gillade det kan man säga.
 
Lunch i linköping å kollade in domkyrkan - tack bror erik för tipset! Tände ett ljus för di där hemma.
Spelade en frissbeegolf me bo på vägen.
Nu i Sävsjö i mörkaste småland, blev en frissbeegolf till här på gräset utanför hotellet med alla träd. Kul! Men bo lite för bra.
 
IMORRN SHOW KL 11.
 
Dagens låt: NOFX - The Brews. Nostalgi.

Snart semester...

...i tre dygn... Spelningarna har gått kanonfint, sundsvall för bl.a. 20 gymnasieelever som efteråt hade frågestund med mig, de gick estet och var nyfikna.
 
Sveg blev speciellt, spelade i en kall lokal å arrangören sa det skulle komma 150... nånstans gick kommunikationen med skolan fel för det kom 250...!!! I en lokal med 220 stolar... vi bar fram bord och folk satt överallt, ja t.o.m. stod och 25 min försenade drog vi igång, stackars förskola som fick sitta å vänta... MEN det gick kanonfint! Vi har en jäkla bra föreställning å jag å bosse lyckades fånga dom. Värt att vänta på sa en lärare efteråt!

Igår Säter hemma i dalom å DD var på plats.
 
Idag Nynäshamn kl 15 å imorrn åkersberga kl 10 då astrid lindgrens barnbarn kommer, som också jobbar på förlaget!
Sen lite minisemester i gbg...
 
Dagens låt: Guns n roses - civil war

Norrland går bra

Spelningen i Pite gick fint och likaså i Skellefte. Besök på Pite havsbad och badparadiset där, åkte toalettröret - mycket kul - spacebowl.
125 i pite å 400 (!!!) i skellefte... fick jobba för det. Men det gick mycket bra som sagt.
 
Nu i Sundsvall - stan jag tillbringat mycket tid i för 6 år sen... hälsade på hasse - gammal vän från gbg igår å nu ska vi ut å spela frissbeegolf!
 
Dagens låt: Europe - The Final Countdown

Norsjö och en av de finaste...

...föreställningarna jag spelat. Jo... det gick så jäkla bra, väldigt nöjd. Vi spelade utan myggor för ca 85 st i 5e och 6e klass. Oootrolig fin stämning, tyst där "det skulle vara tyst", skratt, hummanden, fint fint fint. Fina ungdomar och schyssta comments efteråt. En grabb trodde klickljudet jag gör för hökens skor gjordes av bosse...! Nä, det är jag som gör det, sa jag. Norrlänningar är goa. Säger inte mycket men man märker att de gillade det mycket! En äldre lärare på ca 60 år sa att det var hans älsklingshistoria från när han var liten å tyckte det var sååå bra!
 
Nu är vi i Piteå eller PITE som di säger här... ska vila lite nu å sen blire nog skellefteå - modo - hockeypremiär på sportpuben me galna (?!) pitebor/fans. Trött sen imorse, vakna kl 5 och vi hade ju tidig spelning idag i Norsjö = kl 9.
 
Dagens låt: Alice Cooper - Poison (bra låt, början är bäst)

Övik, Lycksele och god mat

Övik igår gick jättefint och likaså Lycksele idag, otroligt fina kommentarer efteråt, de vuxna och barnen gillar verkligen min version av rasmus, det är fint. Verkligen. Tjatigt å skriva kanske men får verkligen fin vacker kritik efter varje föreställning, det värmer. "Vilken prestation", "vilken talang", "va bra det var" osv osv... lyder några kommentarer. Igår var det en 10årig flicka som sa att det var det bästa hon sett! Å idag i lycksele berättade arrangören efter att en dam som alltid tillhör de hårdaste kritikerna å ofta klagar på att det inte är bra - hon sa att det var så bra å bara log å var entusiastisk.
 
God mat idag, lunch på INDO café i lycksele där vi åt för 4 år sen oxo! Indisk kyckling med salladsbuffé och nu på åmdalen spa åt vi kanongod ryggbiff me ugnpotatis å svampsås... till det ett glas rött.
Har oxo hinnit med lite joggning i vacker natur - sprang längs gränsen mellan lappland å västerbotten. Lite bubbelpool, pingismatch mot bo å en pilsner på rummet å ruzzlespelande mot samma bo.
 
Dagens låt: Kent - Petroleum

Robban, Hofors och Östersund!

Skriver från hotellsängen i Örnsköldsvik, sent å vi har åkt långt, 25 mil från Östersund, riggat det mesta på kvällen nu. Trött.
 
Men vi backar bandet...
 
I fredags träffade vi Robban - barndomskompis - å vi lirade frissbeegolf i Falun. Sen på lördan mycket fin spelning i Hofors för ca 40 st. Mycket bra arrangör - Micke. Sen efter det 40 mil i bil till Östersund. Spelade på vackra fina Storsjöteatern igår söndag för 241 st.! Gick otroligt bra. Jag tog beslutet att micka å mygga upp å det var helt klart rätt beslut. Kändes skönt. Fina skratt och publiken otroligt bra med. Och skönt att spela i en riktigt fin teaterlokal oxo där man kan släcka ner å få koncentration mot scen. Brabrabra! Mycket nöjd.
 
Idag som sagt till Ö-vik via turistkoll på Döda Fallen - vattenfall på 1700-talet - numera torrt därav namnet döda fallen. Spelning imorrn kl 10 sen färd te Lycksele, ingen rast ingen ro.
 
Norrland är fint.
 
Dagens låt: Kent - 999.

Ove och Sandviken!

Igår spelade vi i Sala för ca 60 st. Bl.a. var Ove Södereng på plats som jag och bosse gick med på wendelsberg 96-98! Mycket kul att träffa han igen! Han såg rasmus å efter tog vi en pizza ihop på stan å trevligt tjöt. Jag å Ove hängde mycket ihop på wendels - ett kärt minne å fint å se han igen. Vi är lite lika han å jag.
Föreställningen gick bra, mycket små barn i publiken men ändock bra.
 
Idag fridag i sandviken - stålmännens stad. Jag har vart ute på en entimmes promenad å pluggat text till projektet i tönsberg - åh baby som det heter. Fint väder, lite kallt men sol. Må få köpt mig ett par vantar känner jag. Nu blire lite jobb på hotellrummet å sen sushibuffé med allas våran sushilover: BO!!!
 
Dagens låt: TSOOL - In your veins

Västerås och fridag

Köping igår, intim mysig spelning för 51 st femåringar... bra lokal, mörklagt å de var med hela tiden, fotografen å unga örnars ledare tyckte det var helt fantastiskt att de satt så stilla hela föreställningen...!
 
Ledigt idag i Västerås = jobba kontor - gjorde två fakturor, löpte ca 8 km och åt på mongolian barbeque buffé - tog mat 4 ggr! plus banan å glass till efterrätt, proppmätt.
Igår shopping då jag köpte träningst-shirt, mjukisbyxor å regnjacka. Skönt.
 
Imorrn Sala kl 15!
 
Dagens låt: TSOOL - Second Life Replay

Vad hände i Vretstorp...?

Spelning idag i Vretstorp folkets park. Det gick... jättebra...! Vi tyckte verkligen det, jag var nöjd efter och gjorde allt jag kunde, Bosse tyckte oxo det hade gått bra! Men publiken, en del små, en del större var lite oroliga, det började otroligt bra, de var med fint men sen var det lite barn som gick och det blev lite oroligt, det fanns annat å göra, bl.a. en brandbil (!) på området som nog drog lite intresse så... folk kom å gick, mest gick... men men de som satt kvar gillade det nog. OCH - på över 300 föreställningar har det kanske sett ut så här på ca 2 st... så... så är det ibland. Can´t please ´em all...
Sen efteråt kommer en liten tjej på 8 år och säger: "jag tycker det var jättekul, jag skulle aldrig kunna spela så många roller, jag har försökt men det går inte..."
Så otroligt fint å sött.
 
Dagens låt: The Soundtrack of Our Lives - Lifeline. - vackrare blir det inte. å mer bitterljuvt.

Festival i Kungsbacka!

Så återupptog vi våran rasmusturné i sverige idag! Festival i kungsbacka! Kungsbacka vaknar hette den! Kom ca 150 st och det gick jættebra! Mycket nøjd. Många vænner var dær och brøder bengt, erik och mor å far och lilla leia som somna till katten och vaknade i applåderna! Skøn stæmning på bibblan vi spelade på. Nu gør vi sverige i ca en och en halv månad! Med endast hemfærd å paus i tre dar mitt i. Rock n roll!
Imorrn Vretstorp kl 15.
Dagens låt: TSOOL - The Passover

RSS 2.0