GÖTEBORGS KULTURKALAS!!!

Tillbaka i bloggen efter 2 veckors uppehåll. Repat nytt spännande projekt i tönsberg å bott i oslo.
På bussen tebax nu te gbg, lite trött, lite tom, livet har vart lite upp å ner. Känner mig ibland trött på turnerandet, det sliter, på många sätt. Det ÄR kul att resa runt å fantastiskt att få spela sin föreställning MEN det är jobbigt oxo. Må snart sätta en gräns för hur mycket turnerande det blir. Behöver nog ett litet break framöver...
 
Tisdagen 14/8 spelade vi rasmus på Göteborgs kulturkalas i trädgårdsföreningen, 2 spelningar. Vi delade scen med Big wind som var trevliga, vi har stött på varann förrut i frilansbranschen.
Det var ooootroligt kul att spela på hemmaplan! Första var lite nervöst, lite ringrostig efter en veckas uppehåll å mycket att ta in med stor scen och mycket folk, massa jag kände på plats, mamma å pappa å massa vänner. Kul!
Ca 250 på varje så totalt ca 500 pers!
Andra förest. gick mycket bra, supernöjd! Och så glad för att spela på hemmaplan i gbg - det värmde.

Nu börjar vi om igen, en dag ledigt å på lördag kl 12.15 spelar vi i kungsbacka på festival där. Välkomna alla. Kostar gratis. Sen ska vi ut i en å en halv månad i sverige - en jättetur.
 
Regnet slår mot rutan på min buss, gbg hägrar där borta i skymningen. Snart hemma.
 
Hemma... tja... jo. Brukar säga att jag bor i både gbg å oslo när nån frågar. Är emellan...
 
Dagens låt: Coldplay - Paradise
 

Karlstad i onsdags Göteborg imorrn!

I onsdags spelade vi i skoghall, utanför karlstad. Kom ca 230 pers, lite rocknroll-stämning med mycket springande smååå barn då detta var ett gratis-evenemang... men men det gick bra men fick koncentrera mej mycket.
Imorrn göteborgs kulturkalas - ska bli kul å spela på hemmaplan!
 
Dagens låt: Billy Bragg - A New England. (WOW)

Spel i ÖSREGN i Örebro

Aldrig vart med om detta i mitt 15-åriga skådespelarliv... spelade på wadköpings fina scen i örebro idag, fin är den men inget tak över publiken å bara lite tak över halva scenen... När vi riggade kom det lite regn men för det mesta var det fint... väldigt fint... MEN vi visste att det kunde bli sämre... men hoppades på lite tur...
MEN... när vi börjar så börjar det att regna... mer... mycket mer... VÄLDIGT MYCKET!!! Det spöregnade... under nästan hela föreställningen... litet uppehåll mitt i ca 10 min men sen började det igen... jag blev totalt genomblöt och kämpade som en galning med att få fram replikerna som trots ljudförstärkning från högtalare hördes lite dåligt pga det ihärdiga regnadet... jag förkortade mycket, tog helt bort slow-motion-scenen och gick snabbt fram oxo i fru hedberg-scenen... de funkar ej när jag inte kan spela finliret, när det inte når fram, regnet tog bort så mycket... men mitt i det så började jag le... fanns ju inget å göra åt det tänkte jag, bara att le åt det å tänka att det blir ett fint kul knäppt minne... så jag körde på med ett leende, jobbiga scener när jag såg upp... regn rakt i ansiktet, i ögonen, var blöt in på bara skinnet, plaskblöt, kalsongerna var genomvåta... vred ur kläderna, ja skinnet kändes det som...
Värderade mitt i om jag skulle bryta men körde på - rätt beslut. Halva publiken gick men men...
MEN... de som var kvar som jag prata med tyckte det var helt fantastiskt!!! Och arrangören Eva som har 12 års erfarenhet av teaterföreställningar på den scenen sa att det var det bästa hon sett!!! I det värsta vädret hon sett....!!! Fina ord å skönt att höra!
 
Pustar ut nu, duschat varmt två gånger, blev nedkyld. Det var en speciell erfarenhet idag, en speciell föreställning. Men det funkade, vi kämpade på å gjorde ett gott jobb!
 
Pizza å öl på Kungens! Biljard på hotellet. OS.
 
Dagens låt: Foo Fighters - Miracle.
 
 

300 i Motala

Idag spelade vi föreställning nummer 300 i Motala! För 31 pers i glashuset, folkets park, gick fint. Vi körde med myggor denna dag, lite smålångt till publiken men inte så farligt, liten publik men det gick bra, fina med-hummanden å skratt.
 
300... inte illa må jag säga. Glad och stolt. Vi gör nåt bra. Nåt som berör människor. Som lockar till skratt. Och tårar.
Vi kör på mot nästa 300...
Tack Bosse. För allt.
 
Nu bor vi i Örebro i 3 nätter. Träffade Olga ikväll - gemensam vän till mig å bosse från wendelstiden. Blev god indisk å en king fisher.
 
Dagens låt: Kings of leon - Use somebody

21 pers i Hunnebostrand!

Finfin intim spelning för 21 personer i hunnebostrand, vi körde omyggat igen, behövdes ju inte för så få och blir mycket bättre. Aya från wendelsberg kom å såg, väldigt kul! Var fler vuxna än barn där! Ett äldre norskt par vi lyckades locka från hotellet kom å de gillade det så mycket att de tog min mailadress å vill nog jag ska komma å spela i norge på ett bibliotek!
Otroligt fina kommentarer efter från de få som var där.
Det var en fin intim upplevelse för mig oxo, vi var några få som delade de där 45 minuterna, där å då, bara vi i hela världen. Jag, bosse å publiken.
Fint.
 
Så tog vi oss de fyra timmarna till motala där vi nu är på hotell statt... det är lördag å jag bor vägg i vägg med harrys å discot i stan... HÖÖÖÖÖG volym utanför mitt fönster, blir nog ingen sömn förrän seeent... inatt... jaja.
 
Dagens låt: E-Type - This Is The Way (ja de spelar låtar hela tiden men denna går just exakt nu när jag skriver detta...)
 
 

OS och seriös cashhunting

Fri dag. Vi tog oss via OS-tittande på fm (mest jag) och lite cashunting den korta vägen från malmön till hunnebostrand, ca en mil. Där åt jag rödtunga på kvällen å bosse fisksoppa, gott. Och sen vart det seriöst cashletande. Vi klättra upp på berg å letade å letade men hittade inget... tittade på skulpturSPARKEN (jo den hette så) och sen blev det lite mer os å wordfeudande på kvällen.
Fint här. Satt på en skulptursoffa å filosoferade mot kvällssolen som gick ner över havet... andades ut, balsam för själen. Imorrn kl 15 - hunnebostrand folkets park - nästgårds från hotellet!
 
Dagens låt: Blur - End Of A Century.

Bohus malmön

Fantastiskt fin liten intim spelning idag på bohus malmön i skärgårn. 60 pers kom till det lilla folkets hus som finns där. Vi körde norskt. Alltså utan myggor å uppmickat - gick kanonbra! Fina kommentarer efter som "det var det bästa jag sett" och "fantastiskt fint å bra". Kul kul! Fint oxo med släkt som kom, faster marianne med S-O och bror Bertil. Väldigt bra förest på alla sätt å vis, bra tempo, gick på och tog ner där det behövdes, fin stillhet å lyssning från publiken och hummanden å skratt.
Tack till Anders å Corona - goa arrangörer.
Artikel från Bomullsklänningen (a.k.a. Bohusläningen, farfars skämt): http://bohuslaningen.se/kulturnoje/1.1716109-han-spelar-18-roller-sjalv
 
Go middag - fläskfilé å torsdagspilsen på det.
 
Softar nu til OS. Handboll sve-island.
 
Imorrn ledigt.

Dagens låt: Bruce Springsteen - Beacuse The Night.

RSS 2.0