Som en robot

Idag har jag suttit å ringt skolor i Möre og romsdal som vi ska till de nästkommande to ukerna.
Man känner sig som en robot när man upprepar - hej jag heter anders å ringer för teaterföreställningen rasmus på luffen som..... - ja som en teater i sig. Men det är klart - de jag pratar med har ju inte hört det förrut - som en teater! Men man blir ju nästan trött på sig själv.
Kollar vart vi spelar (oftast gymsal), datum- og tidsuppgifter, att inte skolklockan ringer, mörkläggning-blendning på norsk, ev. bär- å rigghjälp, m.m. Ibland erbjuds kaffe å te å då beställer jag en av varje till mig å Bo.
Lite mer kontorsjobbing idag, ringt nåt samtal till hertz - bilhyrning och förberett hedmarkfaktura...
Lagade god lunch - kyckling å räkor i thaipastecoccos-sås med champinjoner å ris till. Mums.
Vart inne hela dan så det ska bli skönt å komma ut lite sen, ska på Mono å höra på band - The southern alps. Ska bli kul!
Dagens låt: Laleh - Some die young.
Vacker

Ordna å hämta å byta å skype

Fixade med mitt nya iphoneabonnemang idag som strular... får se om jag kan få igång den mot slutet av veckan... dagens ilandsproblem... pling!
Var å hämtade bosses mamma kerstins dragspel som vart på lagning å bytte det sen mot mina längdskidor på em som bosse kom med. Sa hej till Anne-Marthe i turnébilen.
Var oxo en sväng till deichmanska bibblan för å skriva ut ett papper för telabonnemanget...
Nu på kvällen har jag skajpat med bror bengt å pea å fick se leia (å sara) å elvira oxo. Fint. Ler.
Kent som jag bor med kom hem sjuk nu, förkyld å sa: nu får du passa dig, nu kommer du bli sjuk här för jag är förkyld...
Blä, det hoppas jag verkligen inte!!!
Fasen va jag hostar nu. Avslutar dagen med ingefärshett vatten.
Nä det får räcka för idag.
Dagens låt: Foo Fighters - Bridge burning. Hoppas de kommer till WOW!!!

Den allra finaste kommentaren

Sådär, då var sthlmsäventyret över... känns skönt. Kände direkt efter spelningen att spänningarna i kroppen släppte. Hemma i Oslo igen, kom igår kväll efter 7 timmars bilfärd från sthlm.
Summa: 14 timmars bilande på ett å ett halvt dygn för 16 min teaterspelande... lite galet ja. Men det gick bra! Både jag å Bosse är nöjda, vi kunde inte gjort så mycket bättre. 300 arrangörer i publiken gav oss väldigt fina varma applåder efteråt. Några applåder var t.o.m. på väg efter sånginsatserna mitt i det jag visade. När jag gick på var det en vattenpöl precis där jag skulle uppträda men men... jag var medveten om det å körde bara på. Bosses dragspel hördes vackert i högtalarna och min röst likaså - förutom allt pustande å andningen... inte van vid det. Må få bättre kondis...!
Vi skojade å presentatören oxo om det som skedde för 4 år sen med insnöad bosse å att det inspirera mig till att göra rasmus... publiken skrattade.
En producent för riksteatern kom förbi å sa att det var jättefint det jag gjort. Kul! Och flera andra!
Men den finaste kommentaren fick jag från en vikarierande ljustekniker. Han sa att han normalt inte går på teater så mycket, typ robert gustafssons show som han själv sa. Och han - HAN gillade det, han tyckte det var häftigt, man såg det framför sig sa han - att jag spelade flera roller. DET - DET var det finaste jag hörde den dagen. Å så fint att han kom fram å sa det till mig.
Pratade lite med några arrangörer efteråt å de gillade det. En från Sveg, två från Kristianstad och en från Nävekvarn... å andra... svårt å veta vad som kommer komma ut av detta... vi får se. Allt mellan 5 och 50 spelningar...???!!!
Puh... känns skönt ändå. Nu efter. Tänk: fast man gjort detta massa gånger nu å vart i liknande situationer så blir iaf jag ff nervös... kände sån otrolig skillnad som sagt på mig själv före å efter spelningen...
Träffa flera gamla kändisar i sthlm, bl.a. Brita - vår gamle sånglärare på wendels, kul!
Nu söndag, trött, vilar hemma i lgh i soffan. Grattat pappa 65 år!!! Grattis!
Dagens låt: Guns n roses - November rain. VILKEN LÅT!!!

Lång dags färd mot STHLM.

Lång dags färd mot Stockholm. Vi drog kl 7.53 från Ås och 15.33 var vi framme... Orionteatern i huvudstan. Bosse körde. Mycket rockmusik på radion. Gick fint.
Rep på scenen. Gick bra, lite halkigt golv men helt okej. Kändes lite konstigt å höra sig själv i högtalare för första gången. Lite Nervös ska erkännas.
Mat å en öl me bosses bror Björn. Nu sov snart på clarion hotell sthlm.
Imorrn: Showtime 12.24 - 12.37! Bil upp å ner oslo - sthlm för ca 13 min...! Fast det är egentligen 16 min det vi ska framföra...!
Dagens låt: Metallica - For whom the bells tolls. Tung.

Hej då Trysil - Hej Sverige!

Glömde berätta att vi spelade Bowling igår. Första serien vann Bosse - den andra vann jag - 142 poäng på den och sammanlagd seger! Myyyyycket viktigt!
Till lunch åt vi otroligt god sushi vid fjellsentret. Nyöppnat - Happy Faces - av en svensk såklart - det är bara svenskar som jobbar i det här landet... Han bjöd på kaffe å choklad efter.
Sista två förest. idag i Trysil på två olika skolor. Gick kjempebra! Sista på jordet skole gick kalas å vi fick så fin hjälp av elevverterna i 7e klass. Plus gott fika - hembakt av eleverna själva till oss!
Sen styrde vi kosan till Ås där jag övernattar inatt, precis ätit tacos å laddar nu halsen med ingefära, honing och varmt vatten.
Imorrn styr vi kosan mot sveriges huvudstad - STOCKHOLM! Soundcheck å filmning väntar på e.m.
Dagens låt: Foo Fighters - A matter of time.
Gillar FF skarpt. Ett skönt band med otroligt mycket bra låtar. Den här har jag gått å suttit å gnolat på hela dan.

Skola med egen backhoppningsbacke!

Idag spelade vi 2 st förest. på skolan i Trysil, 3 min. från hotellet. Skönt. Gick kalasbra! T.o.m. så bra att jag nyss här på kvällen fick ett sms på min telefon från en lärare som skrev: "vil bare takke for en imponerende forestilling i dag!" Första gången DET händer - att jag får sms från en lärare. Kul! Och coolt.
Skolan har egen lift på baksidan upp till flera små backhoppningsbackar! Inte illa! De är galna i vinteridrott i detta landet. Ja galna i idrott i stort. Ja... galna överhuvudtaget... :-) ...men så är de duktiga på idrott oxo. Nja... inte hockey!
Annars har vi repat lite det vi ska spela upp på lördag i stockholm på folkets hus å parkers utbudsdag - det blir spännande! Kanske får vi turnera i Sverige i sommar och i höst...!
Rösten är just nu... inte bra. Hes och sliter på scen... hoppas det blir bra till lördag iaf.
Nu softar vi på hotellrumet men ska snart gå ner i hotellets restaurang å spisa ÄLG! Det blir nog gött!
Dagens låt: Foo Fighters - Back & Forth

Första turnén 2012: Trysil i Hedmark

Hej igen efter en månads frånvaro!
Vi skriver 2012. Och vi har börjat turnera igen med RASMUS! Trysil - skidparadis i Hedmark - är orten vi kamperar på. Bor på Trysil Hotell och spelar i kommunen. Gick jättefint igår på två skolor - nystarten. Och idag likaså! igår var Mette från fylkeskommunen och tittade - hon såg ingen ringrostighet å det var ju bra! Kändes väldigt bra också å är jättenöjd!
Tack för fint bemötande på skolan idag.
Igår åkte vi längdskidor, ca 5 km och idag på morgonen INNAN vi spelade åkte vi oxo vid 7.30-tiden några km.
Ikväll har vi spist supergod biff på hotellet som man stekte själv vid bordet på superhet stenplatta. GOOOOTT! Och kul. Sen skön bastu på det. Nu... nu somnar jag snart.
Dagens låt: Foo Fighters - These days. Otroligt skön låt.

RSS 2.0