SKYLINE

Igår lördag var jag på bio här i Sandefjord. På Hjertnes Kino som tar nästan 700 människor! Stor salong med bra ljud och bild. Har spelat både Rasmus å Katten på markedet for scenekunst där fast i mindre salonger.
Filmen jag såg var Skyline - amerikansk dumaction, både dum och dumaction... en del coola specialeffekter och nån häftig överraskande scen men erbarmligt dåliga skådisar, skrattretande ibland och inte mycket till story. Men fin salong. ;-)
Litet besök på lokala puben efter det och prat med en norsk raggare. Lite lite smått underhållande.

Idag söndag (som igår) har det blivit mycket skidåkningstittande på tvn. Precis avslutat en sen god lunch - nudlar med biff - mums! Inköp av tre sorters teer i en liten affär där det doftade väldigt gott från kaffe och te.

Imorrn måndag kör vi igen. Tre föreställningar av Rasmus. Två på två olika skolor i Sandefjord och en på e.m. på sykehjem i Larvik.

Dagens låt: Robyn - Dancing On My Own. Robyn är bara så cool å bäst.

...and nothing else matters...

Aaah fredag...! Andas ut, lite sliten. två fina föreställningar idag med. Den första i ett litet rum i källaren på en skola. Väldigt bra och fint tycker jag. det passar föreställningen, det blir intimt och man kommer nära barnen.
Studierektorn där berättade att hennes 10-åriga son går på Haukeröd skole som vi vart på tidigare i veckan.
"Han berättar aldrig nåt om det som hänt i skolan men han bara var tvungen att berätta om Rasmus som han sett, en person som gjorde allt och hade en koffert med sig".
Sonen hade fortsatt tala om det dan efter oxo, han tyckte det var så bra.
Underbart att få höra!
Pustar ut på hotellrummet med goda nudlar och kyckling och damernas skidskytte från världscupen nu.
Helg väntar i Sandefjord.
Snart ska jag ner till receptionen å äta en våffla.
Är lite sliten å må vila kroppen, lite ont i höger knä (gammal krigsskada) och ryggen oxo.

Dagens låt: Metallica med San Fransisco Symfoniorkester - Nothing Else Matters. Fredagslåten. Tung. Vacker. Mäktig.

Maratondag.

Puh........... helt slut när jag skriver detta. Klockan är 23.29 och jag ska gå å lägga mig direkt efter detta.
Idag har jag spelat Rasmus FYRA gånger! Med flytt mellan varje föreställning. Två på dan i sandefjord på två olika skolor och två på kvällen på två olika sykehjem i Larvik. Kl 9.15, 12.30, 16 och 18.30. Tufft. Coolt. Mått bra men nu blev jag efter en öl på rummet me Bosse väldigt väldigt trött. Klubbad.
Men fyra föreställningar är världsrekord. Glad och stolt över att jag lyckades hålla i alla föreställningarna bra. Det gick kjempefint. Att spela på sykehjem för di äldre tar lite mer på koncentrationen. Man må tänka liiite mer på publiken, att de följer med, ta det lite lugnare, o.s.v. Men det tycker jag att jag har vart riktigt flink på idag! Känner att jag kontrollerar föreställningen väldigt bra å läser av publiken och hör vart vi/de är.

Sov gött!

Dagens låt: Från musikalen Avenue Q - It sucks to be me. Kul!

Första föreställningen för de äldre!

TRE föreställningar av Rasmus idag. Gick kjempefint, mycket nöjd med dagen!
Två skolföreställningar som gick väldigt fint, bra lyssning, koncentration, härliga reaktioner, skratt. Gott.
På em drog vi till Larvik för att spela på stavern sykehjem för de äldre där.
Var lite spänd och nervös för hur det skulle mottas, skulle de hänga med? Hur skulle de reagera, ljudnivån?
Det gick väldigt väldigt fint. :-) Fina äldre, ca 15 st. Liten lokal, försökte verkligen tala TILL dom. Tog det lite lugnare å artikulerade nog lite mer än vanligt. Härliga skratt under föreställningen. En dam log hela tiden. Efteråt var det en dam på ca 90 år som sa att det var det "flotteste hon vart med om" - fint å höra! Blev nästan tårögd.
Var sån varm stämning - precis det jag drömt om å vill ha å ge publiken.

Nu sovdags!

Dagens låt: Från Musikalen AVENUE Q - The internet is for porn.
Fantastisk kul låt från musikalen som jag sett live på broadway i New York!

Tillbaka på brottsplatsen...

Måndag - och vi startade Rasmusturnén i Sandefjord med två spelningar på två olika skolor. Hela veckan ser ut sådan att det är flytt hela tiden + att vi ska vissa kvällar spela i Larvik på äldrecenter för gamlingarna! Finfint och väldigt spännande - ser fram emot med spänning hur de äldre ska motta rasmus...!
Det gick bra idag även om det kanske var en viss måndags-seg-känsla för mig som infann sig - men det gick fint! Lite olika reaktioner från Stads-skolan till skolan lite mer utanför. De var fint med - barnen.
Jag har väl höga krav på mig själv, väldigt höga ibland och vill så mycket å det är inte alltid man orkar koncentrera sig precis som man vill. - Ja va skönt, då är du oxo människa - som Bosse sa...! :-)
Bosse spelar jättefin musik i rasmus!

2007 startade vi den stora Mästerkattsturnén i just Sandefjord. Och på just det hotellet vi nu bor på - Atlantic, mitt i byn - där bodde vi oxo 2007! Satt i frukostsalen och fick en liten deja-vu-känsla över mig och på em när vi tränade i träningslokalen på hotellet så var det samma rum, samma munkholmsöl (alkoholfritt, gott) stod i kylen gratis till förfriskning och vi gick in i den (nybyggda sen vi var där) bastun med utsikt över sandefjords vackra kyrka! Häftig känsla. Det börjar om liksom...

Blåskjellsuppe och sashimi på restaurang Smak. Gott. Å sen en tur till kino - bio - men vi gick inte - hitta inget roligt att se. Lite mer mat på rummet, de serverar kvällsbuffé på hotellet. Och sen lite kontorsjobb och chatt på FB med kul kompis.

Dagens låt: Dire Straits - Walk of life. En klassiker.

Packar mitt pick å pack

Så... inte skrivit på några dar nu, haft fullt upp me showbox. Festivalspelningen av I sitt eget selskap gick kjempefint tyckte vi alla! Lillesalen spelade vi i med plats för ca 70 st. Vi kom nära publiken och inte som i Asker där det kändes som de satt 5 km bort. Mycket fin go känsla var det, härliga publikreaktioner och varma applåder. Lite fest efteråt med trevliga fylkesmänniskor från runt om i Norge.

Igår lördag spelade jag og Bosse en offentlig föreställning av Rasmus på Midtgard i Ås för 33 pers. Gick otroligt bra! Jag storkoste mig på scen och det var en varm go känsla i rummet mellan mig och publiken! Underbart. Och fina reaktioner och kommentarer efteråt.
Så här sa Gisle Kverndokk:

Gratulerer, Anders, med en fantastisk "Rasmus på loffen"! Det var en varm, morsom og virkelig rørende forestilling! Lykke til videre! Dette må alle se!


Väldigt kul! Tusen tack till alla som kom! Det och alla orden värmer.

Nu söndagkväll har jag packat allt mitt pick å pack, dammsugit mitt rum i den lilla röda stugan och ska flytta ut och från Ås efter lite drygt två månader. Jag å Bosse drar till Sandefjord ikväll för turné med Rasmus nu i en och en halv vecka. 18 föreställningar på 7 jobbdar väntar! Rock n roll! Intensivt!

Följ turnén här på bloggen!

Dagens låt: Håkan Hellström - Man måste dö några gånger innan man kan leva. Alltid. Jo, nog är det så... fantastisk låt.

RSS 2.0